Het is herfstvakantie en ik ben opnieuw in Barcelona! Niet meteen een stad om met kids te doen denk je? Wel ik kan je zeggen, de Spaanse stad heeft ook voor kinderen veel te bieden … Lees meer
Dag twee in Barcelona met mijn nichtje Julie zit erop. En het was een zalige dag. We hebben ver gewandeld (it’s running in the family!) en zijn uitgebreid gaan shoppen (doe ik liever voor een kind dat ik daarmee gelukkig maken kan, dan voor mezelf) … Lees meer
Mis de boekenbeurs niet, inderdaad, die gezellige boekendrukte in Antwerpen Expo. Want ook dit jaar zijn er weer veel toffe collega’s van me die een nieuw kookboek uithebben (Sandra Bekkari, Nathalie Meskens, Pascale Naessens) en ik ben van het principe: kookboeken kun je nooit genoeg in huis hebben … Lees meer
Een verscheurde stad. Anders kan ik het niet noemen. Het was echt raar thuiskomen in Barcelona vrijdag. Ik vertrok in Brussel richting Spanje. Net toen ik geland was had het Catalaanse parlement de onafhankelijkheid uitgeroepen … Lees meer
Ik had mijn maatje Roger een uurtje geleden nog aan de lijn. Hij was in Warschau voor de uitreiking van de Best Chef Awards 2017, een super belangrijke culinaire prijs … Lees meer
Zoals ik hier eerder deze week al vol trots kon melden, heb ik vorige vrijdag de Award voor Beste Newcomer gekregen op de allereerste editie van de Belgian Food Blog Awards … Lees meer
Vrijdagavond werd Would Be Chef in de Lux in Gent op de eerste editie van de Belgian Foodblog Awards uitgeroepen tot “Best Newcomer”. Would Be Chef is sinds mei 2017 online, en elke dag opnieuw probeer ik originele recepten, culinaire columns, restaurantbesprekingen en persoonlijke foodverhalen op deze blog te zetten … Lees meer
Het was alweer enkele jaren geleden dat ik er nog eens bij was, toen nog op de site van Tour & Taxis, maar ik ben blij dat ik dit jaar nog eens naar Culinaria ben afgezakt … Lees meer
Ik geef toe: het is natuurlijk een beetje een provocerende titel boven dit artikel. Maar dat mag vandaag wel eens. Correctie: dat moet eigenlijk zelfs … Lees meer
Ik heb het de voorbije 24 uur, tijdens mijn blitzbezoek duidelijk gemerkt: er is absoluut iets veranderd in Barcelona. Heel opvallend. Mensen praten plotseling wel over politiek … Lees meer
Ik heb jullie nodig. Ik ben op zoek naar een restaurant. Tuurlijk, ik ken restaurants genoeg. Goede, en minder goede. Restaurants waar toptalenten in de keuken staan, en even ervaren medewerkers in de zaal die je helemaal thuis doen voelen … Lees meer
Intussen woon ik zo’n goede vier jaar halftijds in mijn zo geliefde Barcelona. Maar ik kom er al een dikke 25 jaar meerdere keren per jaar. Ik ken mijn buren, ik ken de restaurants erg goed, ik heb er zo’n beetje m’n vaste winkeliers en marktkramers met wie ik intussen een heel mooie band heb kunnen opbouwen … Lees meer
Sommige dingen lukken in de keuken, sommige dingen mislukken. Zeker in de keuken van een Would Be Chef. Omdat Anderlecht waarschijnlijk straks of morgen een nieuwe trainer heeft … Lees meer
Ik heb jullie vandaag nog heel even nodig. het is de laatste dag vandaag om te stemmen voor mij! Een paar weken terug heb ik een plezierig mailtje met super fijn nieuws gekregen: “Proficiat … Lees meer
De wedstrijd om in L.E.S.S. ofte LOVE.EAT.SHARE.SMILE hét bistro concept van Gert De Mangeleer & Joachim Boudens te gaan eten stond intussen een tijdje online en er zijn massa’s inschrijvingen geweest … Lees meer
