Nieuws

SCHRAP BROOD AARDAPPELEN EN PASTA EN LEEF VIER JAAR KORTER

Schrap brood aardappelen en pasta en leef vier jaar korter

Het is één van de eerste regeltjes die dieetgoeroes mensen vaak opleggen wanneer ze beslissen om iets aan hun gewicht te willen gaan doen: “schrap de koolhydraten zoveel mogelijk uit je menu” … Lees meer

MOEDERDAG MET LEKKERE RECEPTEN

Moederdag met lekkere recepten

In de provincie Antwerpen is het “moederkesdag” vandaag, en dat mag wel eens gevierd worden. Ook al woont mijn mama in Knesselare, ik woon zelf al 13 jaar in Bonheiden, en dat is nipt nog in de provincie Antwerpen, dus ik vier moederdag twee keer per jaar, want je kunt je mama niet genoeg in de bloemetjes zetten … Lees meer

IEDEREEN HEEFT ALLERGIEËN EN CHEFS HATEN DAT

Iedereen heeft allergieËn en chefs haten dat

Vandaag vertelden we in onze ochtendshow op Joe dat 1 op de 3 mensen tegenwoordig last heeft van allergieën. Pollen zijn vaak de oorzaak, en hoe langer de hete zomers duren hoe erger we daarvan afzien … Lees meer

AFVALLEN? ZO DOEN MODELLEN DAT BLIJKBAAR!

Afvallen? zo doen modellen dat blijkbaar!

Twee jaar geleden ben ik twee keer een grote wandeling gaan maken in Barcelona met Gijs Depoortere. Gijs is afkomstig uit het West-Vlaamse Geluwe, maar woont nu in Hong Kong waar hij als fotomodel aan de slag is, maar hij reist de wereld rond en heeft al voor de grootste merken geposeerd en op de catwalk gestaan; een naam om in de gaten te houden … Lees meer

DE LEKKERSTE PUREE OOIT, VAN JOEL ROBUCHON (RIP)

De lekkerste puree ooit, van joel robuchon (rip)

Triest culinair nieuws vandaag. De man die in 1990 door GaultMillau werd uitgeroepen tot “chef van de eeuw” Joel Robuchon is op 73-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hardnekkige kanker … Lees meer

TOP 5 RESTAURANTS IN DISNEYLAND PARIJS

Top 5 restaurants in disneyland parijs

2 daagjes ben ik met ons neefje Sasha op stap in Disneyland Parijs. Het is een mooie traditie bij ons: voor hun eerste communie mogen ze met ons mee naar deze betoverende wereld … Lees meer

Roger van Damme laat Toque-tok los

Roger van Damme laat Toque-tok los

Toque-tok is het conceptrestaurant waar kip de hoofdrol speelt. Je kan er allerlei bereidingen van kip proeven en zelfs tot in de desserts zijn er verwijzingen naar de kip … Lees meer

Waar eten in Disneyland Parijs?

Waar eten in Disneyland Parijs?

Joepie!!!! We brengen de komende twee dagen met ons neefje in Disneyland Parijs door. Cadeautje voor zijn eerste communie. Hebben we met mijn twee oudste nichtjes ook gedaan, en dat was zalig … Lees meer

HIER ZIJN WE MET DE MOSSELEN!

Hier zijn we met de mosselen!

Lekker nieuws in de kranten… De nieuwe mosselen uit Zeeland zijn eindelijk daar. Met zo’n vijf weken vertraging, dat wel. Dus de goesting is weer groot … Lees meer

IK DURF WEL EENS IETS TE STELEN

Ik durf wel eens iets te stelen

Als je een ster wil worden in de keuken, dan moet je durven stelen. Ik doe het al van toen ik als klein ventje van vijf bij mijn meme en pepe op bezoek was … Lees meer

HOE WEET JE OF EEN MELOEN RIJP IS?

Hoe weet je of een meloen rijp is?

Meloen is altijd lekker. In de zomer is het een ster in je slaatjes, smoothies, of bij een paar plakjes ham. Ik vind het ook heerlijk als gezond ontbijt … Lees meer

JA, IK KOOK GRAAG VEGGIE!

Ja, ik kook graag veggie!

Het zal sommige mensen verwonderen, zeker na de uit de hand gelopen discussie over Foie Gras op de sociale media gisteren, maar ik ben niet echt een grote vleeseter … Lees meer

FOIE GRAS: MIJN GOESTINGSKE BELANGRIJKER DAN DIERENWELZIJN?

Foie gras: mijn goestingske belangrijker dan dierenwelzijn?

Ik heb het weer gedaan. Sorry. Een tweet de wereld ingestuurd waarmee ik een heleboel mensen boos heb gemaakt. Vegetariërs en veganisten uit België en Nederland vallen met bosjes over elkaar heen om de lelijkste verwensingen mijn richting uit te sturen op de sociale media omdat ik de volgende tweet verstuurde… En niet alleen vegetariërs, maar ook veel andere volgers die het echt niet kunnen vinden dat ik een product als foie gras promoot … Lees meer

HITTEGOLF: DRINK IETS HEETS!

Hittegolf: drink iets heets!

Het is al een hete zomer geweest, maar het kan altijd nog straffer. Voor de komende dagen wordt in België een heuse hittegolf aangekondigd. Met temperaturen boven de dertig graden … Lees meer

ZO KUNNEN WE EEN RODE DUIVELS KATER VERMIJDEN

Zo kunnen we een rode duivels kater vermijden

Rode Duivel-fans, vrijdag gaan we proberen te knallen tegen Brazilië, en daar gaan we een gigantisch (voetbal)feestje proberen van te maken. Feesten is fijn … Lees meer

BODYSHAMEN IS ECHT NIET OK, GRIET ZIET ER TOP UIT!

