Nieuws

Pascale Naessens heeft iets speciaals te vieren!

Pascale Naessens heeft iets speciaals te vieren!

Ik weet zeker dat er vandaag goed geklonken wordt bij Pascale Naessens en Paul Jambers thuis. Nu, ik denk wel niet dat er straks veel taart gegeten wordt, want ooit probeerden wij Pascale in onze ochtendshow te trakteren op een grote slagroomtaart, maar dat zag ze niet meteen zitten … Lees meer

Dikke merci voor alle steun die ik gisteren kreeg!

Dikke merci voor alle steun die ik gisteren kreeg!

Ongelofelijk. Gisteren schreef ik op deze blog dat ik enkele lastige maanden achter de rug had. Door kwetsuren heb ik nauwelijks kunnen wandelen. Dat zorgde ervoor dat ik weer wat kilo’s ben bijgekomen, en dat maakte me gewoon wat chagrijnig en vooral machteloos … Lees meer

Welke BV heeft last van de hitte en "verspilt" hier een ijsje?

Welke BV heeft last van de hitte en “verspilt” hier een ijsje?

Eindelijk een mooi zonnig bijna-zomer-weekend in België! Dat zorgt voor zeer mooie middagen en avonden. Iedereen dolgelukkig en ik een opperbeste stemming … Lees meer

Gert Verhulst en Ellen getrouwd. En wie maakte de bruidstaart?!

Gert Verhulst en Ellen getrouwd. En wie maakte de bruidstaart?!

Prachtige foto’s op de sociale media gisteren. Gert Verhulst is na een relatie van meer dan tien jaar eindelijk getrouwd met zijn prachtige Ellen. Heel Vlaanderen kent de sympathieke Gert die echt een publiekslieveling is … Lees meer

Scheidsrechters moeten op dieet van Frank De Bleeckere

Scheidsrechters moeten op dieet van Frank De Bleeckere

Toch wel opmerkelijk nieuws deze week: de Koninklijke Belgische Voetbalbond wil dat onze topscheidsrechters op dieet gaan… De scheidsrechterscommissie stuurde namelijk een mail naar al onze topscheidsrechters waarin hen wordt gevraagd om hun vetpercentage voor 15 juli tot onder de 15 procent te laten zakken … Lees meer

Royal Belgian Caviar steunt 4 Mains voor het goede doel

Royal Belgian Caviar steunt 4 Mains voor het goede doel

Volgende woensdag is het zo ver. Dan organiseren we, om de tweede verjaardag van dit food platform te vieren, in Het Gebaar in Antwerpen de allereerste 4 Mains voor het goede doel … Lees meer

Het hotel met de meeste Michelin sterren in de wereld!

Het hotel met de meeste Michelin sterren in de wereld!

Er bestaan natuurlijk in de hele wereld hotels met schitterende restaurants. Sommige hotels hebben ook restaurants met een Michelinster. Er zijn er zelfs die verschillende sterren hebben onder hun dak … Lees meer

De Wever en Van Grieken doen bierverkoop boosten

De Wever en Van Grieken doen bierverkoop boosten

Het was een ongelukkige uitspraak van Bart De Wever, zo zei hij nadien. In één van de laatste debatten voor de verkiezingen noemde hij de voorzitter van Vlaams Belang, Tom Van Grieken een “Paljas” … Lees meer

Moet je eten betaald kunnen worden met je huwelijks geschenk?

Moet je eten betaald kunnen worden met je huwelijks geschenk?

