Een paar jaar intussen. Zolang al drink ik elke ochtend heet water met daarin het sap van een citroen en verse gember. Sommigen noemen het een wonderdrankje … Lees meer
Vandaag is het eindelijk zo ver: de horeca mag weer open. Na maanden lockdown kan gelukkig ook deze sowieso al beproefde sector weer op gang komen. Beproefd omdat de winstmarges bij restaurants echt heel klein zijn … Lees meer
Verjaardagen, ik wil er nu eigenlijk niet te zot over doen. Het zijn ook maar “dagen”. En jaren zijn ook relatief. Maar ze vliegen wel opvallend snel voorbij … Lees meer
Al die bubbels vrienden, het is me toch wat. Bubbels van 2, bubbels van 4, over een paar dagen mogen we zelfs voor bubbels van 10 gaan, en die mogen ook nog eens elke week veranderen … Lees meer
De horeca mag weer openen op 8 juni. Eindelijk. De datum is trouwens niet willekeurig gekozen hoor. Dat hebben ze nu toch weer legendarisch goed getimed, de mensen van de veiligheidsraad die 8ste juni … Lees meer
Super nieuws deze week uit de Belgische bedrijfswereld. Lotus Bakeries, het succesvolle bedrijf uit Lembeke dat je kent van de beste speculoos ter wereld, maar natuurlijk ook van de beroemde Dinosauruskoeken, maakte immers bekend dat ze bijna volledig eigenaar zijn geworden van Nakd … Lees meer
Vanaf maandag gaan de restaurants en café’s dus weer open. Yes!!!! Na enkele hele zware maanden mag ook de horeca weer op een verantwoorde en voorzichtige manier weer gasten ontvangen … Lees meer
Vandaag zou de veiligheidsraad weer een boel beslissingen nemen. Eentje daarvan is het al dan niet openen van de horeca vanaf maandag. Ik heb gisteren nog contact gehad met verschillende restaurateurs, en ze zijn geen klein beetje bezorgd, maar zeer bezorgd … Lees meer
Over een paar weken is het zo ver: dan doe ik exact 30 jaar ochtendradio. Jaja. Dan vier ik dus al mijn derde decennium op de radio. Ik ben begonnen in de zomer van 1991 bij Radio 2 toen ik Michel Follet mocht vervangen tijdens de zomer … Lees meer
Eitjes zijn best lekker bij het ontbijt, en eigenlijk ook gezond, als je er natuurlijk niet mee overdrijft. Maar hoe haal je makkelijk de schaal van zo’n hardgekookt eitje … Lees meer
Mag ik eerlijk zijn? Ik schrik elke keer weer als ik op social media kijk. Het was een prachtige dag alweer, een extra feestdag, we zitten al maanden in ons kot, en dan snakt een mens naar een feestje, groot of klein … Lees meer
Amerika staat dezer dagen in rep en roer. Nadat eerder deze week George Floyd het slachtoffer van extreem politiegeweld werd waarbij de man het leven liet, zijn er in het hele land grote protestbetogingen aan de gang … Lees meer
Neen, dit is geen misleidende titel. Niet dat ik de overstap maak van Joe, naar Radio 1, de informatiezender van de openbare omroep, dat niet. Maar deze middag kun je me wel eenmalig horen op Radio 1 … Lees meer
Dit artikel werd geplaatst eind mei 2020. Bijna een jaar geleden. Intussen hebben we wel een vaccin, maar voor de rest is er nog bitter weinig veranderd de voorbije 11 maanden … Lees meer
Vorige week was bij Joe de TOP 1000 van de 80ies te horen. En daar wil ik uiteraard graag op klinken! Niet met champagne of cava, niet met een biertje of wijn … Lees meer
Sinds de krokusvakantie zijn we niet meer in onze flat in Barcelona geraakt. Logisch, met die domme, lelijke, vervelende corona. We zouden in de paasvakantie gaan, met hemelvaart, nu in het pinksterweekend, en volgende week, want dan is het mijn verjaardag … Lees meer
Laat me maar met de deur in huis vallen. Als je eerder pessimistisch ingesteld bent, lees dit dan maar niet. Als je denkt dat de lockdown nog drie jaar duurt, of erger: “dat alles nooit meer wordt zoals vroeger”, vergeet dit bericht dan maar … Lees meer
Het eerste restaurant met een Michelin ster waar ik ooit at was dat van Piet Husyentruyt in Wortegem-Petegem. Het was een fantastische ervaring om nooit meer te vergeten, ergens halfweg de jaren 90 … Lees meer
Ik kreeg van onze Spaanse en Belgische vrienden in Barcelona gisteren hele fijne berichten. Ze stuurden ons ook foto’s om hun geluk duidelijk te maken … Lees meer
Sinds het lekkere wafel recept van mijn mama Anny gisteren in mijn nieuwsbrief en hier op de blog verscheen, heb ik heel wat mailtjes gekregen. Mensen die zich toch wat vragen stelden … Lees meer
Steeds vaker krijg ik vragen over hoe ik zelf zoveel ben afgevallen. En over hoe ik dat vol weet te houden ondanks mijn drukke leven. En ik kan enkel eerlijk antwoorden: er bestaat werkelijk geen enkel wondermiddel … Lees meer
Goed nieuws gisteren voor alle kinderen die op kamp wilden deze zomer en hun ouders, die bang af moesten wachten of die kampjes al dan niet door zouden gaan … Lees meer
Een paar maand geleden schreef ik hier een triest bericht over onze lieve kat Gilbert. Die was toen namelijk ziek geworden. En het zag er toen echt niet goed uit … Lees meer
Ik werd deze week gebeld door een journalist die wat vraagjes had over hoe ik deze lockdown beleef. Of ik meer kook bijvoorbeeld? Het antwoord is: ja! … Lees meer
De “truc met de erwt” is geen sprookje met een prinses en een matras. Het is eigenlijk een kleine tip voor als je koken wil met driepvries-erwtjes. Niks zo lekker als verse erwtjes natuurlijk … Lees meer
De godfather van de Belgische gastronomie, onze enige chef met drie Michelin-sterren is boos. Enkele weken geleden had ik een interview met hem, voor mijn Kook Uw Eigen Potcast, waarin hij al aangaf dat de overheid niet duidelijk communiceerde over de horeca … Lees meer
Een nieuwe week, een nieuw menu. En het is een speciale week. De eerste schoolweek voor sommigen. Gek he, zo midden in het schooljaar. Sowieso is donderdag een feestdag voor velen … Lees meer
De woordvoerder van het Federaal Agentschap Voor De Voedselveiligheid (FAVV) wordt, zo hoorde ik in het nieuws, met de dood bedreigd. Dat is gruwelijk, verwerpelijk, en meer dan not done … Lees meer
Dat steeds meer mensen aan het bakken zijn zal je ook wel al opgevallen zijn. Taarten zijn populair, bananenbrood is een hype, maar heel veel mensen zijn nu voor het eerst ook gewoon brood aan het bakken … Lees meer
Het was een prachtig feestje vorig jaar. We vierden in sterrenrestaurant het Gebaar bij mijn goede vriend Roger van Damme de tweede verjaardag van de Would Be Chef … Lees meer