Restaurants

GOEDKOOP EN LEKKER: PINTXOS BIJ MAITEA

Goedkoop en lekker: pintxos bij maitea

Vaak krijg ik de vraag: waar moeten we heen als we in Barcelona goedkoop maar lekker willen eten. En ik snap die vraag, want je kunt in de Catalaanse hoofdstad fantastisch eten, maar zeker rond de Ramblas en aan de haven kun je ook zonder het goed te beseffen in zogenaamde tourist traps terechtkomen waar je veel te veel betaalt voor middelmatig tot slecht eten … Lees meer

Tzikis: authentieke Griek in Keerbergen. Nu ook in boekvorm.

Tzikis: authentieke Griek in Keerbergen. Nu ook in boekvorm.

In Keerbergen is een Grieks restaurant waar ik erg graag eten ga: Tzikis. Vier broers Anthony, Christopher, Dimitri en Niko Tzikis koken er op een hele pure manier met verse ingrediënten typisch Griekse gerechten … Lees meer

Ten's: tapas restaurant van superster Jordi Cruz

Ten's: tapas restaurant van superster Jordi Cruz

Jordi Cruz is een culinaire superster in Spanje. Hij is er bekend van het programma Masterchef op televisie. Maar hij is ook de jongste Spaanse chef ooit (en wereldwijd de tweede jongste) die een Michelinster binnen wist te halen, op zijn 26ste reeds … Lees meer

Sluit Hof Van Cleve in 2023?

Sluit Hof Van Cleve in 2023?

Ik moet Peter Goossens even waarschuwen. Over 5 jaar wordt mijn mama 75 en de kans bestaat dat mijn ouders dan beslissen om haar verjaardag in het "Hof Van Cleve" te vieren … Lees meer

Savarin, klasse-brasserie in Oostende

Savarin, klasse-brasserie in Oostende

Vorige week gingen we samen met mijn ouders naar het concert van Dionne Warwick in Oostende. Ik zag een kleine twee jaar geleden Charles Aznavour nog in de Lotto Arena in Antwerpen tijdens zijn "afscheidstournee", en nu hij deze week overleden is ben ik extra blij dat ik z'n laatste concert nog mee heb kunnen maken … Lees meer

L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!

L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!

Ik moet bekennen: vaak vind ik dat topchefs niet zo goed weten wat ze precies moeten serveren als hoofdgerecht. Dan zijn ze je soms als zeven gerechten en evenveel hapjes culinair aan het verwennen en dan verliezen ze toch nog de pedalen bij wat in feite het absolute hoogtepunt van een gastronomische maaltijd zou moeten zijn … Lees meer

Na Tomorrowland een nieuw succesverhaal: Restaurant Mesa

Na Tomorrowland een nieuw succesverhaal: Restaurant Mesa

Liefhebbers van Tomorrowland, dit artikel moet je lezen. Als je de volgende culinaire place-to-be in Antwerpen niet wil missen, dan kun je maar beter snel reserveren ook, want Mesa, het restaurant dat dit weekend opengaat in de Kloosterstraat, aan de kantoren van Tomorrowland, wordt wellicht the next hot thing … Lees meer

Aan de Zweth

Aan de Zweth

Ik ga graag eens eten in Nederland. Dat heb ik hier al vaker geschreven. Mijn goede vriend Sjaak, die ik al sinds mijn studententijd ken, is een geweldige Nederlandse vriend van mij, en een paar keer per jaar ga ik eens bijpraten met hem in Den Haag … Lees meer

KLASSIEKE KEUKEN OP EEN STIJLVOL TERRAS: LA VILLA LORRAINE

Klassieke keuken op een stijlvol terras: la villa lorraine

Er komen nog een paar zomerse dagen aan en dan is het leuk om nog eens op een mooi terras te gaan eten. Misschien heb je wel iets te vieren en wil je het daarom eens een beetje in stijl doen … Lees meer

