Nieuws

Mijn 3 favoriete hotelletjes op rijafstand

Mijn 3 favoriete hotelletjes op rijafstand

Ik ga, dat weten jullie intussen wel, vaak naar Barcelona, sinds we daar een flatje hebben. Wanneer ik niet moet DJ’n in het weekend, dan blokkeer ik m’n agenda graag om er letterlijk even uit te vliegen, en eens te ontsnappen aan de drukte en eens heerlijk bij te gaan tanken in mijn favoriete stad … Lees meer

Welke terrassen zijn al open? Laat het even weten.

Welke terrassen zijn al open? Laat het even weten.

Joepie. Er hangt na een lange wisselvallige periode eindelijk nog eens een flinke dosis lente in de lucht. Over exact een week duiken we de zomertijd in, maar vandaag is toch ook al een heerlijk voorproefje op wat komen gaat … Lees meer

HOUDEN OOK DE YOGA-BV’S DE DRUGSMAFFIA IN STAND?

Houden ook de yoga-bv’s de drugsmaffia in stand?

Misschien raar om het op deze blog over drugs te hebben. Hier gaat het over eten en over genieten, over reizen en ontspannen, over gezond eten en leven … Lees meer

Help! Kent iemand deze groente?

Help! Kent iemand deze groente?

Ik vond bij de gourmet market van ROB gisteren deze groente. Ik ben zo stom geweest om de Franstalige naam niet te noteren, en nu ben ik al een half uur aan het googelen en ik kan maar niet achterhalen wat ik nu precies gekocht heb … Lees meer

De Pastorale in Reet ** op uitnodiging van Elvea

De Pastorale in Reet ** op uitnodiging van Elvea

Vorige donderdag was een topavondje. Eerlijk is eerlijk: er komen veel uitnodigingen in de bus gevallen voor superfijne etentjes en persvoorstellingen van mooie producten, maar gezien de drukke agenda is het zelden mogelijk om daarop in te gaan … Lees meer

MIJN GROOTSTE BLUNDER OOIT IN DE KEUKEN

Mijn grootste blunder ooit in de keuken

Het moet een paar jaar geleden geweest zijn. We hadden een etentje thuis met de beste vrienden van mijn middelbare school en hun partners. We waren met negen of tien gasten en alles ging goed … Lees meer

Zo zorgde Margriet Hermans ervoor dat ze geen 200 kilo ging wegen

Zo zorgde Margriet Hermans ervoor dat ze geen 200 kilo ging wegen

“Dikke proficiat” is misschien een beetje de foute manier om iemand die ooit immens is afgevallen een gelukkige verjaardag te wensen, maar ik mag dat, want ik heb het zelf ook ooit gedaan … Lees meer

Het eerste drie sterren restaurant waar ik ooit at

Het eerste drie sterren restaurant waar ik ooit at

Het was 2003, 7 juni. Ik weet het nog goed. Ik had al veel lekkers gegeten in mijn leven. Zelfs al in sterrenrestaurants verschillende keren. Een paar keer in een restaurant met twee sterren … Lees meer

Kortrijk: de hotspots volgens local foodies

Kortrijk: de hotspots volgens local foodies

Om even te ontspannen hoef je zeker niet altijd naar het buitenland. Ook in ons eigen landje zijn er heel wat leuke shops, restaurants, cafeetjes, musea of andere things to do … Lees meer

Ik wou ooit naar Christchurch verhuizen voor de rust en de vrede...

Ik wou ooit naar Christchurch verhuizen voor de rust en de vrede…

Het was december 2010, bijna 2011. Net na de kerst, dus volle zomer aan de andere kant van de wereld. Het was één van de mooiste reizen die we ooit maakten, naar één van de mooiste landen ter wereld … Lees meer

Brussel minder leefbaar... En deze topplekken dan?

Brussel minder leefbaar… En deze topplekken dan?

Brussel is weer een beetje gezakt op de lijst met de fijnste steden om te leven. Wenen staat voor het zoveelste jaar op nummer één. Op twee staat Zürich … Lees meer

Flinke stressdag voor Gert De Mangeleer

Flinke stressdag voor Gert De Mangeleer

Het was een stevige schokgolf die door culinair Vlaanderen ging, toen Gert De Mangeleer en z’n compagnon Joachim Boudens vorig jaar aankondigden dat ze zouden stoppen met Hertog Jan … Lees meer

Brolweer? Ga eens voor gezond troosteten!

Brolweer? Ga eens voor gezond troosteten!

Maartse buien. We waren eigenlijk bijna vergeten wat dat ook alweer inhoudt. Regen, wind, hagel en sneeuw zelfs, zo blijkt nu. De lente waarop we in februari een klein voorproefje kregen is nu jammer genoeg opnieuw ver weg … Lees meer

Het mooiste wandelpad van Barcelona

Veel mensen die naar Barcelona reizen vragen mij tips. En die probeer ik zoveel mogelijk te geven. Meestal zijn dat restauranttips. Je kunt er hier alvast een pak vinden: Top 10 adresjes Barcelona … Lees meer

BREAKING NEWS: brand in The Jane

BREAKING NEWS: brand in The Jane

Vandaag ontstond er iets na de middag brand in de keuken van het tweesterrenrestaurant The Jane in Antwerpen. Een 100-tal klanten & 50 personeelsleden zijn tijdig geëvacueerd kunnen worden … Lees meer

Daarom zijn er minder vrouwelijke topchefs!

