Nieuws

Dit moet je eens proberen: zo proef ik chocolade het liefst

Dit moet je eens proberen: zo proef ik chocolade het liefst

Ik let altijd goed op dat ik niet te zwaar eet. Niet teveel vet. Niet teveel suiker. Eén voordeel: ik ben geen snoeper. Op restaurant zal ik de dessertkaart ook bijna altijd links laten liggen … Lees meer

Is dit de slimste cafébaas van het land? Of net de domste?

Is dit de slimste cafébaas van het land? Of net de domste?

Alle cafés in ons land moeten om 23u dicht. Een vroeg sluitingsuur om de verspreiding van corona tegen te gaan. Dat is een gigantische streep door de rekening van de café-uitbaters, en voor sommigen misschien wel de doodsteek … Lees meer

Reizen in eigen land: we gaan eens richting de Ardennen

Reizen in eigen land: we gaan eens richting de Ardennen

Nu we toch niet naar Barcelona kunnen proberen we af en toe eens een reisje in eigen land te maken. Een paar weken geleden waren we in ons geliefde Heuvelland, waar we een zalig weekendje doorbrachten in Hotel Recour in Poperinge, en gingen eten in Pegasus en Hostellerie Saint Nicolas … Lees meer

Ik heb net mijn grootste nachtmerrie beleefd...

Ik heb net mijn grootste nachtmerrie beleefd…

De meeste dromen zijn bedrog. Sommige dromen zijn mooi. Andere zijn spannend en een beetje stout zelfs. Maar sommige dromen zijn ware nachtmerries. En uit zo’n akelige droom ben ik deze ochtend wakker geworden … Lees meer

De grootste angst van onze chefs als het over corona gaat...

De grootste angst van onze chefs als het over corona gaat…

Ik hoor het steeds vaker van bevriende chefs: het corona-virus maakt velen van hen behoorlijk bang. Sommige horeca-uitbaters maakt het ook boos of opstandig, en anderen maakt het zeer onzeker … Lees meer

Opgelet: de valkuil van intermittent fasting

Opgelet: de valkuil van intermittent fasting

Sinds ik in een artikel vorig weekend schreef dat ik stiekem een klein beetje bezig ben met het populaire dieet “intermittent fasting” krijg ik massa’s vragen van volgers van de blog hoe ik dat nu precies aanpak, of dat nu echt een wondermanier is om kilo’s te verliezen en of ik het iedereen zou aanraden … Lees meer

Regendag? Bakdag!

Regendag? Bakdag!

Wanneer het regent, en echt druilerig weer is, kun je behoorlijk veel troost halen uit zoetigheid. De oven aan, en bakken maar. Het huis zal zich vullen met een een heerlijk zoete geur, en straks bij de koffie is het weer smullen geblazen … Lees meer

Ik doe "een beetje" aan intermittent fasting: -6 kilo reeds!

Ik doe “een beetje” aan intermittent fasting: -6 kilo reeds!

Dit is een artikel van 3 oktober. Het heeft ondertussen bijna een miljoen mensen bereikt. Ongelofelijk. Dat wil duidelijk zeggen hoe populair intermittent fasting is … Lees meer

Hoe ongezond is vlees nu echt?

Hoe ongezond is vlees nu echt?

Ik heb de voorbije maanden al vaker gezegd: ik eet wat minder vlees dan vroeger. Ik eet sowieso al graag vis, ik hou van groenten, en ik durf wel eens vleesvervangers te eten … Lees meer

Eindelijk orde in de chaos van mijn keukenkasten

Eindelijk orde in de chaos van mijn keukenkasten

Het verhaal dat ik nu ga vertellen klinkt misschien een beetje ongeloofwaardig maar het is helemaal gelopen zoals ik het ga vertellen, en ik ben er echt blij mee … Lees meer

VIER WERELD VEGGIE DAG

Vier wereld veggie dag

Ik beken: ik hou nog altijd van vlees. Goed, eerlijk vlees. Ik heb veel respect voor slagers die houden van hun vak en die er naar streven om enkel topvlees aan te bieden van landbouwers waarvan ze weten dat ze voor duurzame veeteelt gaan, met respect voor de dieren … Lees meer

Het laatste avondmaal van Maggie De Block

Het laatste avondmaal van Maggie De Block

Stel dat je voor de laatste keer de beentjes onder tafel zou mogen schuiven, welke maaltijd zou je dan kiezen? Het lijkt een lugubere vraag, maar dat is het niet … Lees meer

Nakd: een heel reeks lekkere smaken, en een nieuwe lekkere topper! #adv

Nakd: een heel reeks lekkere smaken, en een nieuwe lekkere topper! #adv

Jullie weten dat ik de ambassadeur ben van Nakd, de gezonde repen die enkel bestaan uit fruit en noten. De repen bevatten geen toegevoegde suikers en zijn 100% natuurlijk … Lees meer

Ik heb een weekmenu vol comfort food voor je deze herfstweek.

Ik heb een weekmenu vol comfort food voor je deze herfstweek.

Het weekend was echt wel weer een stormweekend. De wind waaide meteen een ongelofelijk herfstgevoel ons land en ons leven binnen, en eerlijk gezegd: de komende week ziet er ook al niet te fraai uit … Lees meer

Je tanden poetsen helpt wel degelijk om af te vallen...

