Eindelijk. Vandaag wordt een prachtige dag. Misschien zelfs wat weer betreft. Maar zelfs als er toch regen tegen de ramen komt waaien gaat dat ons echt niet tegenhouden om één van de mooiste dagen van het jaar, en misschien zelfs van ons leven te beleven … Lees meer
Doordat ik al enkele tientallen jaren een ochtendshow presenteer sta ik elke dag super vroeg op. Meestal iets over vier staat de wekker. Dat hoort bij de job, en ik kan het goed hebben … Lees meer
Ik moet eerlijk zijn: ik ben geen enorme zoetekauw. Ik zal, als ik nog een gaatje heb na een copieuze maaltijd, bijna altijd opteren voor een kaasbordje … Lees meer
Heel veel mensen hebben knaldrang deze herfst. Ze kopen eindelijk nog eens nieuwe kleren of leuke spulletjes voor thuis, ze gaan vaker dan ooit op restaurant en ze willen graag nog eens ouderwets feesten … Lees meer
Opstaan om vier uur is vroeg. Maar het hoort in mijn geval wel bij de tofste job van de wereld: ochtendradio maken. Ook al is die wekker elke keer pijnlijk, eens ik mijn bed uit ben kan ik de dag aan … Lees meer
Opvallend nieuws gisteren. Onderzoekers aan de Gentse universiteit hebben ontdekt dat er een verband is tussen je eetgewoonten en de mate waarin je ziek wordt na een covid-besmetting … Lees meer
En we zijn weer vertrokken. De week is weer gestart, met regen en files. Maar er is de TOP2000 op Joe, en binnen vier keer slapen is het weer weekend. Altijd positief blijven is de boodschap … Lees meer
Mag ik je, voor je eigen veiligheid en comfort, en om mij ook niet al te beschaamd te voelen, vriendelijk verzoeken om vandaag niet al te dicht in mijn buurt te komen … Lees meer
Ik ben na al die jaren natuurlijk al erg veel gewoon, maar ik schrik er toch altijd nog van hoe lelijk mensen wel kunnen doen op de sociale media. Wanneer ik op Twitter wat meer uitgesproken standpunten innam over politieke, economische of ethische standpunten, wist ik dat ik stevige steun maar ook veel tegenkanting kon verwachten … Lees meer
Het is vandaag alweer twaalf jaar geleden dat mijn goede vriend Dré Steemans plotseling overleed, op 9 oktober 2009. Dré kende ik toen heel goed van bij Radio Donna, waar hij een grote ster was, en ik een beginnende presentator … Lees meer
Het is een trucje dat ik al lang toepas. Als je verse kruiden over hebt, gooi die dan zeker niet weg, maar maak er dan gewoon een simpele kruidenboter mee, al dan niet met wat look of wat fijngehakte chili-pepertjes of geraspte gember er doorheen … Lees meer
Vrijdagen zijn absolute feestdagen. De week is voorbij, en we mogen lekker genieten van een vrij weekend. Voor veel mensen wil dat vanavond zeggen: languit zakken voor de TV, en frietjes en “vlezekes” halen in de frituur … Lees meer
Op donderdag feesten, ik vind dat niet evident hoor. Het is de laatste dag van de werkweek en morgenvroeg staat de wekker weer om vier uur. Dus meestal pas ik voor etentjes of partijtjes op donderdagavond … Lees meer
Niks zo lekker als vers brood van bij de bakker. Maar wanneer brood wat oudbakken begint te smaken is het een stuk minder lekker. Maar dat wil nog niet zeggen dat het slecht is geworden en dat je het na een dag (of enkele dagen) in de vuilnisemmer moet gooien of aan de kippen voederen … Lees meer
In de Top 50 met de beste restaurants van de wereld, die gisteren in Antwerpen werd voorgesteld, is Peter Goossens met zijn Hof van Cleve gestegen van de 43e naar de 36e plaats … Lees meer
