Nieuws

Honderdduizend keer dank je wel!!!

Honderdduizend keer dank je wel!!!

Het was een droom van mij, dik twee jaar geleden. Ik wou een blog starten, een foodplatform waarop ik mijn passie voor lekker eten, voor koken, voor restaurants en voor gezond leven kon delen … Lees meer

Blote benen. Op het werk? En op restaurant? Kan het of niet?

Blote benen. Op het werk? En op restaurant? Kan het of niet?

Het wordt een prachtige dag, eigenlijk de eerste echte hardcore zomerdag. En daarom hebben Kürt en ik op Joe in onze ochtendshow de hashtag #iedereenkortebroek gelanceerd … Lees meer

Roger van Damme vs Would Be Chef: Croque De Luxe

Roger van Damme vs Would Be Chef: Croque De Luxe

Twee weken terug hebben Roger van Damme en ik gekookt voor het goede doel. We vierden toen samen met meer dan veertig trouwe volgers de tweede verjaardag van de Would Be Chef met een bijzondere 4 mains … Lees meer

Ik moet oprecht sorry zeggen tegen sommigen onder u

Ik moet oprecht sorry zeggen tegen sommigen onder u

Nadat ik een dikke tien dagen geleden schreef hoe lastig ik het gehad heb toen ik een half jaar lang nauwelijks wandelen kon door twee blessures en een longontsteking, en daar misschien soms wat ongelukkig en chagrijnig van werd, kreeg ik echt vele honderden reacties … Lees meer

Aanrader voor wandelaars en fietsers: de B&B van Sven Nys

Aanrader voor wandelaars en fietsers: de B&B van Sven Nys

Als je eens zin hebt in gezellige vakantie in eigen land, en je wilt graag wat mooie fietstochten, of wandelingen maken, dan kan ik je bij ons hier in de buurt van harte de Bed en Breakfast van Sven Nys aanraden: SN Logies … Lees meer

Zomerse pop-up ter ere van de koninginnebij: Dinner With The Queen

Zomerse pop-up ter ere van de koninginnebij: Dinner With The Queen

Elke zomer zijn er wel wat nieuwe pop-ups en ik vind dat persoonlijk zeer fijn. Zo eens eten op een unieke locatie, vaak in openlucht, het geeft zo’n zomer extra veel sfeer … Lees meer

Het beste bier van de wereld koop je voortaan online

Het beste bier van de wereld koop je voortaan online

Wanneer een product top is en zeldzaam, dan wordt het zo gegeerd dat er een zwarte handel dreigt te ontstaan en woekerprijzen worden aangerekend. Want zo lang een zot bereid is om het te betalen, zal het wel op de markt verschijnen … Lees meer

Breaking: de opvolger van Sandra Bekkari is bekend!

Breaking: de opvolger van Sandra Bekkari is bekend!

Bijzonder nieuws in de kranten van DPG Media: VTM heeft nog maar net afscheid genomen van de sympathieke Sandra Bekkari die een paar jaar lang aan de slag was als dagelijkse TV-chef, en de opvolger staat vandaag al in de krant, en komt op bezoek in de ochtendshow op Joe: Loïc Van Impe … Lees meer

Roger van Damme vs Would Be Chef: Preisoep met Gorgonzola

Roger van Damme vs Would Be Chef: Preisoep met Gorgonzola

Vorige woensdag hebben Roger van Damme en ik gekookt voor het goede doel. We vierden de tweede verjaardag van de Would Be Chef met een bijzondere 4 mains … Lees meer

De prinses in een reclamespot voor chips: Meghan Markle

De prinses in een reclamespot voor chips: Meghan Markle

Ze is intussen natuurlijk één van de meest beroemde prinsessen ter wereld geworden, maar ooit had Meghan Markle een totaal ander leven. Ze timmerde jarenlang keihard aan de weg om door te breken als actrice, en dan moet je soms wel eens tevreden zijn met kleinere rolletjes … Lees meer

"Iconische slager Rondou (Leuven) en topbakker Goossens (Antwerpen) sluiten deuren"

“Iconische slager Rondou (Leuven) en topbakker Goossens (Antwerpen) sluiten deuren”

Redelijk grote verrassing en ongeloof deze ochtend in Leuven. Zelfs Jeroen Meus reageerde op sociale media op het onthutsende nieuws dat de bekende slager Rondou in Leuven de de deuren sluit … Lees meer

Na 30 jaar gaat Japan weer jagen op walvissen voor consumptie

Na 30 jaar gaat Japan weer jagen op walvissen voor consumptie

Over enkele weken is het zo ver, dan gaat men in Japan weer van start met de commerciële jacht op walvissen. Een vijftal vloten zijn zich nu al volop aan het klaarmaken, aldus Japan Today … Lees meer

Topchef haalt keihard uit naar ontevreden gasten

Topchef haalt keihard uit naar ontevreden gasten

Ik schrok eerlijk gezegd zelf ook een klein beetje van de Instagram Stories gisteren van Seppe Nobels, de bekende chef van Graanmarkt 13 in Antwerpen. Je kent de chef trouwens ook van zijn TV-programma De Grillmasters op Vier … Lees meer

Zo waanzinnig veel kosten de eerste maatjes...

Zo waanzinnig veel kosten de eerste maatjes…

Het is intussen een mooie jaarlijkse traditie in Nederland. De eerste maatjes zijn weer geveild voor het goede doel. Woensdag kun je ze in Nederland overal bij de visboer vinden, maar dat eerste vaatje Hollandse Nieuwe is toch wel iets bijzonder … Lees meer

Wordt deze bekende Vlaming bakker? Het diploma heeft hij wel behaald!

