Eergisteren heb ik een kleine tease op mijn social media geplaatst dat nogal wat teweeg heeft gebracht. Ik heb aangekondigd dat ik volgende week met een restaurant start … Lees meer
Gisterenavond heb ik het eindelijk mogen verklappen: ik ga restaurantje spelen. Eerlijk: we zijn er bijna twee jaar mee bezig, en ik ben zooo opgelucht dat we het eindelijk mogen vertellen … Lees meer
Ik zal eerlijk zijn: we maken allemaal wel eens foutjes. In het leven. En in de keuken. Missen is gewoon menselijk. En je mag ook niet al te streng voor jezelf zijn … Lees meer
Het gaat dus gebeuren. Joepie! Over anderhalve week gaan de terrassen eindelijk weer open. Die van de café’s. Maar ook die van brasserieën en restaurants … Lees meer
Welkom in alweer een nieuwe werkweek. De laatste van die koude maand april. Vorig jaar was april al volop lente, maar op het ontwaken van de natuur na hebben we daar dit jaar veel minder van gemerkt … Lees meer
Goedemorgen iedereen! Ik voel mij echt fantastisch vanmorgen. Er is nochtans niks spectaculairs gebeurd, en toch voel ik me alsof ik op wolkjes loop. Ik was sowieso vroeg wakker … Lees meer
Ik zal eens een gokje wagen. Op basis van wat ik hoor van mensen in de horeca en van geruchten uit de politiek gok ik dat de terrassen niet dicht zullen moeten om acht uur, maar ook niet open zullen mogen blijven tot elf uur … Lees meer
Het is blijkbaar een trend aan het worden, vooral sinds we in een pandemie leven: mensen kopen een flat of een huisje in het buitenland om van daaruit te werken … Lees meer
Mijn verjaardag vorig jaar, op 7 juni, zouden we met z’n tweetjes vieren in Kruisem, bij Peter Goossens in het Hof Van Cleve. Het einde van de eerste lockdown zou door ons extra stevig gevierd worden met een lekkere lunch in het beste restaurant van het land … Lees meer
Mijn mama drinkt bijna nooit alcohol. Kan ze niet goed tegen, en ze vindt het ook niet echt lekker. Ja, eens een glaasje champagne voor het eten, of als er iets te vieren valt, heel af en toe, dat wel … Lees meer
Voilà, de paasvakantie is weer voorbij. De fameuze paas-pauze ook. We vliegen er dus weer keihard in op de radio. Ik vind het zelf wel lekker om weer in mijn vertrouwde werkritme terecht komen … Lees meer
Lieve lieve vriend Roger, Jongeman. Frisse rakker. Het is gebeurd. Er staat een 5 voor je leeftijd. Ik volg wel over een paar jaar, maar toch. Jij zit al op die mooie tram … Lees meer
Spannend. Exciting. Vanavond mag ik op culinaire uitstap naar New York. En jij kunt mee. Het is legaal, ongevaarlijk, het neemt maar een half uurtje van je tijd in beslag, en het wordt super gezellig … Lees meer
De premier heeft daarnet, na een bijzonder lang overlegcomité, een persconferentie gegeven. Hij heeft het over de Britse variant gehad, die besmettelijker is en die mensen ook zieker maakt … Lees meer
Dit is een foodblog. Hier gaat het (meestal, maar niet altijd) over eten, restaurants en het goede leven. Maar niet over mode of kleren. Daar heb ik minder verstand van … Lees meer
Het was één van mijn allereerste “gerechten” die ik maakte. Ik zat in Namen op peda, en ik had van mijn ouders een kleine microgolf gekregen. Het is dit jaar exact dertig jaar geleden, en het grappige is: mijn ouders hebben dat microgolf-oventje nog altijd in de bijkeuken staan … Lees meer
Wat een vervelende discussie is er nu ontstaan tussen de kappers en de horecamensen. Nadat Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen liet weten dat alle gesloten sectoren dicht moeten blijven als de horeca op 1 mei niet open kan omdat hij nu gelooft in het “samen uit samen thuis” principe, heeft Febelhair, de kappersfederatie boos gereageerd … Lees meer
Het ging met onze wandelvrienden over rijk zijn deze week. En dan hadden we het niet over bemiddeld zijn, maar over echt echt rijk zijn. Zo rijk zijn dat je eigenlijk niets meer zou moeten, maar alles zou kunnen waar je zin in had … Lees meer
Gisterenavond bracht ik het trieste nieuws dat het toprestaurant Tickets van Albert Adria in Barcelona definitief de deur sluit. De belangrijkste reden: Covid … Lees meer
We hebben gisteren een wijnglas gebroken. Bij het afdrogen. Een kristallen glas. Plots waren het scherven in de handen van mijn lief. Gelukkig was er geen lichamelijke schade … Lees meer
Dat is tenminste wat de restaurateurs aan de overheid vragen: geef ons op tijd nieuws, zodat we aan de voorbereidingen kunnen beginnen. De besmettingscijfers zijn aan het dalen … Lees meer
Het kan gebeuren bij de beste chefs: je voegt wat zout toe om je gerecht af te werken, maar je overdrijft. Soms ben je gewoon per ongeluk wat te gul geweest … Lees meer
Ik had jou eigenlijk een menu vol frisse lentegerechten willen voorschotelen in deze eerste week van de paasvakantie. Maar de weergoden hebben de lente blijkbaar even on hold gezet … Lees meer
Deze week vieren mijn ouders hun “gouden week”. Woensdag waren ze een halve eeuw getrouwd voor de wet. Op donderdag 1 april was mijn papa jarig. En vandaag zijn ze 50 jaar getrouwd voor de kerk … Lees meer
Het zijn rare tijden, en veel mensen slapen tegenwoordig minder vast dan voor covid, en we dromen naar het schijnt ook lastiger tegenwoordig, of we liggen gewoon wakker van de corona-problemen … Lees meer
De Nederlandse Michelin sterren zijn uitgereikt, en yes, eindelijk is het zover! Er is een Michelinster richting Wolphaartsdijk gestuurd naar het fantastische restaurant Meliefste … Lees meer
Het is gebeurd jongens. En meisjes. We zijn het voorbije weekend het zomeruur ingedoken, en we gaan dat meteen vieren met enkele heerlijke zonnige dagen … Lees meer
Het is zover: we zijn het zomeruur ingesprongen. De voorbije nacht is 2 uur plots 3 uur geworden. De kans bestaat dus dat je net iets later wakker bent geworden dan normaal … Lees meer
Je hebt twee type mannen. Zij die altijd zittend plassen, en de andere, wellicht grotere groep die dat liever rechtstaand doet. Ik behoor tot die laatste club … Lees meer
Zonde zeg. Ik vrees dat ik, net als velen onder jullie, een heleboel restaurantboekingen begin mei geannuleerd zal zien worden. Ik heb intussen veel vrienden in de horeca aan de lijn gehad, en ze zijn allemaal duidelijk en pijnlijk eerlijk: de horeca gaat wellicht niet open op 1 mei … Lees meer