Nieuws

Vandaag bakken Roger van Damme en ik mijn mama's appeltaart op njam!

Vandaag bakken Roger van Damme en ik mijn mama’s appeltaart op njam!

Toch wel een speciale dag vandaag. Want we zijn alweer toegekomen aan aflevering drie van “Van Passie Tot Perfectie”, het kookprogramma van Roger van Damme en mezelf op njam … Lees meer

Mensen verklaren mij zot... maar ik heb een goede uitleg!

Mensen verklaren mij zot… maar ik heb een goede uitleg!

Het was een plotse ingeving deze ochtend. We waren gisteren in Barcelona gearriveerd, en er was iets raars gebeurd. Vorige week, tijdens de herfstvakantie, was het hier nog echt zomers … Lees meer

Hier kun je gastronomisch eten aan een scherpe prijs!

Hier kun je gastronomisch eten aan een scherpe prijs!

Een kwalitatief, gastronomisch 3-gangen menu voor minder dan 39 euro? Waar kun je dat in godsnaam nog vinden? Ik zal het je vertellen. In 154 Belgische restaurants … Lees meer

Het laatste avondmaal van  Conner Rousseau

Het laatste avondmaal van Conner Rousseau

Elke week vragen we aan een bekende Vlaming wat hij of zij graag zou eten als laatste avondmaal. Niet dat ik hen snel zo’n laatste avondmaal toewens, verre van, maar het is wel een fijne manier om ze even na te laten denken over wat ze echt de lekkerste maaltijd aller tijden vinden … Lees meer

Hoe een egoïst een bijna perfect avondje wrang deed smaken

Hoe een egoïst een bijna perfect avondje wrang deed smaken

Dat was echt wel een zalig idee van Deliveroo zeg. We zoeken een foodie die ook van voetbal houdt. En dan liefst eentje die fan is van Club Brugge. En we nodigen die uit naar Parijs om te gaan kijken naar The Champions League … Lees meer

Quality Time met mijn papa Andre

Quality Time met mijn papa Andre

We zijn op weg, papa en ik, voor een zalige vader-zoon-avond. Ik kreeg vorige week de uitnodiging van Deliveroo, een vaste partner van de Franse topclub Paris-Saint-Germain om vanavond te gaan kijken naar de Champions League wedstrijd tegen mijn favoriete ploeg Club Brugge … Lees meer

Mijn slechtste restaurant ooit

Mijn slechtste restaurant ooit

Een journalist vroeg me onlangs: wat is het slechtste restaurant waar je ooit at. Ik moet eerlijk zijn: dat is een redelijk stevige vraag. Ik heb namelijk veel respect voor alle mensen in de horeca … Lees meer

150 000 keer merci!!!

150 000 keer merci!!!

Beste vrienden van Would Be Chef, de tijd vliegt, dat is wel duidelijk, want volgende week bestaat deze foodblog alweer twee en een half jaar. En uitgerekend deze week mag ik jullie nog eens uitgebreid bedanken … Lees meer

Breaking News: Dit is de chef van het jaar volgens Gault&Millau!

Breaking News: Dit is de chef van het jaar volgens Gault&Millau!

Vanmiddag werden in Lint de punten en prijzen van restaurantgids Gault&Millau uitgereikt. Opvallend was daar alvast dat Bert Meeuwis van het fantastische twee sterrenrestaurant Slagmolen de nieuwe “Chef Van Het Jaar is” … Lees meer

Lekker eten? En toch gewicht onder controle houden? Mijn lichte weekmenu!

Lekker eten? En toch gewicht onder controle houden? Mijn lichte weekmenu!

De herfstvakantie zit er alweer op. Het is een mooie week geweest. Maar ik ben toch bijzonder blij om vandaag weer radio te mogen maken. Het wordt een bijzonder weekje … Lees meer

Tijd voor aflevering 2 van ons kookprogramma op njam!

Tijd voor aflevering 2 van ons kookprogramma op njam!

Eerst wil ik jullie bedanken voor de massale reactie op de eerste aflevering van “Van Passie tot Perfectie” vorige zondag op njam! Niet normaal hoeveel lieve mailtjes en berichtjes ik heb gekregen van jullie … Lees meer

Erg veel geklaag en schrik in de horeca in Barcelona

Erg veel geklaag en schrik in de horeca in Barcelona

Het was weer een zalig weekje vakantie in Barcelona. Mooi weer. Veel gewandeld. Rustig wat gewerkt. Terrasjes gedaan. Concertje meegepikt. Lekker gegeten … Lees meer

Het is beslist: op mijn begrafenis geen koffiekoeken

Het is beslist: op mijn begrafenis geen koffiekoeken

1 november. Het is een feestdag vandaag. Niet Halloween, dat was gisteren. Maar vandaag is Allerheiligen, en morgen is het Allerzielen. En voor veel gelovige mensen zijn dat dagen om de doden te herdenken … Lees meer

En toen ging het helemaal fout met die pompoen...

En toen ging het helemaal fout met die pompoen…

Dit is geen smakelijk verhaal. Het speelde zich best lang geleden af. Misschien wel 25 jaar terug. Halloween was toen nog absoluut zo populair niet in onze streken … Lees meer

Excuses aan die volgers die lastig op me zijn...

Excuses aan die volgers die lastig op me zijn…

Is het leven altijd rozengeur en maneschijn? Spiegel ik een te positief beeld voor van het leven?  De voorbije week heb ik een aantal boze reacties gekregen van een paar volgers op de sociale media en van enkele lezers van deze foodblog … Lees meer

Een nieuwe week: een nieuw weekmenu

Een nieuwe week: een nieuw weekmenu

Het is herfstvakantie. Enfin, voor mij. Even een weekje zonder ochtendshow. Even een weekje langer uitslapen. Even een weekje Barcelona. Kortom: even genieten … Lees meer

Te vroeg wakker door het winteruur? Mijn tips!