BIJ DEN BOER: AUTHENTIEK VISRESTAURANT IN BRUSSEL

Bij den boer: authentiek visrestaurant in brussel

In het centrum van Brussel, op de "Vismet", kun je één van mijn favoriete visrestaurants van het hele land vinden: Bij Den Boer. Dat klinkt een klein beetje vreemd om hier zo neer te schrijven: “favoriet restaurant,” omdat ik er eerlijk gezegd al jaren niet meer geweest was … Lees meer

MUGARITZ: STRAFSTE WINE PAIRING OOIT

Mugaritz: strafste wine pairing ooit

Wat een prachtige culinaire ervaring hadden wij de voorbije zondag in het wereldberoemde restaurant Mugaritz nabij San Sebastian. Het restaurant staat in de TOP 10 van de wereld, meer bepaald op de 9de plaats, en ik had al een hele tijd geleden de reservatie gemaakt en keek er dus al maanden naar uit … Lees meer

BARDIN: ANTWERPSE HOTSPOT

Bardin: antwerpse hotspot

Enkele weken geleden had ik met een goede vriend afgesproken, die ik al een tijdje niet meer gezien had, en met wie ik weer even gezellig bij wou kletsen in het Antwerpse … Lees meer

TOP VERJAARDAG GEVIERD IN HET GEBAAR

Top verjaardag gevierd in het gebaar

Vijfenveertig werd ik al op donderdag 7 juni, en dat hebben we uitgebreid gevierd. De voorbije drie jaren ging ik achtereenvolgens naar De Karmeliet, het Hof Van Cleve en Hertog Jan, en dat waren telkens indrukwekkende culinaire ervaringen, en deze keer zijn we gaan lunchen in Het Gebaar bij mijn fantastische maat Roger van Damme … Lees meer

MIEREN IN MIJN BORD: KADEAU!

Mieren in mijn bord: kadeau!

Dit weekend was ik samen met Anke en een paar collega's van Joe in Kopenhagen voor de opnames van een TV-spotje. Binnenkort gaan we sommige van onze luisteraars bij hun oude vrienden of verre familieleden die naar het buitenland verhuisd zijn, en daar een nieuw leven hebben opgebouwd proberen te brengen … Lees meer

PER SE: 3 STERREN AAN CENTRAL PARK

Per se: 3 sterren aan central park

Thomas Keller is een absolute ster in de culinaire wereld. Hij is de chef van The French Laundry in Yountville in Californië, sinds jaar en dag één van de beste restaurants van Amerika, en in 2004 zelfs de Nummer 1 in de fameuze lijst met de 50 beste restaurants ter wereld … Lees meer

NUMMER 40 IN DE WERELD: COSME

Nummer 40 in de wereld: cosme

Na mijn slechte ervaring met m'n boeking met Brooklyn Fare, waar ik eerder deze week al over schreef zijn we op zoek gegaan naar een ander tof restaurant om te gaan dineren in New York … Lees meer

River cafe: klassieke keuken, topuitzicht!

Het is al meer dan veertig jaar een heuse klassieker in New York: The River Café. Een overvol Michelin-restaurant op een (soort van) boot (eigenlijk steunt het restaurant op een "onderwater pier") aan de voet van Brooklyn Bridge, met een onwaarschijnlijk zicht op de skyline van downtown Manhattan … Lees meer

20 KEER STREETFOOD IN EEN HIPPE FOODMARKET

20 keer streetfood in een hippe foodmarket

Gisteren een toffe tour gekregen door het Grand Central Station, het grote iconische station in New York, door de bekendste en tofste Belgische stadsgids in New York … Lees meer

ELEVEN MADISON PARK: N°1 IN DE WERELD?!

Eleven madison park: n°1 in de wereld?!

Gisteren hebben we gegeten in Eleven Madison Park, "het beste restaurant van de wereld", volgens "The World's 50 Best Restaurants" van San Pellegrino, wellicht de meest prestigieuze restaurantranking in de wereld … Lees meer

THE MODERN IN NEW YORK

The modern in new york

Wow. Zonder meer wow. Nadat we met vijf uur vertraging gisteren in ons hotel in New York arriveerden, hadden we maar net tijd genoeg om in te checken en ons even op te frissen om naar The Modern te gaan … Lees meer

PITA? MAGDA? KANDA?

