Het was een droom van mij, dik twee jaar geleden. Ik wou een blog starten, een foodplatform waarop ik mijn passie voor lekker eten, voor koken, voor restaurants en voor gezond leven kon delen … Lees meer
Het wordt een prachtige dag, eigenlijk de eerste echte hardcore zomerdag. En daarom hebben Kürt en ik op Joe in onze ochtendshow de hashtag #iedereenkortebroek gelanceerd … Lees meer
Twee weken terug hebben Roger van Damme en ik gekookt voor het goede doel. We vierden toen samen met meer dan veertig trouwe volgers de tweede verjaardag van de Would Be Chef met een bijzondere 4 mains … Lees meer
Nadat ik een dikke tien dagen geleden schreef hoe lastig ik het gehad heb toen ik een half jaar lang nauwelijks wandelen kon door twee blessures en een longontsteking, en daar misschien soms wat ongelukkig en chagrijnig van werd, kreeg ik echt vele honderden reacties … Lees meer
Als je eens zin hebt in gezellige vakantie in eigen land, en je wilt graag wat mooie fietstochten, of wandelingen maken, dan kan ik je bij ons hier in de buurt van harte de Bed en Breakfast van Sven Nys aanraden: SN Logies … Lees meer
Elke zomer zijn er wel wat nieuwe pop-ups en ik vind dat persoonlijk zeer fijn. Zo eens eten op een unieke locatie, vaak in openlucht, het geeft zo’n zomer extra veel sfeer … Lees meer
Wanneer een product top is en zeldzaam, dan wordt het zo gegeerd dat er een zwarte handel dreigt te ontstaan en woekerprijzen worden aangerekend. Want zo lang een zot bereid is om het te betalen, zal het wel op de markt verschijnen … Lees meer
Bijzonder nieuws in de kranten van DPG Media: VTM heeft nog maar net afscheid genomen van de sympathieke Sandra Bekkari die een paar jaar lang aan de slag was als dagelijkse TV-chef, en de opvolger staat vandaag al in de krant, en komt op bezoek in de ochtendshow op Joe: Loïc Van Impe … Lees meer
Vorige woensdag hebben Roger van Damme en ik gekookt voor het goede doel. We vierden de tweede verjaardag van de Would Be Chef met een bijzondere 4 mains … Lees meer
Ze is intussen natuurlijk één van de meest beroemde prinsessen ter wereld geworden, maar ooit had Meghan Markle een totaal ander leven. Ze timmerde jarenlang keihard aan de weg om door te breken als actrice, en dan moet je soms wel eens tevreden zijn met kleinere rolletjes … Lees meer
Redelijk grote verrassing en ongeloof deze ochtend in Leuven. Zelfs Jeroen Meus reageerde op sociale media op het onthutsende nieuws dat de bekende slager Rondou in Leuven de de deuren sluit … Lees meer
Over enkele weken is het zo ver, dan gaat men in Japan weer van start met de commerciële jacht op walvissen. Een vijftal vloten zijn zich nu al volop aan het klaarmaken, aldus Japan Today … Lees meer
Ik schrok eerlijk gezegd zelf ook een klein beetje van de Instagram Stories gisteren van Seppe Nobels, de bekende chef van Graanmarkt 13 in Antwerpen. Je kent de chef trouwens ook van zijn TV-programma De Grillmasters op Vier … Lees meer
Het is intussen een mooie jaarlijkse traditie in Nederland. De eerste maatjes zijn weer geveild voor het goede doel. Woensdag kun je ze in Nederland overal bij de visboer vinden, maar dat eerste vaatje Hollandse Nieuwe is toch wel iets bijzonder … Lees meer
Het is volop examenperiode. Studenten van jong tot oud zijn nu keihard aan het blokken om binnenkort één of ander diploma binnen te halen. Maar er is er een student die nu al keihard mag juichen, want hij heeft zijn diploma alvast binnengehaald … Lees meer
Ik kreeg het weekend een interessante vraag van één van de volgers van deze blog. De man wil anoniem blijven, maar vroeg me wat ik persoonlijk vind van “afzuipers” en profiteurs op café of restaurant … Lees meer
Het lukt weer. Ik kan weer zonder problemen wandelen. Na een half jaar vol vervelende en onnozele blessures, ga ik weer elke dag op pad, en niks doet pijn … Lees meer
Enkele maanden geleden schreef ik op deze blog dat het fan-tas-tische La Barra van Carles Abellan dichtging. En dat vond ik jammer. Ik had deze topzaak aan Barceloneta al aan zoveel mensen aangeraden en iedereen was er altijd wild van … Lees meer
Een nieuwe keuken kiezen? Hoe doe je dat? Heel veel online zoeken wellicht. Pinterest afspeuren en andere sites. Inspiratie zoeken. En natuurlijk ook naar keukentoonzalen gaan … Lees meer
Vanavond vier ik mijn 46ste verjaardag met een aantal vrienden in Barcelona in Tickets van Albert Adria, voor mij één van de beste restaurants van de hele wereld … Lees meer
Oh wat zijn jullie lief. Ik krijg gewoon al sinds het begin van deze dag tientallen berichtjes van mensen die mij een gelukkige verjaardag wensen. 46 is niet echt een mega speciale leeftijd … Lees meer
Ik wil hier graag merci zeggen. Dank u wel. Aan de mensen die elke dag weer Would Be Chef bezoeken, al twee jaar lang. Jullie zijn met vele duizenden per dag, bijna honderdduizend per maand … Lees meer
Hoe grappig. Heinz Ketchup kwam gisteren met het bijna onnozele maar eigenlijk ook wel geestige nieuws dat ze een nieuwe ketchup op de markt gaan brengen met de naam: Edchup … Lees meer
Het is weer zo ver: onze studenten zitten in de meest lastige periode van het jaar. En als er één ding belangrijk is tijdens het blokken en examens afleggen dan is het wel om voldoende, liefst gezond, maar vooral lekker te eten … Lees meer
We zitten ondertussen half weg de avond in Het Gebaar. Roger van Damme en zijn team koken de pannen van het fornuis, en alle mensen smullen van harte voor het goede doel … Lees meer
Vanavond is het feest. We vieren de tweede verjaardag van deze blog. Topper Roger van Damme kookt dan de gerechten van Would Be Chef in sterrenrestaurant Het Gebaar in Antwerpen … Lees meer
Ik ben zelf een heel speciaal type koffiedrinker. Ik drink het enkel op bijzondere momenten. Op de markt in Barcelona zal ik het bijvoorbeeld wel drinken bij een ontbijtje, maar dan in een glas, met warme gestoomde melk … Lees meer
Vanavond is het zo ver: dan mogen wij de allereerste 4 mains van “een topchef” met “een kleine garnaal in de keuken” lanceren. Roger van Damme en Would Be Chef Sven Ornelis koken dan samen voor een exclusief gezelschap in Het Gebaar in Antwerpen … Lees meer
Vanavond is het zover. Zalige momentjes worden het straks. Mijn lieve vriend Roger van Damme gaat straks koken samen met mij. We doen een “4 Mains” voor het goede doel … Lees meer
Morgenavond is het zo ver. Zo’n veertig mensen hebben een tafeltje geboekt om de tweede verjaardag mee te komen vieren van Would Be Chef in Het Gebaar in Antwerpen … Lees meer