Deze week nog eens een boeiend gesprek gehad met vrienden. Het ging over kinderen die bijna niks lusten, en of je die dan moet verplichten of niet om alles te eten … Lees meer
Na een lange drukke week met bijzonder veel plezierige activiteiten op de radio, voor Rode Neuzen Dag en op deze foodblog, vertrek ik deze ochtend lekker vroeg met de Thalys naar Parijs … Lees meer
Would Be Chef bundelt alle ingrediënten voor elke foodie en culi lover. Van restaurants tot de leukste tips om in je keuken zelf aan de slag te gaan. Van trucjes om geen calorieën te hoeven tellen tot smakelijke gerechten … Lees meer
In België heb ik serieus gefaald in mijn voorspellingen van de nieuwe sterren in de Michelingids, dat geef ik grif toe. Maar vanavond werden in Lissabon de nieuwe sterren voor Spanje en Portugal voorgesteld, en wat Barcelona betreft was er fantastisch nieuws … Lees meer
Ik ben een grote kaasliefhebber. Op restaurant, ik moet daar eerlijk over zijn, zal ik zelf ook eerder de kaastrolley laten voorrijden dan dat ik een zoet dessert bestellen ga … Lees meer
Het zijn geen toptijden voor de sympathieke Leuvense tv-chef Jeroen Meus. Hij zal de verhalen zelf wel relativeren, want "doe maar gewoon" is zijn levensmotto … Lees meer
Nog twee dagen en het is kerstmis. Cadeautjes worden gekocht, tafels worden rijkelijk versierd en het feestmaal wordt weer voorbereid. Ook de Britse koninklijke familie gaat dat prachtige feest traditiegetrouw vol overtuiging vieren … Lees meer
Eerlijk is eerlijk: de sterrenparade van Michelin gisterenavond was dit jaar echt geen hoogmis voor de Belgische culinaire wereld. Nu Hertog Jan weldra sluit, keken velen, waaronder ikzelf, uit naar de mogelijke komst van een nieuw drie sterrenrestaurant … Lees meer
Vandaag werden in Flanders Expo de Michelinsterren uitgereikt. Verrassing of niet: maar ons land kent geen nieuw drie sterrenrestaurant. En in Vlaanderen is er geen enkel restaurant dat er een tweede ster bijkrijgt … Lees meer
Leuven, bekend als de eeuwige studentenstad ... is veel meer dan enkel studeren! Leuven bruist en is de plek bij uitstek om te gaan shoppen, wat cultuur op te snuiven en te genieten van héérlijk culinair tafelen … Lees meer
Ikzelf hou van ontbijt in de ochtend. In het weekend uitgebreid. Door de week bescheidener. Ik ga voor een actimel, wat vruchtensap, een gezonde reep van Nakd en een stukje vers fruit … Lees meer
Het is de week van de 90s op Joe, en daarom kijk ik graag eens terug naar foodtrends, favoriete gerechten en recepten en leuke foodweetjes van die heerlijke jaren 90 … Lees meer
Een half uurtje geleden heeft Sergio Herman bovenstaande foto gepost op zijn Instagram. Een dikke middelvinger naar de hacker die blijkbaar 4 weken geleden het Instagramaccount van de chef heeft weten over te nemen … Lees meer
Speciaal momentje in de jaren '90. Nadat we al ons ganse leven opgegroeid waren met Marsen, Snickers, Bounty's en andere snoepjes veranderde één van de populairste chocolatbars plotseling van naam … Lees meer
Ik schreef deze week een recensie van een toprestaurant in Barcelona, Moments in het Mandarin Oriental Hotel op de Passeig de Gracia, waarin ik gewag maakte van een klein maar vervelend incidentje met de sommelier … Lees meer
In de Oosterse keuken wordt surimi voortdurend gebruikt, ook in soepen en gerechten. Ik moet toegeven: ik vind surimi ook lekker. Het heeft een leuke "bite" en het smaakt lekker zoet … Lees meer
Dit weekend werd bekend gemaakt dat Sandra Bekkari, en dat is nauwelijks een verrassing, op de boekenbeurs het meeste boeken heeft verkocht. Traditioneel doen kookboeken het daar ontzettend goed … Lees meer
"Spruiten stinken. En daarom vinden we spruiten vies." Het zijn trauma's uit de kindertijd van veel mensen. En soms houden nare herinneringen uit de kindertijd mensen een leven lang tegen om groenten als spruiten een tweede kans te geven … Lees meer
Ook Brussel kent heel wat leuke plekjes om de voeten onder tafel te schuiven. Van top koffiebars, lunchbars tot klassiekers waar je terecht kan voor een uitgebreid diner … Lees meer
Morgen wordt de nieuwe Michelingids voorgesteld. De kans bestaat dat het voor het eerst sinds lang een rood boekje wordt met maar 1 drie sterrenrestaurant in België … Lees meer
Rotte eieren wil je echt niet eten. Daar kun je ontzettend ziek van worden. Maar de datum die op je eieren of kartonnetje geprint staat zegt ook niet alles … Lees meer
Would Be Chef verzamelt 7 keukenspullen die wellicht prachtig zullen staan in je interieur of aan tafel en die ook nog eens lekker smaken. Ideaal ter inspiratie voor een cadeautje voor vrienden of gewoonweg voor jezelf … Lees meer
We hebben er even op moeten wachten, maar de beste patissier van de wereld kwam daarnet met fantastisch nieuws. Hij heeft namelijk de cover van zijn nieuwe dessertenboek voorgesteld … Lees meer
Ze had het me al een tijdje terug verteld, maar nu is het officieel: Little Asia in Brussel van de Vietnamese Thi Quyên Truong gaat dicht. "Gwenn", want zo spreek je haar naam uit, is al jaren een goede vriendin van me, en ik heb in haar zalige Vietnamese restaurant massa's prachtige etentjes beleefd … Lees meer
Veel van de volgers van deze blog zijn toch wel bezig met hun gewicht. Lekker eten en toch niet verzwaren, dat is zo'n beetje de droom. Niet makkelijk natuurlijk voor Bourgondiërs … Lees meer
Het is “week van de steak friet”. De hele week voert de VLAM namelijk campagne om één van de favoriete gerechten van de Belg te promoten. Dat is te begrijpen … Lees meer
Antwerpen is zalig om te shoppen en cultuur op te snuiven maar al even interessant als het op culinair vlak aankomt. Zak je binnenkort af naar 't Stad, dan serveren we bij Would Be Chef graag enkele hotspots waar de local foodies reserveren … Lees meer
Het beste comfort food waar je creatief mee kunt zijn blijft toch pizza! Van een pizza carpaccio tot een bloemkoolpizza of wat denk je van op een luie dag gewoon een Dr … Lees meer
We hebben al lekker gegeten al in Barcelona, deze week, en ook lekker gekookt. Wel nog niet zoveel kunnen wandelen, want het weer is hier niet zo fraai … Lees meer
Plan je binnenkort een tripje richting Gent en wil je meteen alle culinaire hotspots op een rij? Goed nieuws, want voortaan delen we op Would Be Chef ook de niet te missen adresjes van de experts ter plaatse … Lees meer