Te vroeg wakker door het winteruur? Mijn tips!

Ik zeg altijd dat ik geen bioritme heb. En dat is eigenlijk ook wel waar. Maar dat komt vooral doordat ik mijn bioritme behoorlijk naar de knoppen heb geholpen door elke dag zo vroeg op te staan … Lees meer

Vandaag starten Roger van Damme en ik ons kookprogramma op njam!

Vandaag starten Roger van Damme en ik ons kookprogramma op njam!

Vorige maand kampeerden de beste patissier van de wereld, sterrenchef Roger van Damme en ikzelf, een paar dagen in Roger z’n keuken. En de komende vier zondagen ga je het resultaat daarvan zien op kookzender njam … Lees meer

Van dit toestel wil ik er zeker twee in m'n nieuwe keuken...

Van dit toestel wil ik er zeker twee in m’n nieuwe keuken…

Het klinkt misschien stom, en de meeste mensen die ik het vertel of die het bij ons thuis ontdekken denken: waar is dat nu goed voor? Anke durft er op de radio zelfs eens mopjes over maken … Lees meer

Belgisch restaurant in de TOP5 van de wereld volgens Tripadvisor!

Belgisch restaurant in de TOP5 van de wereld volgens Tripadvisor!

Opvallend en super goed nieuws deze voormiddag. Tripadvisor heeft namelijk de lijst bekend gemaakt met de beste restaurants in de wereld. De lijst wordt samengesteld op recensies en beoordelingen van de gebruikers van Tripadvisor, en het is algemeen geweten dat die wel eens kritisch kunnen zijn … Lees meer

Zo vier je vier keer wereld-pasta-dag!

Zo vier je vier keer wereld-pasta-dag!

Vandaag is een grote feestdag voor iedereen die houdt van pasta, want het is wereld-pasta-dag. Ik ben zelf echt wel een liefhebber van goede pasta, en sinds ik mijn pastamaker van Philips in huis heb, probeer ik die pasta ook meestal zelf te maken … Lees meer

Toprestaurant Sea Grill vertrekt uit het centrum van Brussel

Toprestaurant Sea Grill vertrekt uit het centrum van Brussel

Straf nieuws. Sea Grill, het beroemde en uitstekende restaurant van Yves Matagne zal op 31 december definitief de deuren sluiten en vertrekken uit het centrum van Brussel … Lees meer

Monsterboete voor restaurant dat "vrouwen discrimineert"

Monsterboete voor restaurant dat “vrouwen discrimineert”

La Rosa Náutica, een bekend restaurant in Lima, de hoofdstad van Peru, heeft van de lokale autoriteiten een monsterboete van omgerekend 55000 euro gekregen … Lees meer

Wie wil gratis gaan lunchen bij Sergio Herman?

Wie wil gratis gaan lunchen bij Sergio Herman?

Sergio Herman had meer dan een jaar geleden in onze ochtendshow op Joe reeds aangekondigd dat hij een soort van culinair reisprogramma zou maken voor VTM … Lees meer

Waarom "vers fruit" geen top idee is als ontbijt

Waarom “vers fruit” geen top idee is als ontbijt

Ik eet zelf graag een stukje fruit als ontbijt. Een appel. Een banaan. Een handvol druiven. Ik vind fruit lekker, en het is ook gezond. Denk ik. Vaak ga ik op zaterdag naar de groenten- en fruitwinkel en dan koop ik vers fruit voor de rest van de week … Lees meer

Breaking news: dit wordt het "nieuwe" restaurant van Gert De Mangeleer

Breaking news: dit wordt het “nieuwe” restaurant van Gert De Mangeleer

Het zat er al even aan te komen. Maar daarnet kwam een fijn persbericht in onze mailboox gevallen. Goed nieuws voor de fans van Gert de Mangeleer! Want Bar Bulot by Hertog Jan*** is de gloednieuwe à la carte brasserie van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens … Lees meer

Here we go again: mijn lekker licht weekmenu!

Here we go again: mijn lekker licht weekmenu!

Een nieuwe week, een nieuw weekmenu. Ik krijg zoveel reacties op deze weekmenu’s dat ik er een vaste traditie van heb gemaakt. Het inspireert blijkbaar veel mensen om weer eens zelf achter de kookpotten te gaan staan, en te koken voor het gezin … Lees meer

Het laatste avondmaal van Leen Dendievel

Het laatste avondmaal van Leen Dendievel

Na drie jaar lang de rol gespeeld te hebben van transgender Kaat Bomans, nam de sympathieke actrice en schrijfster Leen Dendievel deze week afscheid van de populaire Tv-soap Thuis … Lees meer

Ik had gelijk: Sneller vet verbranden doe je dus echt op deze manier!

Ik had gelijk: Sneller vet verbranden doe je dus echt op deze manier!

Ik eet graag, dat weet iedereen intussen wel. En toch probeer ik gezond te blijven en m’n gewicht ook onder controle te houden. Would Be Chef mag en zal nooit een dieet-platform worden … Lees meer

Spannend reisje vandaag...

Spannend reisje vandaag…

Naar Barcelona gaan is dezer dagen een beetje een spannend gegeven. Dus mensen vragen me: vlieg je naar je tweede huis vandaag, en heb je geen schrik? Maar Barcelona staat voorlopig even niet op de agenda … Lees meer