De juiste wijn bij het juiste gerecht? Niet altijd simpel. Daarom vond ik het wel flatterend dat de mensen van wijnclub Our Daily Bottle vroegen of ze in ruil voor twee leuke flesjes enkele recepten van mij mochten gebruiken in hun magazine … Lees meer
Gisteren stuurde ik enkele tweets de wereld in over de gruwelijke beelden uit het slachthuis van Izegem. Beelden die absoluut niet voor gevoelige ogen bestemd waren … Lees meer
Het was in De Librije, het fantastische drie sterrenrestaurant van Jonnie Boer In Zwolle dat ik er voor het eerst van hoorde, jaren terug al. Je kon er bij de uitgebreide maaltijd, naast een “gewoon” wijnarrangement, ook kiezen voor een “BOB-arrangement” … Lees meer
“Of ik niet eens zin had om een box van foodbag.be uit te testen”, was de vraag. Nogal wat mensen die ik ken koken heel geregeld met aan huis geleverde boxen, maar zelf had ik het nog nooit gedaan … Lees meer
“Het is een droom die werkelijkheid wordt. Eindelijk gaan mijn schrijfsels als zoete broodjes over de toonbank. Letterlijk. Mijn woorden zijn voortaan krenten in uw zondagskrant … Lees meer
“Sven, we zouden je graag eind augustus naar Berlijn willen uitnodigen voor de exclusieve voorstelling van een spectaculair vernieuwend keukentoestel … Lees meer
“Wat is je grootste wijnergernis?” vroeg journalist Aain Bloeykens mij dit weekend in een groot interview in Het Nieuwsblad. Ik had net de lof gezongen van Jean Leon Chardonnay, één van mijn favoriete zomerwijntjes … Lees meer
Ook al was het eigenlijk zo’n dag die voortdurend twijfelde tussen zomer en herfst, tussen droog en druppels, toch wilden we per se buiten zitten voor het gesprek … Lees meer
Gert had er me een tijdje geleden al over aangesproken: donderdag 24 augustus moest ik met stip blokkeren in mijn agenda. Die dag zouden namelijk 3 topchefs uit Japan zijn driesterrenrestaurant Hertog Jan komen bezoeken, om er samen met hem enkele culinaire feestmaaltijden te bereiden met Vlaamse topproducten en prachtige verse groenten en kruiden uit de eigen tuin van Gert en Joachim … Lees meer
Straffer nog: Anke, mijn culinair zeer eigenzinnige collega in de ochtendshow van Joe is overstag gegaan. Ze heeft een recept van mijn blog gekookt gisterenavond … Lees meer
Ik krijg van veel vrienden en kennissen dit weekend bezorgde berichtjes, en ook van veel volgers van deze blog. Mensen die vragen hoe de sfeer in Barcelona is … Lees meer
Ik ga dit weekend naar Barcelona. Dat was al lang geleden gepland. Voor het radioseizoen na de zomer helemaal losbarst nog even een paar daagjes heen- en weer naar mijn lievelingsstad … Lees meer
Het mag dan wel een stormachtige dag worden (alhoewel de zon hier nu wel schijnt terwijl ik dit schrijf, maar voor hoe lang?) dat gaat ons niet tegenhouden om er een gezellige lunch van te maken … Lees meer
Van groenten en fruit val je af, van brood, boter en aardappelen ga je dan weer dikker worden. Sommige voedingswaren mag je combineren, andere niet. Je kent de redeneringen ook wel … Lees meer
Hij zat gisteren overal in het nieuws: Geert Hoste. Voor het tweede jaar op rij komt er geen eindejaars-conférence. Jammer maar helaas. Maar ik weet wel waar hij de komende maanden veel van z’n tijd gaat doorbrengen … Lees meer