Discussie vandaag in Het Nieuwsblad: hoeveel moet je cadeau doen als je naar een huwelijksfeest gaat. Ik zou het zelf niet weten. Iedereen heeft duidelijk een andere mening … Lees meer

Max, zoontje van Anke Buckinx heeft zelfde hobby's als mama

Max, zoontje van Anke Buckinx heeft zelfde hobby’s als mama

Super goed nieuws: Anke, mijn lieve collega van de ochtendshow op Joe is deze ochtend bevallen van een heerlijke zoon. Iets over acht vertelde ze live aan de telefoon dat haar kleine Lou grote zus was geworden van kersvers broertje Max … Lees meer

Niet zo'n fijne verjaardag voor één van mijn favoriete chefs

Niet zo’n fijne verjaardag voor één van mijn favoriete chefs

Verjaardag in mineur vandaag voor één van de chefs naar wie ik altijd enorm opgekeken heb. Jamie Oliver, the Naked Chef is 44 geworden. Een mooie leeftijd … Lees meer

Breaking: Sergio Herman heeft (iets) nieuws!

Breaking: Sergio Herman heeft (iets) nieuws!

Vanmorgen heeft sterrenchef en horeca-ondernemer Sergio Herman fijn nieuws aangekondigd. Na z’n restaurants en luxe-frituren voegt hij een nieuw merk toe aan zijn foodimperium … Lees meer

Vandaag heb ik voor deze mensen gekozen...

Vandaag heb ik voor deze mensen gekozen…

Vandaag zijn het verkiezingen, en dat vind ik toch altijd een speciale dag, wat kiezen is niet altijd makkelijk, maar ik kan u bekennen: onze keuze lag al in februari vast … Lees meer

Dit zijn de food-standpunten van de partijleiders

Dit zijn de food-standpunten van de partijleiders

Het is zo ver, vandaag mag/moet u gaan stemmen. Ga gerust voor uw overtuiging. Laat het een feest van de democratie zijn. En als je de standpunten van de partijleiders over voedselveiligheid, horeca, gastronomie en landbouw en nog eens opnieuw wil lezen, we hebben de tien antwoorden op de tien vragen van Would Be Chef nog eens op een rij gezet voor u … Lees meer

10 "culinaire vragen" aan Meyrem Almaci van Groen

10 “culinaire vragen” aan Meyrem Almaci van Groen

Bijna verkiezingen, en ook hier willen we jullie informeren over de standpunten van de verschillende Vlaamse partijen. Dit is een foodplatform, als je deze site bezoekt dan ben je wellicht een foodie … Lees meer

Quatre Mains uitverkocht!

Quatre Mains uitverkocht!

Een ongelooflijke merci aan iedereen die massaal een tafeltje boeken wou voor de Quatre Mains Roger van Damme x Would Be Chef! Op anderhalfuur tijd zijn alle tafeltjes gereserveerd voor deze exclusieve avond op woensdag 5 juni 2019 in Het Gebaar in Antwerpen … Lees meer

Reserveer vandaag om 10 uur voor "Roger van Damme x Would Be Chef"!

Reserveer vandaag om 10 uur voor “Roger van Damme x Would Be Chef”!

Goed nieuws: op woensdag 5 juni ‘s avonds gaan mijn goede vriend, bekende sterrenchef en beste patissier van de wereld, de sympathieke Roger van Damme en ik samen een quatre mains koken … Lees meer

Topnieuws van Gert De Mangeleer

Topnieuws van Gert De Mangeleer

Gisteren heeft Gert De Mangeleer een tof nieuwtje gelost op de sociale media. Hij lanceerde een nieuwe Instagram-account en poste een eerste foto. Blijkbaar gaat hij een pop-up bar openen met de beste “seafood in town … Lees meer

10 'culinaire vragen' aan Bart De Wever van N-VA

10 ‘culinaire vragen’ aan Bart De Wever van N-VA

Bijna verkiezingen, en ook hier willen we jullie informeren over de standpunten van de verschillende Vlaamse partijen. Dit is een foodplatform, als je deze site bezoekt dan ben je wellicht een foodie … Lees meer

Spijtig nieuws voor Sandra Bekkari

Spijtig nieuws voor Sandra Bekkari

Spijtig nieuws in de krant vandaag. Er komen voorlopig geen nieuwe afleveringen van Open Keuken met Sandra Bekkari. Sandra heeft het te druk met andere projecten, en daardoor verdwijnt ze (althans voorlopig) van het scherm … Lees meer

Ze zijn er: de nieuwe mosselen!