Pita? magda? kanda?

Ik heb dit weekend op mijn Instagram Stories een paar foto's gezet waar nogal wat van mijn volgers serieus over gevallen zijn... Niemand verwacht blijkbaar dat ik op zondagmiddag rond vier uur een pita naar binnen speel … Lees meer

TASTE: LEKKER TAFELEN IN HARTJE LEUVEN

Taste: lekker tafelen in hartje leuven

Dat Bart Tastenoy een uitstekend potje kan koken had ik de vorige jaren reeds gemerkt in het bekende visrestaurant Kelderman in Aalst. Ik heb er een paar heerlijke diners meegemaakt, en ook het trouwfeest van goede vrienden van ons … Lees meer

ALKIMIA: PRACHTIG INTERIEUR EN HEERLIJK ETEN

Alkimia: prachtig interieur en heerlijk eten

De prijs voor het mooiste restaurant in Barcelona gaat zeker naar Alkimia. En dat wil wel wat zeggen in een stad vol restaurants en eettentjes met tot de verbeelding sprekende interieurs … Lees meer

CUINES 33, WELVERDIENDE STER IN KNOKKE

Cuines 33, welverdiende ster in knokke

Ik volgde Edwin Menue al een hele tijd op Instagram, en was altijd geboeid door de mooie foto's van de gerechten die hij bereidt in Cuines 33. Maar Knokke is niet zo dicht bij ons in de buurt, en de meeste vrije weekends breng ik in Barcelona door, dus ik was nog niet eerder in zijn restaurant geweest … Lees meer

BE SO, TWEE WEKEN OPEN: 1 TOT 2 STERREN WAARD!

Be so, twee weken open: 1 tot 2 sterren waard!

Het gebeurt niet zo vaak dat je gaat eten in een restaurant dat een goede week open is, en waarvan je denkt: dit is meteen een Michelinster, en misschien zelfs 2 sterren waard … Lees meer

EEN CULINAIR RECENSENT VAN 12: JULIE ORNELIS

Een culinair recensent van 12: julie ornelis

Ik heb zelf geen kinderen, dus wat eten maken en restaurantbezoekjes betreft heb ik het natuurlijk erg makkelijk: ik eet gewoon waar ik zelf goesting in heb … Lees meer

L'ASSIETTE CHAMPENOISE: WERELDKLASSE IN REIMS

L'assiette champenoise: wereldklasse in reims

Mijn Instagram-volgers hadden me twee weken geleden al uitgebreid zien genieten, maar deze recensie hadden jullie op mijn blog nog tegoed: die van L’Assiette Champenoise in Tinqueux vlakbij Reims … Lees meer

CULINAIRE CHINEES: HANTING CUISINE

Culinaire chinees: hanting cuisine

In het hartje van Den Haag, in de Prinsestraat, kun je één van de allerbeste "Aziatische" restaurants vinden van de Benelux: Hanting Cuisine. Het restaurant heeft al een tijdje een Michelinster, en ik ben er de voorbije jaren al een paar keer met veel plezier gaan eten … Lees meer

CELERI: BIOLOGISCH TOPRESTAURANT

Celeri: biologisch toprestaurant

De vakantie in Barcelona is dan wel afgelopen, maar ik wil de komende dagen toch nog wat besprekingen van nieuw ontdekte restaurants op de blog zetten … Lees meer

JAMMER: TOPRESTAURANT BRUNEAU SLUIT WELDRA DE DEUREN

Jammer: toprestaurant bruneau sluit weldra de deuren

Het was de Brusselse krant la Capitale, die dit weekend met het jammerlijke nieuws uitpakte: sterrenrestaurant Bruneau sluit over enkele maanden de deuren … Lees meer