Nieuws

Verrassende Bordeauxwijnen

Verrassende Bordeauxwijnen

Als men het heeft over Bordeauxwijnen, waar denk je dan aan? Hele dure toppers? Stevige wijnen met al even stevige prijskaartjes? Lekker maar klassiek … Lees meer

ZELFGEMAAKT BROODBELEG

Zelfgemaakt broodbeleg

Gisteren deelde ik mijn recept voor verse tonijnsalade voor op de boterham en ik kreeg daar heel veel fijne reacties op. Blijkbaar hebben velen van jullie zin om de boterhamdoos een beetje te pimpen … Lees meer

IS EEN VERBOD OP VEGGIEBURGERS WENSELIJK?

Is een verbod op veggieburgers wenselijk?

Straffe nieuwe wetgeving die deze week van kracht werd in de Amerikaanse staat Missouri: benamingen als “veggieburger” of “hot dog van noten,” “steak van tofu” en “worst van champignons” zijn daar voortaan strikt verboden … Lees meer

GEZONDE KETCHUP? EEN GOED VOORBEELD!

Gezonde ketchup? een goed voorbeeld!

Als je voor de frietjes gaat vanavond, dan zal het niet zo gek veel uitmaken of je voor de typische Belgische mayonaise gaat of voor de ketchup. Als je zondigt, dan kun je maar beter goed zondigen … Lees meer

HOE BEWAAR JE BEST EEN HALVE AVOCADO

Hoe bewaar je best een halve avocado

Avocado's zijn super populair. Lekker en vooral gezond. Dus veel mensen halen ze in huis en maken er graag gezonde gerechtjes mee. Eén nadeel dat soms verzwegen wordt: ze bevatten best veel calorieën, dus je kunt ze nu ook niet met kilo's eten … Lees meer

MIJN DEFINITIEVE VERTREK NAAR HET BUITENLAND

Mijn definitieve vertrek naar het buitenland

Gisteren heel wat bezorgde berichtjes gekregen van vrienden en kennissen. Of ik nu binnenkort echt voorgoed vertrek naar Barcelona. Ik had namelijk een interview gegeven aan "De Zondag" waarin ik antwoordde "dat ik ooit wel eens in Barcelona wil gaan wonen" op de vraag of ik nog dromen heb voor de toekomst … Lees meer

KUNNEN SPECIALE BIEREN BEDERVEN OF NIET?

Kunnen speciale bieren bederven of niet?

Ik schreef hier al geregeld dat ik erg tegen de verspilling van eten ben. In ons land wordt per jaar per persoon zo’n 2O kilo voedsel in de vuilnisemmer gekieperd … Lees meer

Wees dit weekend eens creatief op de BBQ

Wees dit weekend eens creatief op de BBQ

Yes! Schitterend nieuws: de komende dagen wordt het nog eens prachtig weer! Er komt een zalig weekend af en ook de volgende week gaan we nog eens een hittegolfje krijgen … Lees meer

SORRY, MAAR KETCHUP IS GEZOND!

Sorry, maar ketchup is gezond!

Eerst en vooral: ik snap de critici ergens wel die dit spaghetti-recept not done vonden. De kritiek die ik kreeg op vorige post ging trouwens niet over de kern van de zaak, namelijk het gebruik van worst in plaats van gehakt in mijn recept … Lees meer

SCHRAP BROOD AARDAPPELEN EN PASTA EN LEEF VIER JAAR KORTER

Schrap brood aardappelen en pasta en leef vier jaar korter

Het is één van de eerste regeltjes die dieetgoeroes mensen vaak opleggen wanneer ze beslissen om iets aan hun gewicht te willen gaan doen: “schrap de koolhydraten zoveel mogelijk uit je menu” … Lees meer

MOEDERDAG MET LEKKERE RECEPTEN

Moederdag met lekkere recepten

In de provincie Antwerpen is het "moederkesdag" vandaag, en dat mag wel eens gevierd worden. Ook al woont mijn mama in Knesselare, ik woon zelf al 13 jaar in Bonheiden, en dat is nipt nog in de provincie Antwerpen, dus ik vier moederdag twee keer per jaar, want je kunt je mama niet genoeg in de bloemetjes zetten … Lees meer

IEDEREEN HEEFT ALLERGIEËN EN CHEFS HATEN DAT

Iedereen heeft allergieËn en chefs haten dat

Vandaag vertelden we in onze ochtendshow op Joe dat 1 op de 3 mensen tegenwoordig last heeft van allergieën. Pollen zijn vaak de oorzaak, en hoe langer de hete zomers duren hoe erger we daarvan afzien … Lees meer

AFVALLEN? ZO DOEN MODELLEN DAT BLIJKBAAR!

Afvallen? zo doen modellen dat blijkbaar!

Twee jaar geleden ben ik twee keer een grote wandeling gaan maken in Barcelona met Gijs Depoortere. Gijs is afkomstig uit het West-Vlaamse Geluwe, maar woont nu in Hong Kong waar hij als fotomodel aan de slag is, maar hij reist de wereld rond en heeft al voor de grootste merken geposeerd en op de catwalk gestaan; een naam om in de gaten te houden … Lees meer

DE LEKKERSTE PUREE OOIT, VAN JOEL ROBUCHON (RIP)

De lekkerste puree ooit, van joel robuchon (rip)

Triest culinair nieuws vandaag. De man die in 1990 door GaultMillau werd uitgeroepen tot "chef van de eeuw" Joel Robuchon is op 73-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hardnekkige kanker … Lees meer

TOP 5 RESTAURANTS IN DISNEYLAND PARIJS

Top 5 restaurants in disneyland parijs

2 daagjes ben ik met ons neefje Sasha op stap in Disneyland Parijs. Het is een mooie traditie bij ons: voor hun eerste communie mogen ze met ons mee naar deze betoverende wereld … Lees meer

Roger van Damme laat Toque-tok los

Roger van Damme laat Toque-tok los

Toque-tok is het conceptrestaurant waar kip de hoofdrol speelt. Je kan er allerlei bereidingen van kip proeven en zelfs tot in de desserts zijn er verwijzingen naar de kip … Lees meer

Waar eten in Disneyland Parijs?

