Vandaag 8 juni, is “wereld oceanen dag”. Het ideale moment om iets lekkers uit de zee te proeven. Wat schaaldieren, mosselen of lekkere vis. En één van de topproducten uit de zee waar ik graag mee aan de slag ga is surimi … Lees meer
Heb je er al eens van gehoord? Van negatieve calorieën? Dat zouden voedingsmiddelen zijn (met hele lage caloriewaarden) die jouw lichaam meer moeite kosten om ze te verbranden (verteren) dan dat ze je energie kunnen opleveren … Lees meer
Patat. 48 vandaag. Merci voor al jullie lieve wensen. De jaren vliegen. De rimpels komen. De ervaringen worden rijker. Ik ben een gelukkig mens. Ook ik ken mijn deuken en kneuzingen, mijn krassen en barsten … Lees meer
Het is duidelijk: we mogen reizen. Wanneer je twee weken volledig gevaccineerd bent kun je zonder zorgen op reis. In mijn geval zal dat begin augustus zijn … Lees meer
Het weekend was al prachtig, en de week gaat ook schitterend worden. Eindelijk mooi weer zeg. Daar keken we al zo lang naar uit, en dus genieten we met volle teugen … Lees meer
Het is echt de grootste pech die een mens kan hebben, maar het is een goede maat van mij wel overkomen. Letterlijk drie dagen voor hij de eerste prik zou krijgen, voelt hij zich ziek worden … Lees meer
Twee weken geleden gingen de terrassen weer open in Vlaanderen. Na maandenlang gesloten te zijn mochten we eindelijk weer iets gaan eten op restaurant en een glas drinken op café … Lees meer
Eindelijk!!! Na een superslechte lente is het dan toch zo ver. Gedaan met het vervelende weer van de voorbije maanden. Waar we in de eerste lockdown van 2020 alle geluk aan onze zijde leken te hebben met prachtig zonnig weer en schitterende temperaturen, is het nu net het omgekeerde geweest … Lees meer
Een goede veertig jaar geleden, begin jaren 80, lanceerde McDonald’s in Amerika een bijzondere burger: de McRibs. De naam zei het niet helemaal: ook al werd er duidelijk naar ribbetjes verwezen, en zag de burger er zo ook uit, er zaten wel geen botjes in het vlees … Lees meer
Deze middag komen mijn goede maat Roger van Damme en zijn vrouw Cindy lunchen op ons terras. Ik heb gisterenavond al uitgebreid gekookt. Roger is geen moeilijke mens, maar ik wou toch wel mijn best doen voor deze topchef … Lees meer
Bij het vorige overlegcomité kwam er veel goed nieuws voor de horeca. Niet alleen is het zo dat de terrassen van de restaurants en cafés nu alweer een tijdje open zijn, maar op 9 juni gaat ook de horeca binnen weer open “indien 8 op 10 kwetsbare mensen gevaccineerd zijn … Lees meer
De regels rond corona versoepelen beetje bij beetje, en we kunnen dus ook steeds meer mensen zien. Vrienden of familie mogen we in de tuin ontvangen, tot tien personen … Lees meer
Ik zit met een klein twijfelke. Het wordt zo’n beetje de enige droge dag van de maand mei, dus ideaal voor een goed terrasje. Maar vanavond kan het ook zo maar gebeuren: Club Brugge kan kampioen worden … Lees meer
Met veel trots mag ik vandaag aankondigen dat ik Blauwe Veters in mijn wandelschoenen heb gestrikt, want Handicap International heeft me gevraagd om de komende maanden de ambassadeur en het gezicht te worden van 14 wandelroutes voor het goede doel … Lees meer
Nu we weer buiten mogen, en weer op café mogen, en op restaurant, is dit toch een relevante vraag… Hoeveel fooi moet je geven op restaurant? Het antwoord is eigenlijk veel simpeler dan je zou denken: je moet in feite helemaal geen fooi geven … Lees meer
Treuren gaat ons niet helpen. Maar het weerbericht ziet er de komende week nog echt niet zo lekker uit. Regen, buien, een onweertje op z’ tijd, daarna wat pijpenstelen, en vervolgens een beetje nattigheid … Lees meer
15 mei 2017 was een zotte dag. Nadat ik er achter de schermen al een paar maanden mee bezig was werd deze blog gelanceerd. Ik was altijd al een fanatieke hobbykok … Lees meer
Een lang weekend, met een klein beetje zon, maar vooral heel veel regen. En temperaturen waar ik ook niet echt warm van wordt. En op de koop toe heb ik ook geen DJ-sets … Lees meer
Vanavond was het zo ver. We gingen ons eerste culinaire terrasje doen van 2021. De voorbije dagen zat alles al vol en hadden we vrienden op bezoek in de tuin, dus vanavond stond al wekenlang in het vet: we zouden naar Granduca gaan in Destelbergen, een toffe Italiaan bij ons in de buurt … Lees meer
De terrassen zijn weer open. Dat vieren Anke en ik met twee ochtendshows vanop locatie. Gisteren deden we dat vanop het terras van ‘t Hof van Rembrandt in Brugge, en vandaag maken we samen met Leffe radio vanuit Sint-Niklaas vanop de Graanmaat op de Grote Markt … Lees meer
Drink jij nog altijd water uit een flesje? Of ben je al overgestapt op kraantjeswater? Volgens experts zou water van de kraan even gezond en lekker zijn als water uit flesjes, en het is ook veel beter voor het milieu … Lees meer
Eergisteren gingen de terrassen open. Ze zaten, ondanks de regen meteen vol. De Vlamingen hadden er duidelijk veel nood aan om weer eens een pintje te gaan drinken in open lucht of iets lekkers te gaan eten … Lees meer
Het is moederdag vandaag. In het grootste deel van ons land. Want in de stad Antwerpen en de ruime omgeving, is het moederdag op 15 augustus. Maar mag ik je eens een kleine tip geven om de mama’s extra in de bloemetjes te zetten … Lees meer
Jammer jammer jammer. Wat een geblunder gisteren van onze regering. De trieste soap over het plexiglas tussen de terrastafels was voor veel horeca-eigenaars de druppel die de emmer deed overlopen … Lees meer
Oef. Eindelijk. Morgen mogen de terrassen weer openen. Meer dan een half jaar lang was de horeca volledig dicht. Voorlopig is er nog geen vooruitzicht op een volledige heropening van de restaurants en de cafés, dus lekker binnen aan een tafeltje gaan zitten is nog niet voor meteen, maar dat we nu buiten al een glas mogen drinken of een hapje eten is natuurlijk wel fijn nieuws … Lees meer
De komende drie maanden ga ik een uniek pop-up restaurant openen in Gent, waar je enkel via Deliveroo mijn persoonlijke favoriete gerechten zult kunnen laten leveren … Lees meer
Morgen is het zover. Dan start mijn eigen restaurant. Ik zal dan ook bekend maken hoe en op welke manier je van mijn Would Be Gerechten zult kunnen smullen … Lees meer
Volgende week is het zover: dan mogen de terrassen open. En woensdag, deze week, lanceer ik mijn eigen “restaurant”. Maar deze week zul je sowieso nog zelf moeten koken … Lees meer
Iedereen die is ingeschreven op de nieuwsbrief van de Would Be Chef maakt dit jaar elke maand kans op een coole KitchenAid prijs. Deze maand mocht ik een KitchenAid keukenrobot t … Lees meer
Amai, die vraag heb ik de voorbije dagen veel gekregen. Ga je nog wel radio maken, want je gaat nu toch de horeca in? Het antwoord is duizend procent duidelijk: uiteraard blijf ik radio maken … Lees meer