Nieuws

Verrassend lekker en goed gemaakt: de wijnen van Zuid-Tirol

Verrassend lekker en goed gemaakt: de wijnen van Zuid-Tirol

Alweer een topdagje beleefd in Zuid-Tirol. Want op dag twee van onze culinaire trip mochten we twee bekende wijnhuizen bezoeken. Kellerei Bozen en Alois Lageder … Lees meer

8 TRUCS OM DE OBER TE ROEPEN OP EEN OVERVOL TERRAS

8 trucs om de ober te roepen op een overvol terras

Ja vrienden, het is weer zo ver. Zalig, zonnig weer in België en de terrasjes zullen weer bomvol zitten. Sommige horecazaken zullen hier goed op voorbereid zijn, maar sommige gewoon ook niet … Lees meer

Prachtige eerste dag in Zuid-Tirol

Prachtige eerste dag in Zuid-Tirol

Vakantie binnen de vakantie, wat een luxe. Gisteren zijn we gearriveerd in Zuid-Tirol. We vlogen op Venetië en van daaruit is het maar twee en een half uur rijden naar de Noordelijke autonome Italiaanse provincie Zuid-Tirol … Lees meer

Eén van onze grootste chefs is jarig en ik heb een boodschap voor hem

Eén van onze grootste chefs is jarig en ik heb een boodschap voor hem

Speciale dag, deze 18de april, want vandaag is mijn petekindje Estée jarig, ze wordt drie, joepie, en morgen is mijn andere petekindje Axelle jarig. Zij wordt 4 … Lees meer

Dit kregen wij als kind te eten na een bezoek aan de tandarts

Dit kregen wij als kind te eten na een bezoek aan de tandarts

Toen we als kind naar tandarts Louis moesten gaan had ik altijd een heilige schrik. Raar hoor, want Louis was de papa van één van mijn allerbeste vriendjes, Jeroen, en ik ging vaak bij hen thuis spelen … Lees meer

Even niet naar Barcelona maar naar Zuid-Tirol

Yes! Ik ben helemaal gelukkig. Na bijna tien dagen genieten van mijn tweede thuisstad Barcelona, mogen we voor een paar dagen op een geweldige culinaire en culturele (wandel)trip naar wat één van de mooiste regio’s van Europa schijnt te zijn: Zuid-Tirol … Lees meer

Veuve Clicqout, Dom Pérignon, Krug en vele anderen delen zelfde bericht

Veuve Clicqout, Dom Pérignon, Krug en vele anderen delen zelfde bericht

Het waren verschrikkelijke beelden die ons gisterenavond bereikten uit Parijs. De kathedraal van de Notre-Dame stond in lichterlaaie. De vlammen sloegen uit het dak van één van de meest iconische en oudste kerken ter wereld … Lees meer

Piet Huysentruyt niet langer aan het roer Likoké

Piet Huysentruyt niet langer aan het roer Likoké

Opvallend nieuws vandaag in Het Laatste Nieuws. Journalist Marc Coenegracht heeft een groot gesprek gehad met de beroemdste Belgische TV-kok van de voorbije decennia, Piet Huysentruyt … Lees meer

Ik heb even goede raad en tips nodig, beste foodlovers.

Ik heb even goede raad en tips nodig, beste foodlovers.

Vakantie wil voor mij zeggen: veel wandelen. Wat lezen. Lekker koken en goed eten. En vooral ook: nieuwe recepten ontwikkelen. Ik heb volgende week een nieuwe fotoshoot gepland met toffe nieuwe gerechten en de shoot is intussen bijna volgeboekt … Lees meer

Welk geluid maken asperges als ze vers zijn?

Welk geluid maken asperges als ze vers zijn?

Ze zijn super gezond, bevatten bijna geen calorieën, en ze zijn zo zo zo lekker. Niet voor niks worden de asperges het witte goud genoemd. Voor mij zijn het nu echt feestmaanden, want de verse asperges liggen weer in de winkel … Lees meer

Tweeten als een supporter, een woordje uitleg

Tweeten als een supporter, een woordje uitleg

OK, dit artikel heeft weinig met eten te maken, maar ik wil het hier toch even schrijven, omdat ik gisteren op sociale media veel reactie kreeg van (trouwe) volgers van deze foodblog … Lees meer

Het hipste paasei koop je in Londen dit jaar (of online)

Het hipste paasei koop je in Londen dit jaar (of online)

Bijna Pasen, en de klokken zijn dus weer bijna op weg naar Rome. De paashazen hebben het paashazenpad al gekozen richting chocoladefabrieken in het Vaticaan, want die gasten moeten over de grond reizen … Lees meer

De beste Michelingrap ooit?

De beste Michelingrap ooit?

