TARTAAR MET ROYAL BELGIAN KAVIAAR

Dit is een hapje voor de feestdagen, zeker als je er ook echt een lepeltje kaviaar wil aan toevoegen. Je kunt ook altijd opteren voor forel- of haringeitjes, maar uiteraard is kaviaar nog een stukje lekkerder (en jammer genoeg ook duurder). Dit is ook een prima voorgerecht. Maar dan kun je best voor gewone eierdooiers gaan en niet voor kwarteleitjes.

Bereiding

  1. Snij met een scherp mes het rundsvlees in kleine stukjes tot je een tartaar hebt
  2. Snij de ui, de kappertjes, de augurken samen met de takjes bieslook tot een hele fijne brunoise
  3. Meng het vlees met de mayonaise, ketchup, olijfolie, een paar druppels tabasco en Worcestersaus. Werk naar smaak af met peper en zout.
  4. Serveer in een kleine ring.
  5. Breek de eieren en hou de dooiers apart
  6. Maak een kuiltje boven in het torentje tartaar en leg daar een dooier

De frietjes

  1. Schil de krieltjes en snij ze in hele kleine brunoise
  2. Bak ze in een pannetje in hele hete olijfolie, terwijl je blijft roeren in de olie zodat ze niet aan elkaar kleven
  3. Haal ze uit het pannetje zodra ze goudbruin zijn en dep wat met keukenpapier, bestrooi ze met wat zout en schudt ze op
  4. Serveer met een

Dresseren

Serveer een lepel zure room tegen het torentje tartaar en werk af met de frietjes en wat fijngesnipperde bieslook