Na een goede vijf maand niet in onze flat in Barcelona te zijn geweest, ben ik er eind juni toch even naartoe gereden met de auto. Ik was er een weekje en het was er eigenlijk heel gezellig … Lees meer
Het was nogal wat. Dik 48 uur lang zijn we constant aan het uitpakken geweest. Ons hele leven zat in dozen de voorbije week, maar staat intussen weer in kasten in een splinternieuw huis … Lees meer
Het is voor het eerst gebeurd in drie jaar Would Be Chef. Het is voor het eerst gebeurd in meer dan tien jaar social media. Een dag lang ben ik oorverdovend stil geweest op alle fronten … Lees meer
Wanneer je dit leest staat de verhuiswagen al voor onze deur of is die in het beste geval al gevuld met wat materieel belangrijk genoeg was om mee te nemen naar ons nieuwe huis … Lees meer
We hadden de discussie een paar dagen geleden met enkele vrienden. Als je wordt uitgenodigd voor een etentje bij vrienden, moet je dan op tijd komen, iets te vroeg, of eerder iets te laat … Lees meer
“De keuken” heb ik als eerste ingepakt. Potten, pannen, borden, glazen, allerlei keukengerei, samen goed voor zeker twintig grote dozen. Dat vond hij al vreemd … Lees meer
Van kindsbeen af ben ik, zoals de meeste Belgen, een groot liefhebber van de heerlijke Zeeuwse mosselen. Elk jaar opnieuw is het dan ook uitkijken naar de nieuwe vangst … Lees meer
Super spannende dagen. Want in ons nieuwe huis in Lochristi zijn ze met man en man tegen de klok aan het werken om voor het bouwverlof ons nieuwe (t)huis klaar te krijgen … Lees meer
Nog 1 week en dan verhuizen we. De 14de juli wordt de dag waarop niet alleen wijzelf maar ook onze hele inboedel van Rijmenam naar Lochristi verhuizen … Lees meer
Vroeg deze ochtend ben ik vertrokken uit mijn geliefde Barcelona. Na een klein weekje genieten, rusten, wandelen, lekker eten, ontspannen. Ik ben echter heel blij dat het weekje al voorbij is … Lees meer
Gisterenavond na een etentje met enkele vrienden in mijn lievelingsrestaurant in Barcelona wandelde ik naar huis. Dat doe ik altijd als ik van Via Veneto kom, het is maar een klein kwartiertje van ons appartement, en het is altijd fijn om even te wandelen, en intussen een beetje uit te buiken … Lees meer
Wel een grappig momentje beleefd gisteren hier in Barcelona. Ik zat zo’n beetje door m’n voorraad rode wijn heen, en de witte was ook bijna op, en ik dacht: ik ga vlug even naar onze favoriete wijnwinkel, op de hoek van Carrer de Casanova en Carrer de Corsega, hier vlak om de hoek … Lees meer
Ik ben nu twee dagen in Barcelona en veel mensen vragen hoe het hier voelt. Ze willen misschien ook nog graag het vliegtuig of de auto inspringen en een beetje komen genieten van het mooie weer, de tapas, en het ultieme vakantiegevoel … Lees meer
Ik heb er maanden naar uitgekeken, en vandaag zal het eindelijk zover zijn. Ik ga straks voor het eerst in bijna een half jaar terug naar Barcelona. Dat is, sinds we daar een flatje kochten in 2013, nog nooit gebeurd … Lees meer
Gisterenavond gebeurde het, zomaar, out of the blue. Hij stond daar. De man met de hamer. Of was het de vrouw met de hamer? Ik had het eerlijk gezegd niet zien aankomen … Lees meer
Het is zo ver. Na alweer een heerlijk radioseizoen, mag ik de vakantie induiken. Het waren speciale tijden door de corona, maar we hebben er al die maanden wel het beste van proberen te maken … Lees meer
De zomer barst vanaf vandaag volle bak los! Bloedhete temperaturen krijgen we en mooie zon. Dan zwemmen we wanneer we kunnen, of kruipen weg in de schaduw … Lees meer
Fijn nieuws uit mijn geboortestad, Brugge. Nu de zomer er echt aan komt, en dat wellicht toch een zomer van staycation zal worden voor veel Vlamingen, lanceren ze echt een supertof initiatief … Lees meer
Nog één weekje maken Anke en ik vrolijke ochtendshows, vanuit onze studio van Joe in Vilvoorde. En dan duiken we voor een paar weken de zomervakantie in … Lees meer
Na de corona lockdown opnieuw bij vrienden op bezoek gaan, om weer eens lekker te eten, het is zalig dat het gewoon weer kan. Dat sociale contact is zo nodig om het leven een beetje boeiend te houden … Lees meer
Over exact een week is het zover, dan begint de zomervakantie. Dan mag ik na meer dan vier maanden zonder vakantie eens een paar weken uitslapen en genieten van het mooie leven … Lees meer
Sommige vriendschappen duren lekker lang. Die met mijn vriend Roger van Damme is op de meest culinaire (lees: zoete) manier “lekker” en duurt al minstens tien jaar lang … Lees meer
Deze vrijdagavond gaan we met z’n allen borrelen. Dan gaan we samen klinken op het leven en op de zomer die eraan komt. Het zijn vervelende tijden geweest met die quarantaine, en de schrik voor het virus … Lees meer
De lockdown heeft de horeca plat gelegd. 4 maanden lang ben ik niet meer op restaurant geweest. Vorige week heb ik net als zovelen onder jullie weer m’n eerste schuchtere stapjes gezet, en ben ik buiten op het terras van Trattoria 2000 gaan dineren … Lees meer
Ik kwam dit geniale trucje tegen op het internet, en ik wou het toch echt eens met jullie delen. Met de vormpjes om ijsblokjes te maken, kun je heerlijk ijskoekjes maken … Lees meer
Lieve Anke. Lieve jarige Anke. Ik wil ook op mijn foodblog toch even een goed bedoelde en oprechte boodschap schrijven voor jouw veertigste verjaardag … Lees meer
Nog vier weken en we verhuizen naar Lochristi. Er wordt op dit moment met man en macht gewerkt om alles voor het bouwverlof klaar te krijgen. Dat wordt nog een spannende opdracht, maar onze aannemer slaat voorlopig nog niet in paniek … Lees meer
Het is zomer! En we gaan binnenkort toch weer mogen reizen. In binnen- èn in buitenland. Op vakantie kun je heel moeilijk op de lijn letten, maar nu lukt dat misschien nog wel … Lees meer
Opgelet: bovenstaande foto is van voor de heropening, zelfs van voor de lockdown van Trattoria 2000, want nu ziet alles er een beetje anders uit in mijn favoriete Italiaanse restaurant … Lees meer
Is het je ook opgevallen de voorbije dagen? Onze politici zijn sinds de versoepeling van de maatregelen maandag, en de heropening van de horeca, massaal op café en op restaurant gegaan … Lees meer