Ik ga, dat weten jullie intussen wel, vaak naar Barcelona, sinds we daar een flatje hebben. Wanneer ik niet moet DJ’n in het weekend, dan blokkeer ik m’n agenda graag om er letterlijk even uit te vliegen, en eens te ontsnappen aan de drukte en eens heerlijk bij te gaan tanken in mijn favoriete stad … Lees meer
Joepie. Er hangt na een lange wisselvallige periode eindelijk nog eens een flinke dosis lente in de lucht. Over exact een week duiken we de zomertijd in, maar vandaag is toch ook al een heerlijk voorproefje op wat komen gaat … Lees meer
Misschien raar om het op deze blog over drugs te hebben. Hier gaat het over eten en over genieten, over reizen en ontspannen, over gezond eten en leven … Lees meer
Ik vond bij de gourmet market van ROB gisteren deze groente. Ik ben zo stom geweest om de Franstalige naam niet te noteren, en nu ben ik al een half uur aan het googelen en ik kan maar niet achterhalen wat ik nu precies gekocht heb … Lees meer
Vorige donderdag was een topavondje. Eerlijk is eerlijk: er komen veel uitnodigingen in de bus gevallen voor superfijne etentjes en persvoorstellingen van mooie producten, maar gezien de drukke agenda is het zelden mogelijk om daarop in te gaan … Lees meer
Het moet een paar jaar geleden geweest zijn. We hadden een etentje thuis met de beste vrienden van mijn middelbare school en hun partners. We waren met negen of tien gasten en alles ging goed … Lees meer
“Dikke proficiat” is misschien een beetje de foute manier om iemand die ooit immens is afgevallen een gelukkige verjaardag te wensen, maar ik mag dat, want ik heb het zelf ook ooit gedaan … Lees meer
Het was 2003, 7 juni. Ik weet het nog goed. Ik had al veel lekkers gegeten in mijn leven. Zelfs al in sterrenrestaurants verschillende keren. Een paar keer in een restaurant met twee sterren … Lees meer
Om even te ontspannen hoef je zeker niet altijd naar het buitenland. Ook in ons eigen landje zijn er heel wat leuke shops, restaurants, cafeetjes, musea of andere things to do … Lees meer
Het was december 2010, bijna 2011. Net na de kerst, dus volle zomer aan de andere kant van de wereld. Het was één van de mooiste reizen die we ooit maakten, naar één van de mooiste landen ter wereld … Lees meer
Brussel is weer een beetje gezakt op de lijst met de fijnste steden om te leven. Wenen staat voor het zoveelste jaar op nummer één. Op twee staat Zürich … Lees meer
Het was een stevige schokgolf die door culinair Vlaanderen ging, toen Gert De Mangeleer en z’n compagnon Joachim Boudens vorig jaar aankondigden dat ze zouden stoppen met Hertog Jan … Lees meer
Maartse buien. We waren eigenlijk bijna vergeten wat dat ook alweer inhoudt. Regen, wind, hagel en sneeuw zelfs, zo blijkt nu. De lente waarop we in februari een klein voorproefje kregen is nu jammer genoeg opnieuw ver weg … Lees meer
Veel mensen die naar Barcelona reizen vragen mij tips. En die probeer ik zoveel mogelijk te geven. Meestal zijn dat restauranttips. Je kunt er hier alvast een pak vinden: Top 10 adresjes Barcelona … Lees meer
Vandaag ontstond er iets na de middag brand in de keuken van het tweesterrenrestaurant The Jane in Antwerpen. Een 100-tal klanten & 50 personeelsleden zijn tijdig geëvacueerd kunnen worden … Lees meer
Het is morgen, op 8 maart wereldvrouwendag. Dikke complimenten daarom, alle eer ook, en het allergrootste respect voor alle vrouwen. Ze houden de wereld draaiend … Lees meer
Dit artikel verscheen voor het eerst op 7 maart laatst leden, aan het begin van de katholieke vastenmaand. Nu de Ramadan voor de moslims is gestart, wil ik het toch nog eens met jullie delen … Lees meer
Best grappig. Daarnet heeft mijn goede vriend Marc Coucke op zijn Instagramaccount volgend bericht geplaatst: “Vandaag beetje geluk: diner in 1947, resto in Courchevel, en er zijn 2 *** chefs die de service voor schamele 21 couverts doen … Lees meer
Sandra Bekkari schittert elke avond op VTM met haar Open Keuken, en tegenwoordig doet ze het in het gezelschap van bekende Vlamingen. En deze krokusweek heeft ze de maître van het allereerste restaurant (en enige) dat ik ooit heb geopend in huis kunnen halen: Kürt Rogiers … Lees meer
Ik weet dat veel volgers van deze blog, en hun kinderen, graag samen in de keuken staan. En veel kinderen vinden het zelfs leuk om best ingewikkelde gerechten te maken … Lees meer
Nick Bril, de super getalenteerde chef van het beroemde twee sterrenrestaurant The Jane, dat hij samen met Sergio Herman heeft in Antwerpen, heeft zich de voorbije dag nog eens behoorlijk boos gemaakt op Instagram … Lees meer
Vandaag en de komende dagen vieren ze in de Ajoinenstad carnaval. Waarom staat de ajuin symbool voor de carnavalsstad? Blijkbaar hebben de Aalstenaars die naam gekregen toen in de 19de eeuw de moeilijke hopteelt werd vervangen door de makkelijkere uienteelt … Lees meer
Bij het ontbijt een lekkere boterham met choco, kaas of confituur? Het behoort tot het dagelijkse ritueel van velen. Dat mag, en laat het je alvast smaken … Lees meer
Eén van de komende weken hebben we een local foodies-special gepland rond de Ajuinstad Aalst. Dan gaan enkele bekende Aalstenaren ons op deze blog vertellen waar je in hun geliefde stad het beste kunt gaan eten … Lees meer
Na de discussie over nultolerantie voor alcohol in het verkeer deel ik dit bericht van vier maanden geleden nog eens… Geniet er van! De volgers van Tournée Minérale hebben het toch maar weer gedaan … Lees meer
Boeiend weetje om eens mee uit te pakken als je op een sjiek dinertje zit waar de gasten elkaar met culinaire adresjes of weetjes proberen te imponeren … Lees meer
Wat zijn jullie toch allemaal fijne volgers! Toen ik eergisteren op deze blog schreef dat ik nu al een paar dagen ontzettend veel last heb van een joekel van een keelontsteking, kreeg ik massa’s fijne berichtjes … Lees meer
Het was één van mijn beste culinaire ervaringen vorig jaar: restaurant Aqua in het Duitse Wolfsburg, ook wel eens Autostadt genoemd. Het verslag van mijn etentje en mijn verblijf in het Ritz Carlton kun je hier nog eens opnieuw lezen: Aqua, drie sterren in Wolfsburg … Lees meer
Het was een schokgolf die door culinair Vlaanderen ging, toen Gert De Mangeleer en z’n compagnon Joachim Boudens vorig jaar aankondigden dat ze zouden stoppen met Hertog Jan … Lees meer
In Amerika is “chili” (niet het pepertje, maar het gerecht) uiterst populair. En daarom heeft dit spicy gerecht zelfs een eigen feestdag, vandaag 28 februari … Lees meer