Dit artikel krijgt voortdurend nieuwe updates 18.08 tijd voor de top 10! 1 Noma in Kopenhagen 2 Geranium Kopenhagen 3 Asador Etxebarri in Atxondo Spanje 4 Central in Lima Peri 5 Disfrutar in Barcelona een restaurant op 300 meter van onze flat 6 Frantzen in Stockholm 7 Maldo in Lima Peru 8 Odette in Singapore 9 Pujol in Mexico 10 hoogste klimmer The Chairman in Hong Kong 17 … Lees meer
Het is weer zover: de komende veertien dagen zijn weer echte feestweken op de radio. We zenden zoals elk najaar weer de Top 2000 uit op Joe. De 2000 beste platen aller tijden volgens onze luisteraars worden allemaal na elkaar gedraaid … Lees meer
Zo regenachtig en koud het dit weekend was, zo zonnig, warm, en hartverwarmend was vorig weekend. Samen met CURCUFEN, het voedingssupplement waar ik de fiere ambassadeur van ben, hebben we vorige zaterdag een wandeling georganiseerd in het Provinciaal domein Bulskampveld in Beernem … Lees meer
Lap. het is weer zover. Er is weer een fake account heel hard volgers aan het ronselen op mijn kap. En uiteraard is dat account aan het proberen om mensen geld af te troggelen … Lees meer
Het is vrijdag. Joepie! Ik heb echt ontzettend naar dit weekend uitgekeken. Want na een weekje vroeg opstaan is het weer tijd om vanavond nog eens vrienden uit te nodigen … Lees meer
Wat een bijzondere dag krijgen we vandaag. Donderdag 30 september, de laatste dag van de maand september van het rare jaar 2021, na dat verschrikkelijke jaar 2020 … Lees meer
Ik ben gek op Spanje, dat weten jullie. Sinds een achttal jaren hebben we een eigen flat in Barcelona, maar ook op de rest van Spanje ben ik sinds jaar en dag helemaal gek … Lees meer
Ik ben bijna zeker dat deze foute zin de voorbije uren weer op vele kantoren of bedrijven uitgesproken zijn. Als antwoord op de vraag: “en hoe was je weekend … Lees meer
De herfst is volgens de kalender vorige week al gestart, maar het weer was gelukkig nog een paar dagen in na-zomer-modus. Wat heb ik dit weekend nog genoten van het heerlijke weer, met een paar fuiven, een heerlijke wandeling zaterdag met allemaal volgers van de blog en Curcufen in Beernem, en een zalige lunch gisteren in Nederland bij één van mijn favoriete restaurants, Interscaldes … Lees meer
Gisteren heb ik hier al vol vreugde aangekondigd dat ik heel binnenkort een nieuw groot en super spannend project aan jullie mag voorstellen. Ik vroeg jullie ook of jullie misschien een ideetje hadden wat ik precies zou aankondigen binnenkort … Lees meer
Op vrijdag frietjes van de frituur eten is een traditie in Vlaanderen. Maar als je tijd hebt en zin om eens zelf in de keuken te staan, maar evengoed fastfood wil maken, zij het op een iets gezondere manier, dan moet je mijn wedges eens proberen … Lees meer
Eerlijk is eerlijk, ik maak wel eens opmerkingen over Anke haar eet-gedrag. Dat is in mijn ogen ook redelijk speciaal. Soms eet ze pasta in de ochtend, die ze dan opwarmt in de magnetron, waardoor de studio om zes uur ‘s morgens al ruikt naar carbonara of zo … Lees meer
Eerder deze week schreef ik op deze blog een artikel over hoe je toch een tafel te pakken kunt krijgen in een overvol restaurant. Daar kwamen veel reacties van lezers op … Lees meer
We zijn hier een klein beetje op ons gewicht aan het letten, en zeker tijdens de week. En daarom eten we wat gezonder, maar nog steeds lekker. Groentjes met wat vis, vlees of een vegetarisch alternatief … Lees meer
Het is niet evident, en al zeker niet in het weekend, om last minute nog een tafeltje te scoren in een restaurant, en al zeker niet als je wil gaan dineren … Lees meer