Wordt deze bekende Vlaming bakker? Het diploma heeft hij wel behaald!

Het is volop examenperiode. Studenten van jong tot oud zijn nu keihard aan het blokken om binnenkort één of ander diploma binnen te halen. Maar er is er een student die nu al keihard mag juichen, want hij heeft zijn diploma alvast binnengehaald … Lees meer

Wat doe jij met profiteurs die nooit hun deel betalen op restaurant?

Wat doe jij met profiteurs die nooit hun deel betalen op restaurant?

Ik kreeg het weekend een interessante vraag van één van de volgers van deze blog. De man wil anoniem blijven, maar vroeg me wat ik persoonlijk vind van “afzuipers” en profiteurs op café of restaurant … Lees meer

Bijna 4 kilo kwijt in 3 weken

Bijna 4 kilo kwijt in 3 weken

Het lukt weer. Ik kan weer zonder problemen wandelen. Na een half jaar vol vervelende en onnozele blessures, ga ik weer elke dag op pad, en niks doet pijn … Lees meer

Gesloten toprestaurant weer open

Gesloten toprestaurant weer open

Enkele maanden geleden schreef ik  op deze blog dat het fan-tas-tische La Barra van Carles Abellan dichtging. En dat vond ik jammer. Ik had deze topzaak aan Barceloneta al aan zoveel mensen aangeraden en iedereen was er altijd wild van … Lees meer

Zo ziet de keuken-toonzaal van de toekomst er vandaag al uit

Zo ziet de keuken-toonzaal van de toekomst er vandaag al uit

Een nieuwe keuken kiezen? Hoe doe je dat? Heel veel online zoeken wellicht. Pinterest afspeuren en andere sites. Inspiratie zoeken. En natuurlijk ook naar keukentoonzalen gaan … Lees meer

Waarom ik zo blij ben dat deze twee kanjers mee komen feesten...

Waarom ik zo blij ben dat deze twee kanjers mee komen feesten…

Vanavond vier ik mijn 46ste verjaardag met een aantal vrienden in Barcelona in Tickets van Albert Adria, voor mij één van de beste restaurants van de hele wereld … Lees meer

Vanavond eet ik deze verjaardags-taart

Vanavond eet ik deze verjaardags-taart

Oh wat zijn jullie lief. Ik krijg gewoon al sinds het begin van deze dag tientallen berichtjes van mensen die mij een gelukkige verjaardag wensen. 46 is niet echt een mega speciale leeftijd … Lees meer

Ik ben ontroerd en ontzettend dankbaar!

Ik ben ontroerd en ontzettend dankbaar!

Ik wil hier graag merci zeggen. Dank u wel. Aan de mensen die elke dag weer Would Be Chef bezoeken, al twee jaar lang. Jullie zijn met vele duizenden per dag, bijna honderdduizend per maand … Lees meer

Dit is geen mop: Edchup van Ed Sheeran

Dit is geen mop: Edchup van Ed Sheeran

Hoe grappig. Heinz Ketchup kwam gisteren met het bijna onnozele maar eigenlijk ook wel geestige nieuws dat ze een nieuwe ketchup op de markt gaan brengen met de naam: Edchup … Lees meer

Krachtvoer voor de blokkende student: top-pasta's!

Krachtvoer voor de blokkende student: top-pasta’s!

Het is weer zo ver: onze studenten zitten in de meest lastige periode van het jaar. En als er één ding belangrijk is tijdens het blokken en examens afleggen dan is het wel om voldoende, liefst gezond, maar vooral lekker te eten … Lees meer

Prachtige opbrengst voor het goede doel

Prachtige opbrengst voor het goede doel

We zitten ondertussen half weg de avond in Het Gebaar. Roger van Damme en zijn team koken de pannen van het fornuis, en alle mensen smullen van harte voor het goede doel … Lees meer

Hier kun je ons vanavond live volgen bij de 4 mains

Hier kun je ons vanavond live volgen bij de 4 mains

Vanavond is het feest. We vieren de tweede verjaardag van deze blog. Topper Roger van Damme kookt dan de gerechten van Would Be Chef in sterrenrestaurant Het Gebaar in Antwerpen … Lees meer

Bewezen: veel koffie drinken is echt niet ongezond

Bewezen: veel koffie drinken is echt niet ongezond

Ik ben zelf een heel speciaal type koffiedrinker. Ik drink het enkel op bijzondere momenten. Op de markt in Barcelona zal ik het bijvoorbeeld wel drinken bij een ontbijtje, maar dan in een glas, met warme gestoomde melk … Lees meer

Breaking: Volgende 4 Mains met deze 3 sterrenchef?

Breaking: Volgende 4 Mains met deze 3 sterrenchef?

Vanavond is het zo ver: dan mogen wij de allereerste 4 mains van “een topchef” met “een kleine garnaal in de keuken” lanceren. Roger van Damme en Would Be Chef Sven Ornelis koken dan samen voor een exclusief gezelschap in Het Gebaar in Antwerpen … Lees meer

Pure ontroering... voor mijn mama en mezelf!

Pure ontroering… voor mijn mama en mezelf!

Vanavond is het zover. Zalige momentjes worden het straks. Mijn lieve vriend Roger van Damme gaat straks koken samen met mij. We doen een “4 Mains” voor het goede doel … Lees meer

Ad Bibendum steunt 4 Mains voor het goede doel

Ad Bibendum steunt 4 Mains voor het goede doel

Morgenavond is het zo ver. Zo’n veertig mensen hebben een tafeltje geboekt om de tweede verjaardag mee te komen vieren van Would Be Chef in Het Gebaar in Antwerpen … Lees meer