Nieuws

De lekkerste recepten? Die van mijn mama Anny

Op deze bijzondere dag, 11 mei, moederdag, denk ik met veel liefde en warmte aan mijn zalige mama Anny. Ze is eind zeventig, ik ben 51, en geen dag gaat voorbij zonder dat we even bellen … Lees meer

Waarom ik maar heel zelden nog eens een glas whisky drink

Ik was jarenlang een liefhebber van whisky. Ik heb een behoorlijk mooie collectie in huis, en zeker in mijn studententijd vond ik het heerlijk om een mooie single malt te drinken … Lees meer

De lekkerste croutons maak je gewoon zelf – en het is nog duurzaam ook!

Ik hou van croutons, ze zijn de knapperige finishing touch in een salade of een dampende kom soep. Ze geven lekkere textuur, extra smaak en een beetje luxe aan zelfs de eenvoudigste gerechten … Lees meer

De 5 populairste cocktails ter wereld én hoe ze zelf te maken!

Cocktail time op Would Be Chef, dus let's shake! Ik maak zelf niet zo vaak cocktails, maar ik weet dat veel volgers van deze blog grote fan zijn. Cocktails zijn niet zomaar drankjes; ze zijn het resultaat van jarenlange tradities, verschillende culturele invloeden en een flinke portie creativiteit … Lees meer

Waar komen donuts precies vandaan?

Waar komen donuts precies vandaan?

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: er zijn verschillende theorieën over waar donuts precies vandaan komen, en verschillende culturen eisen de oorsprong een beetje op … Lees meer

Nakd_Lifestyle image_Fruit & Fibre bars_Apple & Strawberry_SP (1)

Verantwoord snacken was nog nooit zo lekker: ontdek de nieuwe nākd. Fruit & Fibre Bars #advertentie

Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer

Zin in iets lichts, feestelijks en boordevol smaak? 7x recepten met garnalen

Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer

Wat is moscato wijn en is het echt lekker of niet?

Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer

Zo maak je de perfecte geroosterde lamsbout in de oven

Ik was vorig jaar bij vrienden in het Zuiden van Frankrijk en ik zou bij hen koken met de ingrediënten die ze in huis hadden. De frigo zat vol met lekkers: onder andere een prachtige lamsbout … Lees meer

No Diet Day – Waarom ik nooit meer écht dieet

Vandaag is het No Diet Day. Een dag waarop we even stoppen met calorieën tellen, wegen, meten en vooral: streng zijn voor onszelf. En eerlijk? Ik ben echt helemaal vóór … Lees meer

AI0A0216

Ontdek mijn 50 favoriete restaurants in Barcelona!

De zomer komt er weldra aan. Veel mensen zullen de komende maanden weer naar het Zuiden trekken, en een aanzienlijk deel daarvan wil wel eens een bezoekje brengen aan een boeiende stad … Lees meer

Aspergetijd! Waarom witte én groene asperges een plekje verdienen op je bord

Het aspergeseizoen is weer volop bezig, en als groot fan van deze delicatesse ben ik helemaal in mijn nopjes. Vooral witte asperges zijn mijn favoriet – subtiel, zacht van smaak en heerlijk klassiek … Lees meer

AI0A8956

De zoete zonde van mijn mama in een glaasje...

Mijn mama drinkt zelden alcohol. Ze kan er niet goed tegen, en eerlijk is eerlijk: ze vindt het meestal gewoon niet lekker. Een glaasje champagne voor het eten, of als er écht iets te vieren valt – dat gebeurt weleens … Lees meer

Minder bekend bij ons, maar niet terecht: de Malbec.

Malbec is zo’n wijn die ik niet vaak zelf uitkies, maar me toch telkens weet te verrassen wanneer hij op tafel verschijnt. Het is een dieprode wijn, vol van kleur en karakter, met smaken die doen denken aan rijpe bramen, pruimen, een snuifje kruidigheid en soms zelfs een vleugje rook of chocolade … Lees meer

Hockney-mock-cover1

De poëzie van Hockney is nu te koop in pre-order

Would Be Chef is een foodblog, maar af en toe maak ik een uitstapje en schrijf ik hier ook over ander fijn nieuws. En vandaag heb ik echt super goed nieuws … Lees meer

Zo groot is Mc Donalds vandaag

McDonald's komt, dat zal je niet verbazen, oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, meer bepaald uit San Bernardino, Californië. Het begon in 1940 als een kleine hamburgerzaak van de broers Richard en Maurice McDonald … Lees meer

Ken je laverbread?