Oh, ik heb goed gelachen met deze opvallende foto. Het was Hans, een trouwe volger en goede vriend van me, die me vanop vakantie in Portugal deze foto stuurde … Lees meer

TREND: 5 roze restaurants

TREND: 5 roze restaurants

Ongetwijfeld op je bucket list om af te checken: dineren in een volledig roze restaurant. Het fenomeen is al redelijk populair in het buitenland maar ook in ons Belgenlandje zijn er enkele poederzachte opties … Lees meer

Zo haal je echt het onderste uit de ketchupfles

Zo haal je echt het onderste uit de ketchupfles

Ik geef toe: ik ben een beetje een freak wanneer het over het verspillen van eten gaat. Ik kan het gewoon niet over mijn hart krijgen om eten weg te gooien … Lees meer

Zeven van de mooiste hotels waar we ooit sliepen

Zeven van de mooiste hotels waar we ooit sliepen

Ik geef hier graag en vaak tips voor lekkere restaurants in binnen- en buitenland. Maar vaak krijg ik ook de vraag: wat is het mooiste hotel waar je ooit sliep … Lees meer

“SLA JE ONTBIJT OVER WANNEER JE AF WILT VALLEN”

“sla je ontbijt over wanneer je af wilt vallen”

Een titel waar je wellicht flink bij gaat steigeren. Want het gaat in tegen alles wat je in alle dieethandleidingen leest en geleerd hebt. Het ontbijt zou immers de belangrijkste maaltijd van de dag zijn … Lees meer

De 3 favoriete bieren van bierkenner Sven Gatz

De 3 favoriete bieren van bierkenner Sven Gatz

Als je over bier praten wil, dan kan ik je een gesprek aanraden met minister Sven Gatz. Vandaag is hij in Vlaanderen verantwoordelijk voor media, Jeugd, Brussel en … Lees meer

New York: de hotspots volgens local foodies

New York: de hotspots volgens local foodies

Het begin van de Paasvakantie is aangebroken dus wegdromen naar verre bestemmingen is toegelaten! Misschien heb je al iets geboekt en zit je al op je vliegtuig richting zon, bergen of natuur … Lees meer

WAAROM STEUN JIJ DIE FANATIEKE GRASETERS?

Waarom steun jij die fanatieke graseters?

Deze week besprak ik een nieuw product op mijn foodblog: Pal’ais. Een vegan alternatief voor smeerkaas. Gemaakt van biologische amandelen en cashewnoten … Lees meer

Pa'lais, een vegan alternatief voor smeerkaas.

Pa’lais, een vegan alternatief voor smeerkaas.

Ik zal maar met de deur in huis vallen: ik ben een echte kaasliefhebber. Vaak op restaurant laat ik de desserts aan mijn neus voorbij gaan, alleen maar om de kaaskar nog eens voor te laten rijden … Lees meer

MIJN FAVORIETE RESTAURANTS IN BARCELONA

Mijn favoriete restaurants in barcelona

Intussen weet zowat iedereen dat ik halftijds in Barcelona woon, en dat ik ook hou van de betere restaurants, dus krijg ik wel eens de vraag: “wij gaan ook naar Barcelona, geef ons eens wat tips waar we kunnen gaan eten … Lees meer

Twee van mijn favoriete restaurants in Barcelona gesloten

Twee van mijn favoriete restaurants in Barcelona gesloten

Barcelona is een stad waar voortdurend heel veel gebeurt en beweegt. Zeker ook in de horeca. En ook al woon ik halftijds in de stad, toch moet ik goed uitkijken of ik loop achter de feiten aan, zo snel veranderen er dingen … Lees meer

De ultieme tips voor chocolade mousse van Roger Van Damme

De ultieme tips voor chocolade mousse van Roger Van Damme

Het is vandaag wereldwijd de dag van de chocolade mousse. Voor veel zoetebekken een absolute feestdag. Het is en blijft nog altijd één van de populairste desserts in Vlaanderen … Lees meer

Goed nieuws! De Belgen winnen Goud!

Goed nieuws! De Belgen winnen Goud!

Ik heb het niet over wielrennen, tennis of golf. Ik schrijf niet over de Antwerp Giants of over de Rode Duivels. Maar er is wel super goed nieuws. We mogen best fier zijn … Lees meer

Deze app bepaalt wie deze keer koffie moet halen op kantoor!

Deze app bepaalt wie deze keer koffie moet halen op kantoor!

Ik ben zelf niet zo’n koffiedrinker. Correctie: toch niet op kantoor. Ik ga ‘s morgens voor mijn bekende drankje met gember en citroensap. Koffie staat voor mij altijd een geniet-momentje na een mooie stevige maaltijd … Lees meer

Droom Gert De Mangeleer te hoog gegrepen voor Vlaanderen

Droom Gert De Mangeleer te hoog gegrepen voor Vlaanderen

Een zeer openhartige Gert De Mangeleer dit weekend in grote interviews in alle kranten. Hij geeft toe dat hij met het nieuwe concept van L.E.S.S. op de nieuwe locatie in Brugge stad, toch een inschattingsfout heeft gemaakt … Lees meer

Zo worden de frietjes van de frituur niet wak onderweg

Zo worden de frietjes van de frituur niet wak onderweg

Vrijdag, frietjesdag. Heel veel landgenoten gaan op vrijdagavond toch nog altijd naar de lokale frituur voor een lekker bakje, of een heerlijke puntzak krokante frietjes, al dan niet met een “lekker vleesje” bij, een frikandel, of stoofvleessaus, of een brochette of bitterbal … Lees meer

Is dit een paella of niet?

Is dit een paella of niet?

Vandaag is internationale paella-dag. Ik weet niet of veel mensen door de week deze beroemde schotel zelf zullen klaarmaken, maar je kunt natuurlijk kant- en klare paella kopen in de supermarkt of bij de delicatessenwinkel … Lees meer

Belg maakt favoriete gerecht Elton John

Belg maakt favoriete gerecht Elton John

Op 25 maart 1947 werd Reginald Kenneth Dwight geboren in Engeland. Nu exact 72 jaar later is Elton John, zoals we hem allemaal kennen, een wereldwijd gevierde artiest die miljoenen platen heeft verkocht en geweldig veel prachtige songs heeft geschreven … Lees meer