Waar eten in Disneyland Parijs?

Joepie!!!! We brengen de komende twee dagen met ons neefje in Disneyland Parijs door. Cadeautje voor zijn eerste communie. Hebben we met mijn twee oudste nichtjes ook gedaan, en dat was zalig … Lees meer

HIER ZIJN WE MET DE MOSSELEN!

Hier zijn we met de mosselen!

Lekker nieuws in de kranten... De nieuwe mosselen uit Zeeland zijn eindelijk daar. Met zo'n vijf weken vertraging, dat wel. Dus de goesting is weer groot … Lees meer

IK DURF WEL EENS IETS TE STELEN

Ik durf wel eens iets te stelen

Als je een ster wil worden in de keuken, dan moet je durven stelen. Ik doe het al van toen ik als klein ventje van vijf bij mijn meme en pepe op bezoek was … Lees meer

HOE WEET JE OF EEN MELOEN RIJP IS?

Hoe weet je of een meloen rijp is?

Meloen is altijd lekker. In de zomer is het een ster in je slaatjes, smoothies, of bij een paar plakjes ham. Ik vind het ook heerlijk als gezond ontbijt … Lees meer

JA, IK KOOK GRAAG VEGGIE!

Ja, ik kook graag veggie!

Het zal sommige mensen verwonderen, zeker na de uit de hand gelopen discussie over Foie Gras op de sociale media gisteren, maar ik ben niet echt een grote vleeseter … Lees meer

FOIE GRAS: MIJN GOESTINGSKE BELANGRIJKER DAN DIERENWELZIJN?

Foie gras: mijn goestingske belangrijker dan dierenwelzijn?

Ik heb het weer gedaan. Sorry. Een tweet de wereld ingestuurd waarmee ik een heleboel mensen boos heb gemaakt. Vegetariërs en veganisten uit België en Nederland vallen met bosjes over elkaar heen om de lelijkste verwensingen mijn richting uit te sturen op de sociale media omdat ik de volgende tweet verstuurde… En niet alleen vegetariërs, maar ook veel andere volgers die het echt niet kunnen vinden dat ik een product als foie gras promoot … Lees meer

HITTEGOLF: DRINK IETS HEETS!

Hittegolf: drink iets heets!

Het is al een hete zomer geweest, maar het kan altijd nog straffer. Voor de komende dagen wordt in België een heuse hittegolf aangekondigd. Met temperaturen boven de dertig graden … Lees meer

ZO KUNNEN WE EEN RODE DUIVELS KATER VERMIJDEN

Zo kunnen we een rode duivels kater vermijden

Rode Duivel-fans, vrijdag gaan we proberen te knallen tegen Brazilië, en daar gaan we een gigantisch (voetbal)feestje proberen van te maken. Feesten is fijn … Lees meer

BODYSHAMEN IS ECHT NIET OK, GRIET ZIET ER TOP UIT!

Bodyshamen is echt niet ok, griet ziet er top uit!

Ik moet even iets kwijt. Er ligt mij iets op de lever. Sociale media kunnen hard zijn, en zelf kan ik best wat hebben, want ik heb een olifantenvel. Maar als je mensen raakt die ik graag heb, dan word ik toch een beetje lastig … Lees meer

NIEUWE NUMMER 1 IN DE WERELD: OSTERIA FRANCESCANA

Nieuwe nummer 1 in de wereld: osteria francescana

Het was weer een topavond voor de culinaire wereld. In Bilbao zijn de "50 Beste Restaurants" van de wereld bekend gemaakt. Elk jaar een erg belangrijk moment voor mensen die de topgastronomie op de voet volgen … Lees meer

LAATSTE WEEK ASPERGES: 10 GERECHTEN OP EEN RIJ

Laatste week asperges: 10 gerechten op een rij

Het is bijna zover. Het aspergeseizoen stopt over exact een weekje. Op 24 juni, volgende zondag, op de feestdag van Johannes De Doper. Je zult in de winkel nadien nog wel wat asperges vinden … Lees meer

HOF VAN CLEVE EN THE JANE NIET MEER IN DE TOP 50 VAN DE WERELD

Hof van cleve en the jane niet meer in de top 50 van de wereld

Ik kreeg vandaag nogal wat bezorgde berichtjes van vrienden die weten dat ik de “TOP 100 met beste restaurants in de wereld” van San Pellegrino nogal van dichtbij volg … Lees meer

10 vragen aan Roger van Damme

10 vragen aan Roger van Damme

Roger Van Damme is sinds jaar en dag de chef van het fantastische restaurant Het Gebaar in een schattig pannenkoekenhuisje in de Antwerpse kruidentuin … Lees meer

PRINCE HARRY EN MEGHAN MARKLE TROUWEN: SMULLEN MAAR!

Prince harry en meghan markle trouwen: smullen maar!

Anke zei het deze week nog in onze ochtendshow. Vandaag zit de ganse wereld met een zak chips in de zetel om te genieten van het "belangrijkste huwelijk van het jaar" … Lees meer