Ze zijn er: de nieuwe mosselen!

Gisterenmiddag was een topdagje voor mij, want de eerste oogst van hangcultuurmosselen werd in Zeeland weer boven water gehaald. Mosselen van de hangcultuur zijn altijd een dikke maand vroeger oogstklaar dan die van de bodemcultuur, die dieper onder het wateroppervak leven en dus wat moeilijker aan zonlicht en voedsel raken … Lees meer

10 "culinaire vragen" aan John Crombez van SP.A

10 “culinaire vragen” aan John Crombez van SP.A

Bijna verkiezingen, en ook hier willen we jullie informeren over de standpunten van de verschillende Vlaamse partijen. Dit is een foodplatform, als je deze site bezoekt dan ben je wellicht een foodie … Lees meer

Breaking: zeer triest nieuws voor Jamie Oliver

Breaking: zeer triest nieuws voor Jamie Oliver

Zeer slecht nieuws voor Jamie Oliver, en de bijna 1300 personeelsleden van zijn restaurantgroep. Vanmiddag is immers bekend gemaakt dat zijn bedrijf gerechtelijke bescherming aangevraagd heeft tegen schuldeisers … Lees meer

Toen vond ik het stoer: dit is de foutste snoep uit de jaren 80!

Toen vond ik het stoer: dit is de foutste snoep uit de jaren 80!

Ik herinner het me nog goed. Van vrienden van mijn ouders kregen kleine Sven en zijn broertje Arn eind jaren 70 en begin jaren 80, de in onze ogen allercoolste snoep ooit: chocoladen sigaretten … Lees meer

10 "culinaire vragen" aan Wouter Beke van CD&V

10 “culinaire vragen” aan Wouter Beke van CD&V

Bijna verkiezingen, en ook hier willen we jullie informeren over de standpunten van de verschillende Vlaamse partijen. Dit is een foodplatform, als je deze site bezoekt dan ben je wellicht een foodie … Lees meer

Eet de steeltjes van je aardbeien op

Eet de steeltjes van je aardbeien op

De groenteboer zei het zaterdag: de aardbeien zijn heerlijk op dit moment. Dus ik heb meteen een bakje meegenomen, want een goed zoet aardbeitje doet zo dromen van zomer … Lees meer

10 "culinaire vragen" aan Tom Van Grieken van Het Vlaams Belang

10 “culinaire vragen” aan Tom Van Grieken van Het Vlaams Belang

Ook hier willen we jullie informeren over de standpunten van de verschillende Vlaamse partijen. Dit is een foodplatform, als je deze site bezoekt dan ben je wellicht een foodie … Lees meer

10 "culinaire vragen" aan Peter Mertens van PVDA

10 “culinaire vragen” aan Peter Mertens van PVDA

Volgende week mogen (en moeten) we weer gaan stemmen. Verkiezingen 2019. Sommige mensen stemmen sinds jaar en dag voor dezelfde partij. Anderen weten het nooit zo zeker en twijfelen … Lees meer

Stemadvies van Would Be Chef

Stemadvies van Would Be Chef

Over een goede week is het zo ver. Dan mogen (en moeten) we weer gaan stemmen. Verkiezingen 2019. Sommige mensen stemmen sinds jaar en dag voor dezelfde partij … Lees meer

Ooit was ik een groenteboer! Bekijk hier de beelden

Ooit was ik een groenteboer! Bekijk hier de beelden

Nu ik met Kürt Rogiers elke ochtend weer samenwerk tussen zes en negen, en een ochtendshow maak op Joe, herinneren veel luisteraars zich nog bijzondere momenten die we in een vorig radioleven meemaakten maar al te goed … Lees meer