Nieuws

WAAROM IK TOPRESTAURANTS SOMS BEU RAAK

Waarom ik toprestaurants soms beu raak

Ik heb het de voorbije maanden een paar keer voor gehad. Ik die zo graag tafel, en erg hou van de verfijnde keuken, die dan plots zo’n beetje geeuwend naar alweer een nieuwe gang zit te kijken in een eindeloze rij gerechten … Lees meer

WATER DRINKEN IS GEZOND!

Water drinken is gezond!

Net geen 40 kilo ben ik afgevallen, enkele jaren geleden. Door ontzettend veel te wandelen, door gezonder te gaan eten. En door veel water te drinken. Dat laatste klinkt misschien wat raar, maar het is wel zo … Lees meer

WAAROM MAANDAG DE FOUTE DAG IS OM EEN DIEET TE STARTEN

Waarom maandag de foute dag is om een dieet te starten

Op maandag een dieet starten lijkt misschien logisch. Je hebt wellicht een pittig weekend achter de rug, en af en toe stevig gezondigd. Een heerlijk etentje links en een lekker aperitiefje rechts … Lees meer

DE CULINAIRE TREND VAN 2018: YOSHOKU

De culinaire trend van 2018: yoshoku

Volgens verschillende toonaangevende magazines en culinaire kenners is Yoshoku dè culinaire trend om de komende maanden en jaren naar uit te kijken. Kenners van de Japanse keuken weten ongetwijfeld waar ik het over heb: Yoshoku is de Japanse kookstijl die zwaar beïnvloed is door onze Westerse eetgewoonten … Lees meer

RIP PAUL BOCUSE

Rip paul bocuse

Zelden gezien. Mijn instagramfeed had de voorbije 24 uur maar één hoofdrolspeler. Iconische zwart wit foto’s. Foto’s met de beroemde stijve koksmuts op … Lees meer

DE BESTE MUZIEK BIJ JOUW DINER: MIJN LIJST!

De beste muziek bij jouw diner: mijn lijst!

Wat is de perfecte muziek bij dinertjes? Ken je dat gevoel? Je hebt aan alles gedacht. Uitgebreid gekookt. De juiste flesjes uit de kelder gehaald. De tafel is gedekt met het mooiste zilveren bestek … Lees meer

BREAKING NEWS: HERTOG JAN SLUIT DE DEUREN

Breaking news: hertog jan sluit de deuren

Ik schrok me kapot toen ik het bericht las deze ochtend. En ik werd er behoorlijk triest van. Hertog Jan stopt er mee. Het fantastische drie sterrenrestaurant van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens sluit voorgoed de deuren op 22 december 2018 … Lees meer

DANK U VOOR 2017 BESTE LEZER

Dank u voor 2017 beste lezer

Ik wil dit jaar eindigen met een hele grote pluim voor jullie, trouwe volgers van mijn foodblog. Het was een groot avontuur voor me toen ik begin vorig jaar dacht: waarom zou ik mijn receptjes en mijn culinaire passie niet gewoon dagelijks delen met alle geïnteresseerden op een blog … Lees meer

PRIJS KWALITEIT DE TOPPER IN BARCELONA: ROBATA

Prijs kwaliteit de topper in barcelona: robata

Ik reik deze week zeven pluimen uit aan de culinaire toppers van het voorbije jaar. Vandaag pluim nummer vijf en die geef ik aan het restaurant dat mij prijs kwaliteit in Barcelona het meeste kon bekoren … Lees meer

STRAFSTE BELG VAN 2017: ROGER VAN DAMME

Strafste belg van 2017: roger van damme

Tijd voor de vierde pluim in een reeks van zeven. En die gaat naar mijn goede maat Roger van Damme. Op 25 oktober gebeurde in Warschau namelijk iets ongelofelijks … Lees meer

