Nieuws

De info over "mijn restaurant" op Radio 1 was bullshit

De info over “mijn restaurant” op Radio 1 was bullshit

Eergisteren heb ik een kleine tease op mijn social media geplaatst dat nogal wat teweeg heeft gebracht. Ik heb aangekondigd dat ik volgende week met een restaurant start … Lees meer

Eindelijk is het zover: het "Would Be Chef Restaurant"

Eindelijk is het zover: het “Would Be Chef Restaurant”

Gisterenavond heb ik het eindelijk mogen verklappen: ik ga restaurantje spelen. Eerlijk: we zijn er bijna twee jaar mee bezig, en ik ben zooo opgelucht dat we het eindelijk mogen vertellen … Lees meer

Eén ding dat ik echt haat (aan mezelf) in de keuken

Eén ding dat ik echt haat (aan mezelf) in de keuken

Ik zal eerlijk zijn: we maken allemaal wel eens foutjes. In het leven. En in de keuken. Missen is gewoon menselijk. En je mag ook niet al te streng voor jezelf zijn … Lees meer

Ik vrees dat er een paar rotdagen komen voor de horeca èn de klanten

Ik vrees dat er een paar rotdagen komen voor de horeca èn de klanten

Het gaat dus gebeuren. Joepie! Over anderhalve week gaan de terrassen eindelijk weer open. Die van de café’s. Maar ook die van brasserieën en restaurants … Lees meer

Mijn recept voor een topweek: vijf keer prijs met dit weekmenu

Mijn recept voor een topweek: vijf keer prijs met dit weekmenu

Welkom in alweer een nieuwe werkweek. De laatste van die koude maand april. Vorig jaar was april al volop lente, maar op het ontwaken van de natuur na hebben we daar dit jaar veel minder van gemerkt … Lees meer

Mijn zondag is gewoon al fantastisch gestart

Mijn zondag is gewoon al fantastisch gestart

Goedemorgen iedereen! Ik voel mij echt fantastisch vanmorgen. Er is nochtans niks spectaculairs gebeurd, en toch voel ik me alsof ik op wolkjes loop. Ik was sowieso vroeg wakker … Lees meer

Dit wordt wellicht het sluitingsuur voor de terrassen ...

Dit wordt wellicht het sluitingsuur voor de terrassen …

Ik zal eens een gokje wagen. Op basis van wat ik hoor van mensen in de horeca en van geruchten uit de politiek gok ik dat de terrassen niet dicht zullen moeten om acht uur, maar ook niet open zullen mogen blijven tot elf uur … Lees meer

Dankzij telewerken is onze definitieve verhuis naar Barcelona mogelijk ...

Dankzij telewerken is onze definitieve verhuis naar Barcelona mogelijk …

Het is blijkbaar een trend aan het worden, vooral sinds we in een pandemie leven: mensen kopen een flat of een huisje in het buitenland om van daaruit te werken … Lees meer

Dedju zeg... Deze annulering is extra spijtig.

Dedju zeg… Deze annulering is extra spijtig.

Mijn verjaardag vorig jaar, op 7 juni, zouden we met z’n tweetjes vieren in Kruisem, bij Peter Goossens in het Hof Van Cleve. Het einde van de eerste lockdown zou door ons extra stevig gevierd worden met een lekkere lunch in het beste restaurant van het land … Lees meer

De grappige bijnaam van mijn mama...

De grappige bijnaam van mijn mama…

Mijn mama drinkt bijna nooit alcohol. Kan ze niet goed tegen, en ze vindt het ook niet echt lekker. Ja, eens een glaasje champagne voor het eten, of als er iets te vieren valt, heel af en toe, dat wel … Lees meer

Niet te missen: mijn lichte weekmenu voor na de paaspauze

Niet te missen: mijn lichte weekmenu voor na de paaspauze

Voilà, de paasvakantie is weer voorbij. De fameuze paas-pauze ook. We vliegen er dus weer keihard in op de radio. Ik vind het zelf wel lekker om weer in mijn vertrouwde werkritme terecht komen … Lees meer

Mijn kleine briefje voor de jarige Roger van Damme (50)

Mijn kleine briefje voor de jarige Roger van Damme (50)

Lieve lieve vriend Roger, Jongeman. Frisse rakker. Het is gebeurd. Er staat een 5 voor je leeftijd. Ik volg wel over een paar jaar, maar toch. Jij zit al op die mooie tram … Lees meer

Ga je vanavond mee op culinaire trip naar New York?

Ga je vanavond mee op culinaire trip naar New York?

Spannend. Exciting. Vanavond mag ik op culinaire uitstap naar New York. En jij kunt mee. Het is legaal, ongevaarlijk, het neemt maar een half uurtje van je tijd in beslag, en het wordt super gezellig … Lees meer

Is dit nu goed of slecht nieuws voor de horeca?

Is dit nu goed of slecht nieuws voor de horeca?

De premier heeft daarnet, na een bijzonder lang overlegcomité, een persconferentie gegeven. Hij heeft het over de Britse variant gehad, die besmettelijker is en die mensen ook zieker maakt … Lees meer

Grappig: hier komt "de bikini" vandaan!

Grappig: hier komt “de bikini” vandaan!