Daarom zijn er minder vrouwelijke topchefs!

Het is morgen, op 8 maart wereldvrouwendag. Dikke complimenten daarom, alle eer ook, en het allergrootste respect voor alle vrouwen. Ze houden de wereld draaiend … Lees meer

De (on)zin van vasten

De (on)zin van vasten

Dit artikel verscheen voor het eerst op 7 maart laatst leden, aan het begin van de katholieke vastenmaand. Nu de Ramadan voor de moslims is gestart, wil ik het toch nog eens met jullie delen … Lees meer

Marc Coucke nu ook Would Be Chef

Marc Coucke nu ook Would Be Chef

Best grappig. Daarnet heeft mijn goede vriend Marc Coucke op zijn Instagramaccount volgend bericht geplaatst: “Vandaag beetje geluk: diner in 1947, resto in Courchevel, en er zijn 2 *** chefs die de service voor schamele 21 couverts doen … Lees meer

Sandra Bekkari strikt de maître van mijn eerste restaurant

Sandra Bekkari strikt de maître van mijn eerste restaurant

Sandra Bekkari schittert elke avond op VTM met haar Open Keuken, en tegenwoordig doet ze het in het gezelschap van bekende Vlamingen. En deze krokusweek heeft ze de maître van het allereerste restaurant (en enige) dat ik ooit heb geopend in huis kunnen halen: Kürt Rogiers … Lees meer

5 gerechten om met de kinderen te maken

5 gerechten om met de kinderen te maken

Ik weet dat veel volgers van deze blog, en hun kinderen, graag samen in de keuken staan. En veel kinderen vinden het zelfs leuk om best ingewikkelde gerechten te maken … Lees meer

Chef van The Jane is boos over kritiek op Instagram

Chef van The Jane is boos over kritiek op Instagram

Nick Bril, de super getalenteerde chef van het beroemde twee sterrenrestaurant The Jane, dat hij samen met Sergio Herman heeft in Antwerpen, heeft zich de voorbije dag nog eens behoorlijk boos gemaakt op Instagram … Lees meer

Die van Oilsjt hebben gelijk: den ajoin is top!

Die van Oilsjt hebben gelijk: den ajoin is top!

Vandaag en de komende dagen vieren ze in de Ajoinenstad carnaval. Waarom staat de ajuin symbool voor de carnavalsstad? Blijkbaar hebben de Aalstenaars die naam gekregen toen in de 19de eeuw de moeilijke hopteelt werd vervangen door de makkelijkere uienteelt … Lees meer

Confituur smeer je voortaan niet enkel als ontbijt!

Confituur smeer je voortaan niet enkel als ontbijt!

Bij het ontbijt een lekkere boterham met choco, kaas of confituur? Het behoort tot het dagelijkse ritueel van velen. Dat mag, en laat het je alvast smaken … Lees meer

"Dit eet elke carnavalist in Aalst" volgens Steven Van Herreweghe

“Dit eet elke carnavalist in Aalst” volgens Steven Van Herreweghe

Eén van de komende weken hebben we een local foodies-special gepland rond de Ajuinstad Aalst. Dan gaan enkele bekende Aalstenaren ons op deze blog vertellen waar je in hun geliefde stad het beste kunt gaan eten … Lees meer

Drankjes zonder alcohol hoeven niet saai te zijn!

Drankjes zonder alcohol hoeven niet saai te zijn!

Na de discussie over nultolerantie voor alcohol in het verkeer deel ik dit bericht van vier maanden geleden nog eens… Geniet er van!  De volgers van Tournée Minérale hebben het toch maar weer gedaan  … Lees meer

In deze bar werden twee culinaire klassiekers bedacht

In deze bar werden twee culinaire klassiekers bedacht

Boeiend weetje om eens mee uit te pakken als je op een sjiek dinertje zit waar de gasten elkaar met culinaire adresjes of weetjes proberen te imponeren … Lees meer

Helpt een Hot Toddy tegen keelpijn of niet?

Helpt een Hot Toddy tegen keelpijn of niet?

Wat zijn jullie toch allemaal fijne volgers! Toen ik eergisteren op deze blog schreef dat ik nu al een paar dagen ontzettend veel last heb van een joekel van een keelontsteking, kreeg ik massa’s fijne berichtjes … Lees meer

Aqua behoudt derde ster, en je kunt er gratis dineren!

Aqua behoudt derde ster, en je kunt er gratis dineren!

Het was één van mijn beste culinaire ervaringen vorig jaar: restaurant Aqua in het Duitse Wolfsburg, ook wel eens Autostadt genoemd. Het verslag van mijn etentje en mijn verblijf in het Ritz Carlton kun je hier nog eens opnieuw lezen: Aqua, drie sterren in Wolfsburg … Lees meer

Tip: Gert De Mangeleer z'n restaurant gaat open, en je kunt al reserveren!

Tip: Gert De Mangeleer z’n restaurant gaat open, en je kunt al reserveren!

Het was een schokgolf die door culinair Vlaanderen ging, toen Gert De Mangeleer en z’n compagnon Joachim Boudens vorig jaar aankondigden dat ze zouden stoppen met Hertog Jan … Lees meer

28 februari is Chili Day

28 februari is Chili Day

In Amerika is “chili” (niet het pepertje, maar het gerecht) uiterst populair. En daarom heeft dit spicy gerecht zelfs een eigen feestdag, vandaag 28 februari … Lees meer