DE CULINAIRE INNOVATIE VAN 2017: DE DIALOG OVEN VAN MIELE

De culinaire innovatie van 2017: de dialog oven van miele

Het einde van 2017 komt er aan. Zeven dagen lang deel ik pluimen uit op deze blog… en vandaag is het tijd om mijn tweede culinaire pluim uit te reiken … Lees meer

HET BESTE NIEUWE RESTAURANT IN BARCELONA: LA BARRA DE CARLES ABELLAN

Het beste nieuwe restaurant in barcelona: la barra de carles abellan

Derde pluim die ik uitreik zo aan het einde van het jaar gaat naar een restaurant uit mijn zo geliefde Barcelona, de ontdekking van het jaar voor mij: La Barra van Carles Abellan … Lees meer

MIJN ONTDEKKING VAN 2017: ESSENCIEL

Mijn ontdekking van 2017: essenciel

De laatste 7 dagen van het jaar wil ik prijzen uitreiken. Geen cadeautjes aan jullie, de trouwe volgers van mijn blog deze keer. En ik wil ook niet de Michelin of Gault & Millau gaan spelen … Lees meer

NEDERLAND STEEKT BELGIË VOORBIJ OP HET HOOGSTE CULINAIRE NIVEAU

Nederland steekt belgiË voorbij op het hoogste culinaire niveau

Het is opnieuw gebeurd. Gisteren werden de Michelin-sterren in Nederland uitgereikt. En onze Noorderburen hebben dan wel geen enkel nieuw tweesterren restaurant gekregen, maar er is dus wel een driesterren restaurant bijgekomen … Lees meer

CULINAIRE TOPPER: PIET HUYSENTRUYT

Culinaire topper: piet huysentruyt

Piet Huysentruyt is jarig: leve Piet Huysentruyt! 55 wordt hij vandaag. Drie dikke piepers en meer dan één wel gemeend schouderklopje voor één van de strafste chefs van ons land … Lees meer

BOEK MIJ VOOR EEN "CULINAIRE LEZING"

Boek mij voor een “culinaire lezing”

Ik heb fijn nieuws voor mensen die op zoek zijn naar een gast om bij hun vereniging of (service-)club een lezing te komen brengen over eten, koken, restaurants, en onze goede Vlaamse passie voor “goesting” … Lees meer

(KEUKEN)TIPS TEGEN DE WINTERDIP

(keuken)tips tegen de winterdip

Het zijn weer bijzonder koude, en nog altijd korte dagen. Er ligt eindelijk ook nog eens sneeuw. Geen gigantisch pak, maar wat niet is kan altijd nog komen … Lees meer

SCHARRELEIEREN? WE ZIJN ALLEMAAL GESJARELD!

Scharreleieren? we zijn allemaal gesjareld!

Het waren opnieuw afschuwelijke beelden die verspreid werden gisterenavond via de sociale media. Cathérine Moerkerke van VTM was samen met mensen van Animal Rights binnengedrongen in een bedrijf met scharrelkippen in het West-Vlaamse Wingene … Lees meer

5 PRIMA RESTAURANTS VOOR KINDEREN IN BARCELONA

5 prima restaurants voor kinderen in barcelona

Het is herfstvakantie en ik ben opnieuw in Barcelona! Niet meteen een stad om met kids te doen denk je? Wel ik kan je zeggen, de Spaanse stad heeft ook voor kinderen veel te bieden … Lees meer

JULIE MOCHT KOKEN IN HET 25STE BESTE RESTAURANT VAN DE WERELD

Julie mocht koken in het 25ste beste restaurant van de wereld

Dag twee in Barcelona met mijn nichtje Julie zit erop. En het was een zalige dag. We hebben ver gewandeld (it’s running in the family!) en zijn uitgebreid gaan shoppen (doe ik liever voor een kind dat ik daarmee gelukkig maken kan, dan voor mezelf) … Lees meer

MIS DE BOEKENBEURS NIET!

Mis de boekenbeurs niet!