Dit is een foodblog. Hier gaat het (meestal, maar niet altijd) over eten, restaurants en het goede leven. Maar niet over mode of kleren. Daar heb ik minder verstand van … Lees meer

Lekkere nostalgie op deze "grilled cheese sandwich day"

Lekkere nostalgie op deze “grilled cheese sandwich day”

Het was één van mijn allereerste “gerechten” die ik maakte. Ik zat in Namen op peda, en ik had van mijn ouders een kleine microgolf gekregen. Het is dit jaar exact dertig jaar geleden, en het grappige is: mijn ouders hebben dat microgolf-oventje nog altijd in de bijkeuken staan … Lees meer

Warme oproep aan de kappers en de restaurateurs ...

Warme oproep aan de kappers en de restaurateurs …

Wat een vervelende discussie is er nu ontstaan tussen de kappers en de horecamensen. Nadat Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen liet weten dat alle gesloten sectoren dicht moeten blijven als de horeca op 1 mei niet open kan omdat hij nu gelooft in het “samen uit samen thuis” principe, heeft Febelhair, de kappersfederatie boos gereageerd … Lees meer

Stoppen met radio. Wanneer ik binnen ben?

Stoppen met radio. Wanneer ik binnen ben?

Het ging met onze wandelvrienden over rijk zijn deze week. En dan hadden we het niet over bemiddeld zijn, maar over echt echt rijk zijn. Zo rijk zijn dat je  eigenlijk niets meer zou moeten, maar alles zou kunnen waar je zin in had … Lees meer

Triest na sluiting van mijn andere stamrestaurants

Triest na sluiting van mijn andere stamrestaurants

Gisterenavond bracht ik het trieste nieuws dat het toprestaurant Tickets van Albert Adria in Barcelona definitief de deur sluit. De belangrijkste reden: Covid … Lees meer

Een fortuin waard: de glazen die ik niet meer durf te gebruiken

Een fortuin waard: de glazen die ik niet meer durf te gebruiken

We hebben gisteren een wijnglas gebroken. Bij het afdrogen. Een kristallen glas. Plots waren het scherven in de handen van mijn lief. Gelukkig was er geen lichamelijke schade … Lees meer

Eind volgende week beslissing over opening horeca

Eind volgende week beslissing over opening horeca

Dat is tenminste wat de restaurateurs aan de overheid vragen: geef ons op tijd nieuws, zodat we aan de voorbereidingen kunnen beginnen. De besmettingscijfers zijn aan het dalen … Lees meer

Hoe kun je een gerecht redden als het te zout is?

Hoe kun je een gerecht redden als het te zout is?

Het kan gebeuren bij de beste chefs: je voegt wat zout toe om je gerecht af te werken, maar je overdrijft. Soms ben je gewoon per ongeluk wat te gul geweest … Lees meer

Enkel zeer gezellig eten in mijn weekmenu

Enkel zeer gezellig eten in mijn weekmenu

Ik had jou eigenlijk een menu vol frisse lentegerechten willen voorschotelen in deze eerste week van de paasvakantie. Maar de weergoden hebben de lente blijkbaar even on hold gezet … Lees meer

Puur geluk: deze avond pakken ze ons nooit meer af!

Puur geluk: deze avond pakken ze ons nooit meer af!

Deze week vieren mijn ouders hun “gouden week”. Woensdag waren ze een halve eeuw getrouwd voor de wet. Op donderdag 1 april was mijn papa jarig. En vandaag zijn ze 50 jaar getrouwd voor de kerk … Lees meer

Slaap jij ook slechter? Mijn tips voor een goede nachtrust.

Slaap jij ook slechter? Mijn tips voor een goede nachtrust.

Het zijn rare tijden, en veel mensen slapen tegenwoordig minder vast dan voor covid, en we dromen naar het schijnt ook lastiger tegenwoordig, of we liggen gewoon wakker van de corona-problemen … Lees meer

Oef! Eindelijk de eerste ster voor dit toprestaurant!

Oef! Eindelijk de eerste ster voor dit toprestaurant!

De Nederlandse Michelin sterren zijn uitgereikt, en yes, eindelijk is het zover! Er is een Michelinster richting Wolphaartsdijk gestuurd naar het fantastische restaurant Meliefste … Lees meer

Zonnig weekmenu: 5 keer volop lente

Zonnig weekmenu: 5 keer volop lente

Het is gebeurd jongens. En meisjes. We zijn het voorbije weekend het zomeruur ingedoken, en we gaan dat meteen vieren met enkele heerlijke zonnige dagen … Lees meer

Schitterend nieuws om deze zondag te starten

Schitterend nieuws om deze zondag te starten

Het is zover: we zijn het zomeruur ingesprongen. De voorbije nacht is 2 uur plots 3 uur geworden. De kans bestaat dus dat je net iets later wakker bent geworden dan normaal … Lees meer

Daarom kunnen mannen de komende tijd beter urinoirs vermijden

Daarom kunnen mannen de komende tijd beter urinoirs vermijden

Je hebt twee type mannen. Zij die altijd zittend plassen, en de andere, wellicht grotere groep die dat liever rechtstaand doet. Ik behoor tot die laatste club … Lees meer

Geen opening van onze horeca op 1 mei!

Geen opening van onze horeca op 1 mei!

Zonde zeg. Ik vrees dat ik, net als velen onder jullie, een heleboel restaurantboekingen begin mei geannuleerd zal zien worden. Ik heb intussen veel vrienden in de horeca aan de lijn gehad, en ze zijn allemaal duidelijk en pijnlijk eerlijk: de horeca gaat wellicht niet open op 1 mei … Lees meer