Thaise zeebaars in een papillot

Het zijn on-waar-schijn-lijk zalige dagen. Half april en nu al zomer. In onze gezellige apenlandje weet je nooit wat de weergoden in petto hebben de komende maanden, dus ik zou zeggen: profiteer er maar goed van. Barbecue is altijd een goed idee bij mooie temperaturen. Natuurlijk is het zalig om worstjes en kip en saté’s op het vuur te gooien, maar soms mag het toch eens dat tikje anders?

Maak bijvoorbeeld eens deze Thaise papillot met zeebaars, krieltjes en allerlei lekkere knapperige groentjes. Lekker pittig met een kokostoets. Het is barbecue, maar het is licht, en het doet je nu al van vakantie dromen.

Bereiding

  1. Doe wat olijfolie in een aluminiumschotel, of op aluminiumpapier. Leg er de zeebaarsfilet op.
  2. Stoom of kook de gehalveerde krieltjes net niet al dente en voeg ze toe
  3. Voeg de sugarsnaps, de kleine groene asperges en baby maïs toe
  4. Meng 3 el chilli puree met 3 el olijfolie, 3 el light soya kokos, en een half glas witte wijn, en Thaise curry-puree en giet dat over de vis en de groentjes
  5. Rasp een halve duim verse gember en de schil van een limoen over de vis en de groentjes, voeg de versnipperde koriander toe
  6. Sluit de papillot en plaats zeven minuten in een barbecue van 200 graden.