Vandaag ga ik een goed flesje opentrekken. Het is immers 5 juli 2021. Een maandag. Exact dertig jaar geleden was 5 juli een vrijdag. Ik was nog geen maand 18 en mijn lieve papa voerde mij in het holst van de nacht met de auto van het rustige Knesselare naar het verre Brussel … Lees meer
Het is weer zover. Nadat de covid-cijfers al maanden de goede richting uit zijn gegaan, gaat het weer verkeerd in Barcelona en Catalonië. Een paar dagen nadat ik vanuit het groene Vlaanderen in het oranje Spanje arriveerde, kleurt Barcelona en omstreken weer rood … Lees meer
Ik voel me niet schuldig omdat ik op reis ben. Niet schuldig omdat ik naar ons flatje in Barcelona ben gereden. Ook niet omdat ik mijn reisverhalen deel op de sociale media … Lees meer
Haha. Weet je nog vorige zondag? Toen speelden de Duivels tegen Portugal. Maar ik was bij vrienden die niks met voetbal hebben, en die hadden een diner georganiseerd … Lees meer
Sommigen mensen gaan bakken in de zon. Maar wie thuis blijft krijgt bakken regen over zich heen. Het is duidelijk: de zomervakantie is flauw aan het starten in België … Lees meer
Yes! Ik ben gisteren aangekomen in Barcelona, eindelijk. Na die lange rotte covid-periode met al die reisbeperkingen eindelijk weer een paar mooie zomerse weken in ons flatje kunnen doorbrengen geeft mij een fantastisch gevoel … Lees meer
Heb je dat ook wel eens voor? Dat je ergens van een familielid, bij een erfenis of zo, een oude fles wijn krijgt. Of misschien heb je zelf wel oude wijn in de kelder liggen omdat je die ooit gekocht hebt … Lees meer
Het was toch een beetje met een klein hartje en wat twijfels dat ik na drie dagen Frankrijk ben doorgereden naar onze flat in Barcelona. Niet omdat ik er geen goesting in had, integendeel … Lees meer
Mijn vakantie is begonnen vrijdag. Meteen na de show ben ik naar Frankrijk gereden. Ik heb overnacht in de Loire-streek en daarna enkele dagen doorgebracht bij vrienden in Le Gers tussen Toulouse en Bordeaux … Lees meer
Ik ben op bezoek bij vrienden in de Gers, in Condom. Dat bezoek was al maanden gepland. Lang voor ik wist dat de Rode Duivels de achtste finale zouden moeten spelen tegen Portugal … Lees meer
OMG! Deze had ik niet zien aankomen. Wat een dilemma. Vanavond spelen onze Rode Duivels tegen Portugal. Achtste finale op het EK. Belangrijke match dus … Lees meer
Gisteren is mijn vakantie begonnen. Yes! Ik weet uit ervaring dat ik na die laatste show altijd moe ben. Soms zelfs stik kapot. Na een jaar lang opstaan om vier uur, en behoorlijk drukke dagen (want radiomaken is wel iets meer dan vier uurtjes achter de microfoon staan) snak ik altijd naar die heerlijke zomervakantie … Lees meer
Wat een bijzondere ochtend vandaag. Nog vier uurtjes knallen Anke en ik vol goesting op Joe, en dan begint de vakantie. Ein-de-lijk. Andere jaren heb ik nog wel wat DJ’sets staan die laatste vrijdag en de eerste zaterdag van de vakantie … Lees meer
Morgen vertrek ik op reis. Naar Barcelona. Eindelijk. Vliegen doe ik liever nog niet. Dat doe ik wel weer na mijn tweede prik. Dus ik rij met de auto. Niet in 1 keer … Lees meer
Begin 2020 had ik super fijn nieuws te melden. Ik mocht hier op de blog namelijk bekend maken dat ik gedurende een jaar de Guest Chef zou worden in de bekende Aziatische restaurantketen Wok Dynasty … Lees meer
Het is de stress van veel mensen met een tweede verblijf in het buitenland: zou alles er nog wel OK zijn wanneer we straks arriveren? Is er niet ingebroken … Lees meer
Het is bijna zo ver, het is bijna vakantie. De kans bestaat dat je door vrienden wordt uitgenodigd om ze eens gezellig te bezoeken op hun vakantieplek … Lees meer
Over vijf dagen is het eindelijk zover. Nog vier keer slapen eigenlijk. En dan vertrek ik op vakantie. Na een pittig covid-jaar, en nadat ik Barcelona zo hard heb moeten missen, mag ik eindelijk vertrekken … Lees meer
Het was een opvallende post deze week van de Brugse topchef Filip Claeys van het twee sterren restaurant De Jonkman. Hij zette een kort filmpje van z’n handen op Instagram … Lees meer
Volgende week is het zover. Dan begint mijn zomervakantie. Het zal nu ruim twee jaar geleden zijn dat ik nog eens een paar weken in onze flat in Barcelona kon doorbrengen … Lees meer
Het zal nu een dikke tien jaar geleden zijn dat ik de drastische beslissing nam om iets aan m’n overgewicht te gaan doen. Ik ging anders eten, veel water drinken en veel minder alcohol, en ik ging elke dag wandelen … Lees meer
Groenten zijn goed, groenten zijn lekker, groenten zijn gezond, en (ook niet onbelangrijk als je net als ik een beetje aan de lijn probeert te denken) ze bevatten ook echt weinig calorieën … Lees meer
Plots kreeg ik massa’s verontrustende berichten gisteren. De meeste waren empathisch en bezorgd, anderen eerder een beetje plagend. Maar gisteren kwam het bericht dat Catalonië en Barcelona weer rood kleuren op de kaarten, nadat ze een tijdje oranje waren geweest … Lees meer
Heel vaak vragen mensen die naar Barcelona op reis gaan mij: geef ons eens een goed adresje voor lekkere tapas. Er zijn er zo ontzettend veel in de stad, dus er is keuze zat … Lees meer
Superleuke dag vandaag voor mij. Vanochtend mag ik in onze ochtendshow op Joe samen met Anke een nieuwe radiozender lanceren. Het zijn Vlaams minister-president Jan Jambon en minister van Media Benjamin Dalle die “Joe Lage Landen” feestelijk mogen openen … Lees meer
De zomervakantie komt nu wel echt dichtbij. Zoveel mensen zijn nu zwaar aan het aftellen, en ja, ik ben er eentje van. Het wordt een week vol zon en mooie temperaturen dus ik vind het fijn om licht te koken deze week … Lees meer
Ik en groene vingers, het is een recent huwelijk. Ik heb, zoals ik al schreef, een serre geërfd van de vorige eigenaar van ons huis. Die staat vol plantjes en groenten en kruiden … Lees meer
Vorig jaar kreeg ik mijn kraakje. Zeg maar krak. Die duurde niet al te lang. Gelukkig. Maar was wel heftig. Het gebeurde de zaterdag na het radioseizoen, toen ik voor het eerst in een half jaar naar Barcelona reed … Lees meer
Joepie!!! We duiken weer samen het weekend in. En de vrijdag is traditioneel frietjes van de frituur-avond in Vlaanderen. Zalig toch! Geniet van een kleine of grote met mayonaise en de nodige vleeskes erbij … Lees meer
Het waren super lastige tijden voor de horeca. De verplichte sluiting heeft lang geduurd. Dat was lastig voor de klanten, maar ook voor de chefs. Maar vandaag is het eindelijk weer feest, want de horeca mag na de opening van de terrassen enkele weken geleden, vandaag weer volledig open … Lees meer