Toch wel een speciale dag vandaag. Want we zijn alweer toegekomen aan aflevering drie van “Van Passie Tot Perfectie”, het kookprogramma van Roger van Damme en mezelf op njam … Lees meer
Het was een plotse ingeving deze ochtend. We waren gisteren in Barcelona gearriveerd, en er was iets raars gebeurd. Vorige week, tijdens de herfstvakantie, was het hier nog echt zomers … Lees meer
Een kwalitatief, gastronomisch 3-gangen menu voor minder dan 39 euro? Waar kun je dat in godsnaam nog vinden? Ik zal het je vertellen. In 154 Belgische restaurants … Lees meer
Elke week vragen we aan een bekende Vlaming wat hij of zij graag zou eten als laatste avondmaal. Niet dat ik hen snel zo’n laatste avondmaal toewens, verre van, maar het is wel een fijne manier om ze even na te laten denken over wat ze echt de lekkerste maaltijd aller tijden vinden … Lees meer
Dat was echt wel een zalig idee van Deliveroo zeg. We zoeken een foodie die ook van voetbal houdt. En dan liefst eentje die fan is van Club Brugge. En we nodigen die uit naar Parijs om te gaan kijken naar The Champions League … Lees meer
We zijn op weg, papa en ik, voor een zalige vader-zoon-avond. Ik kreeg vorige week de uitnodiging van Deliveroo, een vaste partner van de Franse topclub Paris-Saint-Germain om vanavond te gaan kijken naar de Champions League wedstrijd tegen mijn favoriete ploeg Club Brugge … Lees meer
Een journalist vroeg me onlangs: wat is het slechtste restaurant waar je ooit at. Ik moet eerlijk zijn: dat is een redelijk stevige vraag. Ik heb namelijk veel respect voor alle mensen in de horeca … Lees meer
Beste vrienden van Would Be Chef, de tijd vliegt, dat is wel duidelijk, want volgende week bestaat deze foodblog alweer twee en een half jaar. En uitgerekend deze week mag ik jullie nog eens uitgebreid bedanken … Lees meer
Vanmiddag werden in Lint de punten en prijzen van restaurantgids Gault&Millau uitgereikt. Opvallend was daar alvast dat Bert Meeuwis van het fantastische twee sterrenrestaurant Slagmolen de nieuwe “Chef Van Het Jaar is” … Lees meer
De herfstvakantie zit er alweer op. Het is een mooie week geweest. Maar ik ben toch bijzonder blij om vandaag weer radio te mogen maken. Het wordt een bijzonder weekje … Lees meer
Eerst wil ik jullie bedanken voor de massale reactie op de eerste aflevering van “Van Passie tot Perfectie” vorige zondag op njam! Niet normaal hoeveel lieve mailtjes en berichtjes ik heb gekregen van jullie … Lees meer
Het was weer een zalig weekje vakantie in Barcelona. Mooi weer. Veel gewandeld. Rustig wat gewerkt. Terrasjes gedaan. Concertje meegepikt. Lekker gegeten … Lees meer
1 november. Het is een feestdag vandaag. Niet Halloween, dat was gisteren. Maar vandaag is Allerheiligen, en morgen is het Allerzielen. En voor veel gelovige mensen zijn dat dagen om de doden te herdenken … Lees meer
Dit is geen smakelijk verhaal. Het speelde zich best lang geleden af. Misschien wel 25 jaar terug. Halloween was toen nog absoluut zo populair niet in onze streken … Lees meer
Is het leven altijd rozengeur en maneschijn? Spiegel ik een te positief beeld voor van het leven? De voorbije week heb ik een aantal boze reacties gekregen van een paar volgers op de sociale media en van enkele lezers van deze foodblog … Lees meer
Het is herfstvakantie. Enfin, voor mij. Even een weekje zonder ochtendshow. Even een weekje langer uitslapen. Even een weekje Barcelona. Kortom: even genieten … Lees meer
Ik zeg altijd dat ik geen bioritme heb. En dat is eigenlijk ook wel waar. Maar dat komt vooral doordat ik mijn bioritme behoorlijk naar de knoppen heb geholpen door elke dag zo vroeg op te staan … Lees meer
Vorige maand kampeerden de beste patissier van de wereld, sterrenchef Roger van Damme en ikzelf, een paar dagen in Roger z’n keuken. En de komende vier zondagen ga je het resultaat daarvan zien op kookzender njam … Lees meer
Het klinkt misschien stom, en de meeste mensen die ik het vertel of die het bij ons thuis ontdekken denken: waar is dat nu goed voor? Anke durft er op de radio zelfs eens mopjes over maken … Lees meer
Opvallend en super goed nieuws deze voormiddag. Tripadvisor heeft namelijk de lijst bekend gemaakt met de beste restaurants in de wereld. De lijst wordt samengesteld op recensies en beoordelingen van de gebruikers van Tripadvisor, en het is algemeen geweten dat die wel eens kritisch kunnen zijn … Lees meer
Vandaag is een grote feestdag voor iedereen die houdt van pasta, want het is wereld-pasta-dag. Ik ben zelf echt wel een liefhebber van goede pasta, en sinds ik mijn pastamaker van Philips in huis heb, probeer ik die pasta ook meestal zelf te maken … Lees meer
Straf nieuws. Sea Grill, het beroemde en uitstekende restaurant van Yves Matagne zal op 31 december definitief de deuren sluiten en vertrekken uit het centrum van Brussel … Lees meer
La Rosa Náutica, een bekend restaurant in Lima, de hoofdstad van Peru, heeft van de lokale autoriteiten een monsterboete van omgerekend 55000 euro gekregen … Lees meer
Sergio Herman had meer dan een jaar geleden in onze ochtendshow op Joe reeds aangekondigd dat hij een soort van culinair reisprogramma zou maken voor VTM … Lees meer
Ik eet zelf graag een stukje fruit als ontbijt. Een appel. Een banaan. Een handvol druiven. Ik vind fruit lekker, en het is ook gezond. Denk ik. Vaak ga ik op zaterdag naar de groenten- en fruitwinkel en dan koop ik vers fruit voor de rest van de week … Lees meer
Het zat er al even aan te komen. Maar daarnet kwam een fijn persbericht in onze mailboox gevallen. Goed nieuws voor de fans van Gert de Mangeleer! Want Bar Bulot by Hertog Jan*** is de gloednieuwe à la carte brasserie van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens … Lees meer
Een nieuwe week, een nieuw weekmenu. Ik krijg zoveel reacties op deze weekmenu’s dat ik er een vaste traditie van heb gemaakt. Het inspireert blijkbaar veel mensen om weer eens zelf achter de kookpotten te gaan staan, en te koken voor het gezin … Lees meer
Na drie jaar lang de rol gespeeld te hebben van transgender Kaat Bomans, nam de sympathieke actrice en schrijfster Leen Dendievel deze week afscheid van de populaire Tv-soap Thuis … Lees meer
Ik eet graag, dat weet iedereen intussen wel. En toch probeer ik gezond te blijven en m’n gewicht ook onder controle te houden. Would Be Chef mag en zal nooit een dieet-platform worden … Lees meer
Naar Barcelona gaan is dezer dagen een beetje een spannend gegeven. Dus mensen vragen me: vlieg je naar je tweede huis vandaag, en heb je geen schrik? Maar Barcelona staat voorlopig even niet op de agenda … Lees meer