Mis de boekenbeurs niet, inderdaad, die gezellige boekendrukte in Antwerpen Expo. Want ook dit jaar zijn er weer veel toffe collega’s van me die een nieuw kookboek uithebben (Sandra Bekkari, Nathalie Meskens, Pascale Naessens) en ik ben van het principe: kookboeken kun je nooit genoeg in huis hebben … Lees meer

BARCELONA VANDAAG: WEINIG OM OP TE KLINKEN

Barcelona vandaag: weinig om op te klinken

Een verscheurde stad. Anders kan ik het niet noemen. Het was echt raar thuiskomen in Barcelona vrijdag. Ik vertrok in Brussel richting Spanje. Net toen ik geland was had het Catalaanse parlement de onafhankelijkheid uitgeroepen … Lees meer

BREAKING: ROGER VAN DAMME BESTE PASTRY CHEF IN THE WORLD

Breaking: roger van damme beste pastry chef in the world

Ik had mijn maatje Roger een uurtje geleden nog aan de lijn. Hij was in Warschau voor de uitreiking van de Best Chef Awards 2017, een super belangrijke culinaire prijs … Lees meer

AWARD WINNENDE BLOGS OM IN DE GATEN TE HOUDEN

Award winnende blogs om in de gaten te houden

Zoals ik hier eerder deze week al vol trots kon melden, heb ik vorige vrijdag de Award voor Beste Newcomer gekregen op de allereerste editie van de Belgian Food Blog Awards … Lees meer

WOULD BE CHEF WINT BELGIAN FOOD BLOG AWARD BEST NEWCOMER

Would be chef wint belgian food blog award best newcomer

Vrijdagavond werd Would Be Chef in de Lux in Gent op de eerste editie van de Belgian Foodblog Awards uitgeroepen tot “Best Newcomer”. Would Be Chef is sinds mei 2017 online, en elke dag opnieuw probeer ik originele recepten, culinaire columns, restaurantbesprekingen en persoonlijke foodverhalen op deze blog te zetten … Lees meer

CULINAIR GENIETEN BIJ DERTIG VERSCHILLENDE CHEFS TEGELIJK

Culinair genieten bij dertig verschillende chefs tegelijk

Het was alweer enkele jaren geleden dat ik er nog eens bij was, toen nog op de site van Tour & Taxis, maar ik ben blij dat ik dit jaar nog eens naar Culinaria ben afgezakt … Lees meer

WIE ETEN WEGGOOIT MOET ZICH SCHAMEN

Wie eten weggooit moet zich schamen

Ik geef toe: het is natuurlijk een beetje een provocerende titel boven dit artikel. Maar dat mag vandaag wel eens. Correctie: dat moet eigenlijk zelfs … Lees meer

WORDT DE SOEP IN BARCELONA NOG WEL ZO HEET GEGETEN?

Wordt de soep in barcelona nog wel zo heet gegeten?

Ik heb het de voorbije 24 uur, tijdens mijn blitzbezoek duidelijk gemerkt: er is absoluut iets veranderd in Barcelona. Heel opvallend. Mensen praten plotseling wel over politiek … Lees meer

OPROEP: WIE KENT NOG ZAKEN MET ZAALBEREIDINGEN?

Oproep: wie kent nog zaken met zaalbereidingen?

Ik heb jullie nodig. Ik ben op zoek naar een restaurant. Tuurlijk, ik ken restaurants genoeg. Goede, en minder goede. Restaurants waar toptalenten in de keuken staan, en even ervaren medewerkers in de zaal die je helemaal thuis doen voelen … Lees meer

HOE DE HORECA IN BARCELONA OVER ONAFHANKELIJK CATALONIË DENKT

Hoe de horeca in barcelona over onafhankelijk cataloniË denkt

Intussen woon ik zo’n goede vier jaar halftijds in mijn zo geliefde Barcelona. Maar ik kom er al een dikke 25 jaar meerdere keren per jaar. Ik ken mijn buren, ik ken de restaurants erg goed, ik heb er zo’n beetje m’n vaste winkeliers en marktkramers met wie ik intussen een heel mooie band heb kunnen opbouwen … Lees meer