Je tanden poetsen helpt wel degelijk om af te vallen…

Het beste wat je kunt doen om af te vallen is sporten en gezonder eten, dat weet iedereen. Wondermiddeltjes moet je altijd een beetje wantrouwen. Het zijn meestal lapmiddeltjes … Lees meer

Ginkgo Take Out: afhaalgerechten op culinair niveau

Ginkgo Take Out: afhaalgerechten op culinair niveau

Ik heb al een paar keer een mooi feest meegemaakt in feestzaal ‘Salons Hof ten Damme’ in Kallo. Roger van Damme zijn 40ste verjaardag bijvoorbeeld, maar ook een paar trouwfeesten … Lees meer

Deze week gaan we van de zomer naar de herfst met mijn weekmenu

Deze week gaan we van de zomer naar de herfst met mijn weekmenu

We hebben een bijzonder mooie week en ook nog eens een zalig weekend achter de rug. Met heel veel zon en lekker warme temperaturen voor deze tijd van het jaar … Lees meer

Eindelijk nog eens op reis dit weekend!

Eindelijk nog eens op reis dit weekend!

Normaal gingen we dit weekend nog eens naar Barcelona. Enfin, het is te zeggen, zo stond het geblokkeerd in de agenda, al een klein jaar. Wij prikken onze weekendjes weg altijd ver op voorhand zodat we tussendoor al mijn DJ-boekingen kunnen inplannen … Lees meer

World Paella Day 2020: wie feest mee?

World Paella Day 2020: wie feest mee?

Eerlijk: ik mis Spanje ontzettend hard. Normaal zijn we er zo’n tien keer per jaar. Dan vliegen we naar Barcelona voor weekendjes of langere vakanties … Lees meer

Deze groente koken we. En dat zouden we beter niet doen!

Deze groente koken we. En dat zouden we beter niet doen!

Sommige groenten koken we, andere niet. Komkommers of sla zullen we zelden warm bereiden. Dat is logisch. Maar broccoli is zo’n typische groente die we koken of roerbakken … Lees meer

Toptips voor deze nazomer

Toptips voor deze nazomer

Super nieuws! Het wordt nog heel even hoogzomer. Een ganse week gaan we nog lekker kunnen genieten van zalige temperaturen en massa’s zon. Profiteer er nog maar van met volle teugen, want nadien gaan we richting oktober … Lees meer

Ga jij alleen op restaurant wanneer je gast last minute afbelt?

Ga jij alleen op restaurant wanneer je gast last minute afbelt?

Gisteren ging ik iets eten met een goede maat die ik al lang niet gezien had. We hebben beide drukke agenda’s en corona heeft het afgelopen jaar veel roet in het eten gegooid … Lees meer

Ons koningspaar ging gisteren dineren in Vlaams toprestaurant.

Ons koningspaar ging gisteren dineren in Vlaams toprestaurant.

Opvallende maar mooie beelden gisterenavond op Instagram. Blijkbaar zijn de koning en de koningin gisteren gaan dineren in het fantastische toprestaurant Boury in Roeselare … Lees meer

GETEST: Your Wine Online. Eén van de grootste Belgische online wijnwinkels

GETEST: Your Wine Online. Eén van de grootste Belgische online wijnwinkels

De online wijnverkoop zit intussen al jaren in de lift. En corona heeft die trend nog een extra duwtje gegeven. Veel wijnliefhebbers vinden het vandaag leuk om op het internet op zoek te gaan naar boeiende flessen en die thuis te laten bezorgen … Lees meer

Opgelet. Deze groente mag je echt nooit rauw eten!

Opgelet. Deze groente mag je echt nooit rauw eten!

Rauwe groenten zijn vaak lekker. Ze zijn knapperig en ze bevatten lekker veel vitaminen. Maar ook al ben je een stiekeme knabbelaar die zelfs tijdens het koken al rauwe groentjes naar binnenspeelt, pas toch ook wel een beetje op … Lees meer

De horeca heeft je nodig, doe ook mee met #SteunDeHoreca

De horeca heeft je nodig, doe ook mee met #SteunDeHoreca

Jullie weten dat ik de horeca een ontzettend warm hart toedraag. Ik deel als hobbykok op deze foodblog graag recepten om thuis lekkere gerechten te bereiden, maar ik ga zelf ook graag op restaurant of ik ga al eens een glas drinken op een mooi terras of op café … Lees meer

Triest telefoontje uit Barcelona...

Triest telefoontje uit Barcelona…

Gisteren had ik één van mijn beste vrienden uit Barcelona aan de lijn. Met de vraag wanneer we nog eens op bezoek komen, omdat hij en z’n vrouw ons ontzettend missen … Lees meer

Zo ga je straks de eerste schooldag fantastisch afsluiten

Zo ga je straks de eerste schooldag fantastisch afsluiten

Een eerste schooldag is altijd een beetje spannend, en zeker in deze gekke corona-tijden. Zowel de kinderen zelf als jullie, de ouders, zijn ongetwijfeld een beetje zenuwachtig, en benieuwd naar de school-verhalen aan tafel vanavond … Lees meer

Eerlijk? Ben jij eigenlijk (uit)gerust na deze zomer?

Eerlijk? Ben jij eigenlijk (uit)gerust na deze zomer?

Intussen ben ik alweer een weekje radio aan het maken op Joe, met Anke, en dat bevalt me goed. Niks liever dan mensen vroeg wakker maken met goede muziek, actualiteit en vrolijkheid … Lees meer

Terug naar de drukte van het schooljaar zonder ongezonde gewoonten #adv

Terug naar de drukte van het schooljaar zonder ongezonde gewoonten #adv

Het is weer zover. De zomervakantie is weer helemaal voorbij. De dagen van uitslapen en genieten in de zalige zon zijn weer achter de rug. En of je nu op reis bent kunnen gaan of genoten hebt van een staycation, hopelijk zijn de batterijen weer goed opgeladen … Lees meer