Omdat ik hou van New York en de fantastische (maar helaas wel prijzige) restaurants die in de Big Apple te vinden zijn, volg ik velen van hen op social media … Lees meer
Je hebt het vast wel al eens gehoord: je mag geen fruit eten na de maaltijd, want daar ga je sowieso van verzwaren! Het zou ook ongezond zijn, je zou er buikpijn van kunnen krijgen, en een opgeworpen gevoel … Lees meer
Ik weet hoe jij Valentijn viert! Wedden dat ik gelijk heb? Je hebt een heerlijk menuutje gehaald in een goed restaurant in de buurt? De kans is groot dat er skrei in dat menu zit … Lees meer
Door omstandigheden raken we deze krokusvakantie niet in ons tweede verblijf in Spanje. Gelukkig maar. Het gaat er vandaag en morgen constant regenen. Stel je voor hoe rot dat toch zou geweest zijn … Lees meer
Mag ik heel eerlijk zijn, ik ben eigenlijk niet zo’n grote fan van “ontbijt op bed”. Een bed is voor mij om te slapen. Zelfs TV kijken, op de gsm liggen tokkelen, of een boek lezen, doe ik zelden in bed … Lees meer
Je hoort het zo vaak vertellen: eieren maken je dik, dus eet er maar niet teveel. Zal ik maar met de deur in huis vallen. Neen, natuurlijk niet. Je wordt niet dik van eieren … Lees meer
Het blijft bang afwachten voor onze restaurants en cafés. Maanden zijn ze al dicht in de strijd tegen covid, en bij velen staat het water aan de lippen en wordt een faillissement straks bijna onvermijdelijk … Lees meer
Het is vandaag dinsdag 9 februari en het is World Pizza Day. In Amerika, waar de pizza misschien nog populairder is dan in Italië, wordt deze feestdag echt uitgebreid gevierd, met grote feesten en party’s … Lees meer
Volgende week is het krokusvakantie. Traditioneel vliegen we dan naar ons flatje in Barcelona. Het is vaak één van de leukste vakanties van het jaar, zo half februari … Lees meer
Het is vandaag frozen yoghurt day. Sinds de jaren 80 is “fro yo” of bevroren yoghurt erg populair in de Verenigde Staten en later is die trend ook naar ons over komen waaien … Lees meer
Wat voor een week zit er nu op ons af te komen zeg. Het wordt nog eens een ouderwets ijs- en ijskoude winterweek. Het zal een volledige week stevig vriezen en ‘s nachts zullen er zelfs temperaturen tot -13 graden opgetekend worden … Lees meer
Beetje bij beetje werd er de voorbije dagen al wat nieuws gelekt over de versoepelingen die er vandaag al dan niet aankomen. Kappers en contactberoepen leven in hoop … Lees meer
Vanochtend schreef ik op deze blog dat mijn dieet en vele sporten van de voorbije maand een rare bijwerking heeft. Ik ben goed afgevallen al. En ik kamp op de BMI-tabellen nog wel met overgewicht maar niet meer met obesitas … Lees meer
In ons Europese hoofd is de Brexit een bijzonder stom en roekeloos idee geweest. De Britten hadden er vooral mee in hun eigen voet geschoten, en zouden de komende jaren serieus afzien, hun economie zou in elkaar stuiken, de winkels dreigden leeg komen te staan, en hun eigenzinnigheid zou de Bitten duur komen te staan … Lees meer
Ik hoor van veel te veel mensen dat ze het tegenwoordig echt moeilijk hebben. Het zijn lastige tijden. Ik snap het. Lekker eten is dan ook iets waar mensen zich een klein beetje aan optrekken … Lees meer
Het is vandaag de Internationale dag van de croissant. Vier die dus maar met zo’n heerlijke maanvormige koffiekoek van bladerdeeg. Op Would Be Chef vieren we deze krokante feestdag trouwens door 5 kromme redeneringen over croissants te ontkrachten … Lees meer
Chocolate cake, chocoladetaart, iedereen houdt er van. Het ene recept is al makkelijker dan het andere, en het ene is ook al lekkerder dan het andere. Eén ding is zeker: de recepten op Would Be Chef zijn sowieso lekker … Lees meer
Gisteren stonden ze blinkend met een mooie foto in de krant Het Laatste Nieuws. Vijf (vaak jonge) horeca ondernemers met grote plannen. Vijf mensen die in volle corona-crisis toch een restaurant, café of snackbar gaan openen … Lees meer
Ik ben nogal een optimist. Maar het zijn duidelijk niet voor iedereen vrolijke tijden. Als je het gevoel hebt dat je een beetje treurig of neerslachtig bent: (gezond) eten kan absoluut wonderen doen … Lees meer
Ik hoor van veel mensen dat ze behoorlijk lastig lopen tegenwoordig. Sommige mensen, vooral dan zij die alleen zijn, zij die financieel te lijden hebben onder corona, of zij die in een moeilijke of slechte relatie zitten, zijn zelfs bijna ten einde raad … Lees meer
Ik ga de loftrompet nu niet bovenhalen. Er worden door mij straks ook geen grote volksfeesten georganiseerd. Ik verwacht ook niet dat de drukpersen worden stilgelegd of dat HLN een breaking news berichtje uit gaat sturen … Lees meer
De horeca heeft een duidelijke boodschap gebracht aan onze overheid. Op 1 maart willen ze absoluut weer kunnen openen. Dat moet niet zomaar gebeuren, niet gratuit, en ook zeker niet holderdebolder … Lees meer
Het was een topdagje vandaag. Ik heb weer eens een halve marathon gewandeld. 21 kilometer staat er vandaag op de teller. In de winter bereik ik door de week niet zo vaak die afstand, maar ik ben duidelijk goed op dreef … Lees meer
Het is vandaag “wereld hugging day”. De dag om elkaar eens goed vast te pakken; om te knuffelen dus. Een dag die je elk jaar uitgebreid moet proberen te vieren, maar dit jaar mag dat dus niet … Lees meer
Feest in Laken vandaag, want onze koningin Mathilde is jarig. Ze wordt 48 want ze is geboren op 20 januari 1973 in Ukkel, en is dus maar een paar maanden ouder dan ikzelf … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de “grassen” … Lees meer
Zoals jullie weten worstel ik de laatste maanden een beetje met de weegschaal, dus ook met mijn gewicht. Ik probeer door de week echt voorzichtig te eten, en geen alcohol te drinken … Lees meer
Twee zondagen, dus veertien dagen geleden heb ik het roer omgegooid. Er stond net geen 93 kilo op mijn stomme weegschaal en dat zag ik niet zo graag. Ik wou weer anders gaan leven zodat er weer snel een 8 en in latere fase misschien wel weer een 7 op m’n weegschaal zou prijken … Lees meer
Net zoals in zoveel andere sectoren staat het water aan de lippen bij veel restaurateurs. Ze zijn super ongerust over de toekomst. Wanneer gaan ze weer open mogen … Lees meer
Toegegeven. Het was soms met een dubbel gevoel dat we de social media van onze vrienden in Barcelona bekeken de voorbije maanden. In mijn geliefde (tweede) thuisstad ging het leven veel meer z’n gangetje dan hier bij ons in België … Lees meer