Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Mensen vragen me wel eens hoe het kan dat we nu in zo’n “klassiek, ouder huis” wonen terwijl we vroeger in een “strak en modern huis” woonden … Lees meer
Ik heb echt superfijn nieuws voor iedereen die is ingeschreven op de nieuwsbrief van Would Be Chef! Omdat ik dit jaar ambassadeur ben geworden van KitchenAid mag ik prachtige culinaire cadeaus weggeven in 2021 … Lees meer
Twee weken voor de paasvakantie, en met weer dat nog een beetje twijfelt tussen herfst en lente heb ik gewoon zin om nog eens wat ouderwetse klassiekers klaar te maken … Lees meer
Hoe noemen jullie een baguette? “Frans brood”? Wij deden dat altijd wel hoor. Toen wij vroeger stokbrood gingen halen bij bakkerij Stock in Knesselare, dan noemden we een stokbrood (hoe grappig eigenlijk: stokbrood bij bakker Stock) altijd “een Frans brood” … Lees meer
Wanneer je gezond en gelukkig door het leven wil gaan is het belangrijk om veel te bewegen, goed en gezond te eten, veel water te drinken, en te zorgen voor een goede nachtrust … Lees meer
Het zal wellicht toch tot begin mei duren, maar dan gaat de horeca hopelijk weer lekker open. Ik mis mijn restaurantbezoekjes enorm, en ik denk dat dat voor al mijn volgers op Would Be Chef wel het geval is … Lees meer
Op 1 mei gaat de horeca weer open in ons land. Als alles goed gaat. Maar de terrassen zouden misschien wel sneller open moeten kunnen. Jan Jambon en zijn partijvoorzitter Bart De Wever lieten al ballonnetjes op daarover, en vanuit de kustburgemeesters komt net dezelfde vraag … Lees meer
Zaterdag is het zo ver. Dan gaat de lente officieel van start. En het is alsof de weergoden daar ook op wachten om ons eindelijk weer een beetje zon te gunnen … Lees meer
Er is veel om over te klagen tegenwoordig. De snelheid van de vaccinaties. Enfin, de traagheid. De avondklok. Dat we niet binnen op bezoek mogen bij vrienden … Lees meer
Morgen wordt mijn fijne vriend en ex-ochtendcollega op de radio, Kürt Rogiers 50. En gisteren kwam hij met z’n vrouw op een veilige afstand al een hapje en een drankje doen onder de warme branders op ons terras … Lees meer
Vrienden van Would Be Chef, ik heb bijzonder fijn nieuws aan te kondigen. Voor mezelf, maar zeker ook voor jullie. Want ik ben de nieuwe ambassadeur geworden van KitchenAid … Lees meer
Ik had vorige jaar, tijdens de eerste lockdown, Wim Ballieu aan de telefoon in de “Kook Uw Eigen Pot Cast”. Wim was ooit een gevierd TV-kok maar is nu al een hele tijd de eigenaar van het originele restaurantconcept “Balls & Glory” … Lees meer
Vanaf vandaag versoepelen de regels en mogen we tot tien man buiten ontvangen. Maar de weergoden maken het ons niet al te makkelijk om meteen alle remmen los te laten, want er wordt niet zo fantastisch weer verwacht deze week met frisse temperaturen en veel regen … Lees meer
Gisteren hebben we gedineerd op restaurant. Niet het eerste beste, maar dat van Ralf Berendsen in La Bute aux Bois. Het restaurant heeft twee sterren en is één van de beste restaurants in ons land … Lees meer
Een buitenbubbel van tien. Meer openingen en perspectieven voor onze jongeren. Meer volk op begrafenissen en binnenkort ook voor sport en cultuur in open lucht … Lees meer
Ik ben geen grote bierdrinker. Enkel wanneer ik een lange wandeling heb gemaakt in de volle zon, dan drink ik wel eens een ijskoud biertje. Dat vind ik verfrissend … Lees meer
Lekker tafelen. Dat is: de benen gezellig onder tafel stoppen. Prachtige borden. Kristallen glazen. Heerlijke gerechten. En vooral: zelf eens niks moeten doen … Lees meer
Al lachende zegt de zot de waarheid. Dat zegt tenminste het spreekwoord. En stand up comedians doen dat al zeker. Zo heeft comedian Xander De Rycke gisteren een tweet de wereld in gestuurd waarin ik me eigenlijk wel kan vinden … Lees meer
Zelden is één van mijn recepten op amper één week zoveel bekeken als de voorbije dagen. De romige speculoos-taart scoort bijzonder hard. Ik maak de taart geregeld en is altijd een succes … Lees meer
Het is weer vrijdag, en dat is voor veel Vlaamse gezinnen traditioneel weer frietjesdag. Dan gaan ze naar de frituur en eten ze meestal “een grote friet met mayonaise” met een lekkere snack erbij … Lees meer
Ik werd er even stil van. Een goede vriend van me vertelde aan de telefoon hoe hij ten einde raad is. Hij heeft een restaurant in de stad met een groot terras … Lees meer
Sinds begin januari ben ik weer wat anders aan het leven. Ik was de laaste maanden van 2020 weer wat verzwaard, ik at weer wat ongezonder, ik dronk weer vaker een wijntje door de week, en ik wandelde wat minder … Lees meer
Het was eigenlijk de bedoeling om vorige zomer al eens af te spreken met het ochtendteam van Joe in Lochristi. Sinds we verhuisd zijn naar ons nieuwe huis hadden we het plan om eens een brainstorm met de vier ochtendmedewerkers op ons terras te doen … Lees meer
Toen we anderhalf jaar geleden in Lochristi ons droomhuis vonden waren we ook blij verrast met de mooie tuin die er bij hoorde. Er is een stukje bos en er is veel gras … Lees meer
Het is heerlijk weer. Het weekend was al fantastisch, en ook de komende dagen zien er zonnig en behoorlijk warm uit voor de tijd van het jaar. Daarom heb ik voor deze week een lekker licht en fris weekmenu voorzien … Lees meer
Ik zal eerlijk zijn: ik heb net als iedereen mijn sociale contacten nodig. Ik wil af en toe eens mensen zien. Leuke avonden met hen doorbrengen, of middagen … Lees meer
Oef. Het is eindelijk zo ver. De allereerste restaurants in ons land gaan weer open. Het mag van de overheid. En het zal nog eens behoorlijk veilig zijn ook … Lees meer
Bij het inrichten van onze keuken waren een aantal dingen belangrijk. In tegenstelling tot ons vorige huis wou ik dit keer absoluut geen open keuken. Ik heb dat lang erg plezant gevonden om te koken terwijl de gasten mee konden kijken, maar ik ben daar wat van terug gekomen … Lees meer
Er zijn een paar dingetjes die me kunnen ergeren als het over voedsel gaat. En eentje daarvan is: verspilling. Er is wereldwijd zo’n druk op de voedingsketen, zoveel mensen hebben niet voldoende gezond en evenwichtig voedsel, dus ik beschouw het als mijn morele plicht om zo weinig mogelijk mee te doen aan de verspilling van voedsel … Lees meer