Ik ben zo blij en opgetogen vandaag… Elk jaar proberen we er namelijk een weekendje op uit te trekken met mijn ouders. Ik kan je verzekeren dat dat altijd topmomentjes zijn … Lees meer
Ik zag het online al vaak passeren. Het is een trend die uit Amerika komt overgewaaid en die nu meer en meer in Nederland en ook in Vlaanderen populair is aan het worden: de Cake Smash … Lees meer
Het is toch wel een historische dag vandaag voor ons. Vanmiddag tekenen we immers de akte van onze nieuwe woning. We krijgen dan ook definitief alle sleutels van het huis, van onze toekomstige nieuwe “thuis”, waar we de komende tijd ons nieuwe leven willen gaan opbouwen … Lees meer
Oh, dank je voor de vele tips. Iedereen heeft wel een andere manier om savooikool te maken. Ik zal je even uitleggen hoe ik de kool vanavond gemaakt heb, want ze was echt heerlijk … Lees meer
Fijne volgers, ik probeer op deze blog altijd tips te geven en recepten, maar soms heb ik ook eens wat hulp nodig. Het is winter en ik heb voor vanavond nog eens zoals vroeger bij ons moeders en oma’s thuis een mooie groene savooikool meegebracht … Lees meer
De sympathieke Vlaamse zanger Garry Hagger, die je onder andere kent van de hit “Dit is het mooiste, het mooiste moment” is een trouwe luisteraar van onze ochtendshow op Joe … Lees meer
Dominique Persoone en z’n zoon Julius van The Chocolate Line zijn allebei straffe gasten, dat wisten we al langer. De pralines en chocolade repen die ze ontwikkelen zijn sowieso altijd van onberispelijke kwaliteit, maar meestal ook er verrassend en met vooral een flinke portie rock and roll … Lees meer
Het was een heel kort nachtje. Misschien heb je de foto’s in de krant gezien? Gisteren hebben we in het Vijfde Seizoen in Aalter, het heerlijke restaurant van Broes Tavernier en z’n vrouw Lien, met de familie en enkele vrienden van Hans Vanaken namelijk z’n tweede gouden schoen op rij gevierd … Lees meer
Alle specialisten in burn-outs zullen zeggen: wat een domme titel. De mensen die roepen dat ze nooit een burn-out zullen hebben, maar die wel een bomvolle agenda hebben, zijn net de mensen die er het meest ontvankelijk voor zijn … Lees meer
Pizza Hawai. Veel mensen vinden dat best lekker, en je kunt het op veel menu’s in buitenlandse “Italiaanse restaurants” vandaag nog steeds terugvinden … Lees meer
Ik ben zeker geen hipster. Zal ik ook nooit worden, daarvoor is het wel te laat. Maar ik wil, zeker wanneer het over (gezond) eten gaat, wel graag de vinger aan de pols blijven houden … Lees meer
De sympathieke, slimme Tom Waes heeft mij verdorie op ideeën gebracht. Hij verhuist weldra van een huis naar een flat in de stad en heeft op z’n Instagram het voorbije weekend zijn sofa te koop aangeboden … Lees meer
Een nieuwe week, tijd voor een nieuw menu. Het is midden januari, de dagen zijn druilerig en vooral kort en we willen wel wat gezelligheid. Maar tegelijk willen we toch een beetje op onze lijn letten … Lees meer
Ik heb wel al eens geschreven dat sporten zonder te ontbijten een super idee is. Wanneer je op een nuchtere maag stevig gaat sporten in de ochtend, ga je veel sneller vet verbranden … Lees meer
Eigenlijk moet je nooit teveel drinken. Dat is natuurlijk nergens goed voor. Krijg je alleen maar een kater van, alcohol maakte je dik en moe. Maar soit, het overkomt de beste al eens … Lees meer
Rijk worden in de horeca? Kan dat? Of beter: kan dat nog vandaag? Eerlijk: ik hoor steeds meer restauranteigenaars klagen. Niet klagen in de zin van zeuren … Lees meer
Ik doe intussen (met korte pauzes weliswaar) al bijna dertig jaar ochtendshows op de radio. Toen ik jonger was, en m’n metabolisme wellicht nog veel beter werkte, had dat niet zoveel invloed op mijn gewicht … Lees meer
Gisteren een boeiende discussie gehad met een goede maat. Ik ga niet verklappen wie precies, omdat hij me vroeg om dat niet te doen, maar het is iemand uit de horeca … Lees meer
Er is één ding dat je nooit mag doen wanneer je probeert af te vallen is er chagrijnig van worden. Het heeft me trouwens vroeger lang tegen gehouden om er ook effectief aan te beginnen … Lees meer
Bij de uitreiking van de Golden Globes, zondag in Hollywood, hoorde ook een galadiner. Zo wil de traditie dat. De filmsterren worden dan uitgebreid verwend met de grootste lekkernijen … Lees meer
De vier weken voor de kerstvakantie, vorig jaar dus, eind 2019, heeft Anke Buckinx, mijn collega in de ochtendshow van Joe nog een spoeddieet gevolgd. Ze noemde het haar kroketten-dieet … Lees meer
Verschrikkelijk nieuws uit de culinaire wereld. In Tonbach, vlakbij Baiersbronn, in het Zwarte Woud is gisteren het iconische sterrenrestaurant de Schwarzwaldstube, één van de mooiste restaurants van de hele wereld, met een fantastische drie sterren, en een schitterende 19,5 op 20 in Gault&Millua volledig afgebrand … Lees meer
Toch wel grappig, een beetje speciaal ook, maar tegelijk voel ik me toch ook wel vereerd. Ik schreef deze morgen op de blog namelijk dat we binnenkort naar Lochristi verhuizen, en dat ik volop bezig ben met de inrichting en keuzes voor onze nieuwe keuken … Lees meer
2020 is weer lekker gestart en het wordt een superspannend jaar voor ons. Nadat we een kleine 15 jaar in het prachtige Rijmenam woonden verhuizen we over enkele maanden naar Lochristi in de buurt van Gent … Lees meer
Voilà. De trein is weer vertrokken. Vanaf vandaag zijn Anke en ikzelf weer elke dag te horen op Joe tussen zes en tien! Met telkens rond halftien “Kwartier Plezier XL”, de muzikale boost om je werkdag goed te lanceren … Lees meer
Ik moet eerst iets uitleggen voor mensen die dat nog niet weten. Maar obers verdienen in Amerika niet zo veel. De service is dan ook niet inbegrepen in het bedrag dat je betaalt … Lees meer
Het nieuwe jaar was bijna op een afschuwelijke manier begonnen voor mij. Oudjaar is altijd een mooie feestelijke avond met verschillende DJ-sets. Gisteren begon het nieuwe jaar met een heerlijk privéfeestje in Knokke, en vervolgens draaide ik zoals de traditie dat nu al jaren wil in Oostende in het Casino tussen 4 en 5 … Lees meer
Het is 2020 zeg. Een nieuw jaar. Een nieuw decennium. En dan nog eens een speciaal jaar ook met die twee keer 20 na elkaar. Ik wens u het aller allerbeste toe … Lees meer
Dit is het meest gelezen artikel van 2019 op Would Be Chef. In de maand december heeft mijn fijne ochtendcollega op Joe zich elke dag vrijwillig gewogen live op de radio … Lees meer
Tof nieuwtje! Het is gebeurd! We zijn sinds gisteren met meer dan twintigduizend volgers op de Instagram-pagina van Would Be Chef. Dat is de pagina waar ik enkel foto’s en filmpjes plaats van mijn gerechten en bezoekjes aan restaurants … Lees meer