Neen, er komt geen nieuw seizoen van SOS Piet op VTM, het legendarische programma waarin de populaire TV-chef het land rondtrok om kijkers met culinaire problemen te helpen … Lees meer
Jullie weten dat ik fiere ambassadeur ben van de lekkere repen van Nakd. Het is al een hele tijd mijn makkelijke tussendoortje, of ideale snack voor tijdens een wandeling … Lees meer
Ik ben bijna zeker. Het ligt aan de kaas. Ik droom vaak. En ook heel intens. En ik kan me mijn dromen ook vaak heel goed herinneren. Zeker de dromen waaruit ik half in paniek ontwaak … Lees meer
Sinds de zomer wonen we in Lochristi. We zijn hier neergestreken omdat we vorig jaar op zoek gingen naar een nieuw spannend verhaal en verliefd zijn geworden op een heerlijk huis met veel geschiedenis … Lees meer
Half Vlaanderen zat deze week met grote ogen naar Het Huis op Eén te kijken. Marc Van Ranst was er te gast en kookte er een gerecht… in de vaatwasmachine … Lees meer
Het zijn speciale feestdagen die eraan komen. We mogen niet op reis gaan, we mogen thuis geen mensen ontvangen, we mogen eigenlijk zo weinig. Maar we mogen er wel het beste van maken in onze eigen kleine bubbel … Lees meer
Weet je nog vorig jaar? Anke wou voor de kerst nog dringend een paar kilo’s afvallen. En ze is toen begin december begonnen aan het “kerstkroketten dieet” … Lees meer
Er zijn mensen die etentjes organiseren met de feestdagen een heel gedoe vinden. Tenzij je gaat gourmetten of iets gaat afhalen bij de traiteur of in een restaurant, komt er toch een pak organisatie bij kijken … Lees meer
Het is weer weekend. Alweer een werkweek achter de kiezen, en tijd om even twee dagen uit te puffen in onze bubbel. Kijk je er naar uit, om net als ik, weer lekker te aperitieven met de ganse bubbel … Lees meer
Het wordt de vreemdste kerst en nieuwjaar aller tijden. We mogen straks eigenlijk niemand ontvangen thuis, behalve één alleenstaande, ons zogenaamde “knuffelcontact” … Lees meer
Eierkoeken met heel veel bruine suiker, en die suiker mocht smelten in de pan. In jouw heerlijke groentesoep zaten er altijd lettertjes van pasta. De taal werd er met de soeplepel ingegoten zeg maar … Lees meer
Lockdown feestjes. Mensen blijven ze maar organiseren. Allemaal hebben ze zo hun eigen redenen en motivaties om ondanks de strenge maatregelen toch met een paar gezinnen, met een groep vrienden, en soms zelfs met tientallen mensen samen te komen … Lees meer
Het is deze week zover, we duiken december in. De laatste maand van het jaar, en meestal een heerlijke feestmaand. Dat zal dit jaar allemaal iets bescheidener verlopen, in onze eigen kleine gezinsbubbel … Lees meer
Intussen wonen we een klein half jaar in Lochristi. Reeds van dag één voelde ik me thuis in ons huis en in het dorp. We hebben dan ook ons droomhuis gevonden en het is, zelfs in dit vervelende virus-jaar, relatief snel gerenoveerd geraakt … Lees meer
Zaterdagochtend, ergens tussen vier en vijf. Of zondagochtend, zelfde uur. Ik word wakker. In het duister knipper ik met mijn ogen. Ik draai me nog eens om, en om … Lees meer
Black Friday, Black Friday… langs alle kanten worden we vandaag belaagd met de meest geweldige aanbiedingen. Kortingen overal. Dat is natuurlijk goed nieuws voor ons, als consument … Lees meer
De ene is bang voor eenzaamheid. De andere is bang voor de ziekte. De ene wil geen verdriet onder de kerstboom, de andere wil nog groter verdriet in januari vermijden … Lees meer
Gisteren hadden we een luisteraar aan de lijn in onze ochtendshow die vertelde dat je yoghurt echt lang nadat de “houdbaarheidsdatum” is verstreken nog kunt eten zonder ziek te worden … Lees meer
Het is gebeurd, we hebben de beste investering van 2020 gedaan. Geen toiletpapier, ook al is dat sinds het virus het nieuwe goud geworden. Maar daar hebben we altijd voldoende van in huis … Lees meer
Soms is het thuis megadruk in de ochtendspits. Soms heb je duizend dingen aan je hoofd. Kinderen klaarmaken voor school. Ze snel snel aankleden. Jezelf een beetje fatsoeneren … Lees meer
Goed nieuws. De nieuwe Gault & Millau Gids is er, en Nederland is het gastland. Niet onlogisch, vind ik, want de Nederlandse keuken heeft de afgelopen jaren een gigantische evolutie doorgemaakt … Lees meer
Het is intussen bijna twee jaar geleden, dat de mensen van WW, het vroegere Weight Watchers, mij vroegen om een jaar lang ambassadeur te zijn voor hen … Lees meer
Ik zal het u maar meteen bekennen op deze vroege zondagochtend. Ik heb een hele zalige nacht beleefd. Ik zit hier met een brede glimlach nog na te genieten … Lees meer
“En hoe smaakten de frietjes van de frituur Sven?” Niet normaal hoeveel reacties ik gisteren gekregen heb op mijn sociale media. Ik had hier op de blog, maar ook in de ochtendshow op Joe verklapt dat ik gisteren voor het eerst in tien jaar nog eens frietjes zou eten van de frituur, en het leek wel alsof dat mijn zotste culinaire uitspatting was sinds de start van deze foodblog meer dan drie jaar geleden … Lees meer
Op 18 december hadden wij een belangrijk etentje gepland, want we hebben dan iets te vieren. We waren er in geslaagd om een tafeltje te bemachtigen bij Peter Goossens in het Hof Van Cleve … Lees meer
Ik kreeg vandaag enkele “optimistische” en zelfs een paar “euforische” berichten uit Barcelona. Het virus is er net als hier nog steeds niet helemaal onder controle, ook al zakken de cijfers van de besmettingen wel, maar beetje bij beetje wil de overheid, net als in Nederland bijvoorbeeld, nu toch de strenge maatregelen weer wat gaan versoepelen … Lees meer
Onze premier heeft gisteren op de VRT het pad al wat geëffend. Zelf gaat hij kerst- en nieuwjaar met z’n vrouw en kinderen vieren, en z’n bubbel niet openzetten … Lees meer
Toch wel een speciaal gevoel. Vandaag ga ik, net als de voorbije dagen, een stevige wandeling maken. Zondag waren dat al 19 kilometer, gisteren zelfs 27, ik ben dus weer helemaal on track … Lees meer
Zondag heb ik deze foto gepost op mijn Instagram. Je ziet hoe gelukkig ik ben, in de natuur, met het zonlicht over het water. Er was voor zondagnamiddag regen en storm aangekondigd, maar ik was vroeg wakker en trok al voor acht uur mijn wandelschoenen aan, met het plan om een nieuwe route in de buurt uit te proberen … Lees meer
Raar he, een “feestelijk weekmenu” deze week. Er valt helemaal niks te vieren toch, hoor ik je luidop denken. Wel, dat lijkt alleen maar zo. Het is niet omdat dit een gewone ‘doordemaandse’ werkweek in november is, midden in virustijden, dat we niet van het leven mogen genieten, toch … Lees meer