Bodyshamen is echt niet ok, griet ziet er top uit!

Ik moet even iets kwijt. Er ligt mij iets op de lever. Sociale media kunnen hard zijn, en zelf kan ik best wat hebben, want ik heb een olifantenvel. Maar als je mensen raakt die ik graag heb, dan word ik toch een beetje lastig … Lees meer

NIEUWE NUMMER 1 IN DE WERELD: OSTERIA FRANCESCANA

Nieuwe nummer 1 in de wereld: osteria francescana

Het was weer een topavond voor de culinaire wereld. In Bilbao zijn de “50 Beste Restaurants” van de wereld bekend gemaakt. Elk jaar een erg belangrijk moment voor mensen die de topgastronomie op de voet volgen … Lees meer

LAATSTE WEEK ASPERGES: 10 GERECHTEN OP EEN RIJ

Laatste week asperges: 10 gerechten op een rij

Het is bijna zover. Het aspergeseizoen stopt over exact een weekje. Op 24 juni, volgende zondag, op de feestdag van Johannes De Doper. Je zult in de winkel nadien nog wel wat asperges vinden … Lees meer

HOF VAN CLEVE EN THE JANE NIET MEER IN DE TOP 50 VAN DE WERELD

Hof van cleve en the jane niet meer in de top 50 van de wereld

Ik kreeg vandaag nogal wat bezorgde berichtjes van vrienden die weten dat ik de “TOP 100 met beste restaurants in de wereld” van San Pellegrino nogal van dichtbij volg … Lees meer

10 vragen aan Roger van Damme

10 vragen aan Roger van Damme

Roger Van Damme is sinds jaar en dag de chef van het fantastische restaurant Het Gebaar in een schattig pannenkoekenhuisje in de Antwerpse kruidentuin … Lees meer

PRINCE HARRY EN MEGHAN MARKLE TROUWEN: SMULLEN MAAR!

Prince harry en meghan markle trouwen: smullen maar!

Anke zei het deze week nog in onze ochtendshow. Vandaag zit de ganse wereld met een zak chips in de zetel om te genieten van het “belangrijkste huwelijk van het jaar” … Lees meer

BROOD: DE NIEUWE STER IN DE KEUKEN

Brood: de nieuwe ster in de keuken

Er is echt iets raars aan de hand met ons dagelijks brood. Aan de ene kant heeft brood behoorlijk moeilijke jaren achter de rug: het zou een dikmaker zijn, en werd door meer dan één (al dan niet zelfverklaarde) dieetgoeroe samen met de aardappel en de goeie boter op de lijst met te mijden producten geplaatst … Lees meer

GELD SPAREN IN NEW YORKSE RESTAURANTS

Geld sparen in new yorkse restaurants

Gastronomie, en zeker de toprestaurants, zijn behoorlijk duur in New York. Meestal moet je in de toprestaurants ook een menu nemen, en de prijzen daarvan zijn pittig … Lees meer

DE TRUC: HOE NEW YORKERS SLANK BLIJVEN

De truc: hoe new yorkers slank blijven

Als je al eens in New York was, dan zul je gemerkt hebben dat daar in vergelijking met de rest van Amerika relatief weinig dikke mensen rondlopen. Nochtans is New York met een immense eetcultuur … Lees meer

DE ARROGANTIE VAN CULINAIR NEW YORK

De arrogantie van culinair new york

Pijnlijk. Het verhaal dat ik heb meegemaakt met Brooklyn Fare, één van de absolute toprestaurants in New York. Drie sterren heeft het restaurant, en het is daarmee één van de vijf toppers in deze wereldstad … Lees meer

NEW YORK: EEN CULINAIR WALHALLA!

New york: een culinair walhalla!

Het is gelukt, we zijn in New York. Sinds jaar- en dag één van mijn lievelingssteden. Barcelona en New York, als je me vroeger vroeg: waar ga je het liefste op reis, was dat mijn antwoord … Lees meer

DE SMAAK VAN HET VERLANGEN LEZEN?

De smaak van het verlangen lezen?

“De Smaak Van Het Verlangen” verscheen enkele jaren geleden. Maar ik had nog enkele exemplaren in mijn boekenkast staan, en vijf trouwe lezers van mijn foodblog krijgen een exemplaartje cadeau doen … Lees meer

Paaslam als hoofdgerecht

Ik gaf de voorbije dagen al tips voor ei-gemakkelijke hapjes en twee voorgerechten met asperges voor het paasmenu. Ik heb ook een suggestie voor het hoofdgerecht … Lees meer

HEERLIJKE VOORGERECHTEN VOOR PASEN

Heerlijke voorgerechten voor pasen

Pasen komt dichter bij, en ik ben voor jullie een plezierige en lekkere, en vooral niet al te moeilijke paaslunch aan het samenstellen. Gisterenavond kwamen de “ei-lekkere” hapjes al, en vandaag doe ik twee suggesties voor voorgerechtjes … Lees meer

MAKKELIJKE HAPJES VOOR PASEN

Makkelijke hapjes voor pasen

Zondag is het pasen, en dat is bij veel Vlaamse families toch nog eens een goede aanleiding voor een feestelijke lunch. Maar waar haal je deze keer weer inspiratie … Lees meer