Ik vind het leuk om bij te leren. Vandaag is laverbread day, en eerlijk gezegd, ik had er zelf nog nooit van gehoord. Maar intussen heb ik bijgeleerd: laverbread is een traditioneel Welsh gerecht gemaakt van laver, een soort eetbaar zeewier (vergelijkbaar met nori) … Lees meer

Mag het nog eens gezegd worden? Leve onze boeren.

Deze week was het 'farm animals day', oftewel 'dag van de boerderijdieren'. Die wordt jaarlijks gehouden om een beetje aandacht te vragen voor het welzijn van alle dieren die op onze boerderijen leven, zoals koeien, varkens, kippen en schapen … Lees meer

Ken jij peach cobbler? En weet je hoe makkelijk het is om te maken?

Op Would Be Chef volgen we graag culinaire feestdagen, en 13 april staat zo in alle lijstjes als "National Peach Cobbler Day". Ik had er zelf nog nooit van gehoord, dus ben ik het maar even gaan opzoeken wat het was … Lees meer

AI0A2942

Publiciteit: Win een citytrip naar Barcelona met Caractère

Koop deze maand het boek 'Mijn Barcelona' en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer

Weet jij hoe melba toast gemaakt wordt en waar het vandaan komt?

Toast Melba is een dunne, knapperige toast die vaak wordt geserveerd als bijgerecht bij paté, kaas of soep. Wij hebben ze altijd in huis en als we 's avonds een stukje kaas eten voor TV, dan doen we dat vaak op zo'n melba toastje met wat lekkere mosterd bij … Lees meer

Waar komt de tiramisu vandaan?

Tiramisu is een van de populairste desserts, en veel mensen hebben het zelf al eens proberen te maken. Het dessert komt uiteraard uit Italië. Maar vanwaar precies … Lees meer

Wat is black pudding? En hoe gebruik ik het in mijn gerechten?

Black pudding is een soort bloedworst die vooral populair is in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, maar die je ook in Spanje op de markt kunt vinden. Het wordt gemaakt van varkensbloed, vet (vaak rund- of varkensvet) en een bindmiddel zoals havermout of broodkruimels … Lees meer

Zou dat lekker zijn: desserts met artisjok?

Het klinkt misschien zot, maar je kunt wel degelijk desserts maken met artisjok, al is het misschien een redelijk ongebruikelijk ingrediënt voor zoete gerechten … Lees meer

Kun je afvallen door meer te slapen?

Dat is misschien een klein beetje kort door de bocht. Maar toch valt er iets voor te zeggen. Te weinig slapen is in elk geval niet goed voor mensen die een beetje op de lijn willen letten … Lees meer

SALADE MET VERSE TONIJN EN KETJAP

Een weekmenu met een vleugje Thailand

De krokusvakantie is weer voorbij, en ik heb voor jullie een nieuw weekmenu klaar. Omdat ikzelf nog een beetje aan het nagenieten ben van onze vakantie in Thailand, en omdat er toch ook in België wat lente in de lucht hangt, heb ik een paar tropische toetsen in het weekmenu gestoken … Lees meer

Ken jij sofrito?

Weer een feestdag om te vieren, en weer iets om bij te leren. 11 maart is wereldwijd sofrito day. Iemand een idee wat dat precies is? Sofrito is een aromatische basis voor gerechten in de Latijns-Amerikaanse, Spaanse en Caribische keuken … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Volg de culinaire trip van Would Be Chef in Bangkok

Would Be Chef is mijn foodblog waar je sinds jaar en dag naast heel veel recepten en culinair nieuws ook de beste restauranttips voor België en Barcelona kunt vinden … Lees meer