Bananengebak met hazelnoot chocolade

Bananenbrood is een trend. Sowieso is bakken erg populair tegenwoordig, maar bananenbrood moet toch wel de hype van het moment zijn. Ik maak mijn eigen versie met stukjes chocolade met hazelnoot, en ik bak het brood eerder als een taart, dus in een ronde vorm. Zo krijgt het net iets meer van patisserie dan van brood, en daarom noem ik het gebak. Anyway, geniet ervan, want dit is zeeeer lekker.

Bereiding

  1. Begin met het smelten van je boter op een laag vuurtje of in de microgolf
  2. Haal je rijpe bananen even door de blender zodat je een bananenpapje krijgt
  3. Hak in diezelfde blender de reepjes chocolade fijn
  4. Meng alle ingrediënten door elkaar (ik gebruik mijn Kitchen Aid daarvoor)
  5. Boter een springvorm goed in
  6. Giet het beslag in de vorm
  7. Bak 60 à 75 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden (hangt wat af van je oven en de grootte van je bakvorm)
  8. Laat eventjes afkoelen en haal uit de springvorm