Nieuws

Gewicht verliezen? Eet geen wit eten

Gewicht verliezen? Eet geen wit eten

Veel van de volgers van deze blog zijn toch wel bezig met hun gewicht. Lekker eten en toch niet verzwaren, dat is zo’n beetje de droom. Niet makkelijk natuurlijk voor Bourgondiërs … Lees meer

Week van de steak friet: een schande?

Week van de steak friet: een schande?

Het is “week van de steak friet”. De hele week voert de VLAM namelijk campagne om één van de favoriete gerechten van de Belg te promoten. Dat is te begrijpen … Lees meer

Antwerpen: de hotspots volgens local foodies

Antwerpen: de hotspots volgens local foodies

Antwerpen is zalig om te shoppen en cultuur op te snuiven maar al even interessant als het op culinair vlak aankomt. Zak je binnenkort af naar ‘t Stad, dan serveren we bij Would Be Chef graag enkele hotspots waar de local foodies reserveren … Lees meer

3 pizzaplekken om te ontdekken!

3 pizzaplekken om te ontdekken!

Het beste comfort food waar je creatief mee kunt zijn blijft toch pizza! Van een pizza carpaccio tot een bloemkoolpizza of wat denk je van op een luie dag gewoon een Dr … Lees meer

GEBLOKKEERDE NEK: HELPEN DEZE TRUCJES?

Geblokkeerde nek: helpen deze trucjes?

We hebben al lekker gegeten al in Barcelona, deze week, en ook lekker gekookt. Wel nog niet zoveel kunnen wandelen, want het weer is hier niet zo fraai … Lees meer

Gent: de hotspots volgens local foodies

Gent: de hotspots volgens local foodies

Plan je binnenkort een tripje richting Gent en wil je meteen alle culinaire hotspots op een rij? Goed nieuws, want voortaan delen we op Would Be Chef ook de niet te missen adresjes van de experts ter plaatse … Lees meer

Sergio Herman krijgt nieuw programma op VTM: Smaakt Naar Meer

Sergio Herman krijgt nieuw programma op VTM: Smaakt Naar Meer

Op 24 oktober vertelde Sergio Herman in onze ochtendshow op Joe dat hij binnenkort een nieuw TV-programma krijgt op VTM. “Een Food-Travel-programma,” aldus Sergio, “iets wat ik al erg lang wou doen … Lees meer

"DRINK GEEN MELK ALS JE NIET EXTREEM RECHTS BENT"

“drink geen melk als je niet extreem rechts bent”

Dierenrechtenorganisatie Peta heeft het weer gedaan. Ze strijden met man en macht tegen alle misbruik van dieren, en zijn niet bang van een beetje controverse … Lees meer

5 buitenlandse chefs naar wie ik opkijk

5 buitenlandse chefs naar wie ik opkijk

Het is vandaag International Chef Day. Ik hou ontzettend van onze Belgische keuken, maar er zijn toch ook een pak chefs in het buitenland naar wie ik ontzettend opkijk … Lees meer

Help de fruittelers in Haspengouw: eet meer appels

Help de fruittelers in Haspengouw: eet meer appels

Het zijn geen makkelijke tijden voor onze fruittelers in Haspengouw. Door de prachtige zomer zijn er ontzettend veel appels, maar ook in Oost-Europa was de oogst dit jaar geweldig en dat zorgt er voor dat de appelprijzen echt gekelderd zijn op dit moment … Lees meer

Culinaria 2018: de laatste editie!

Culinaria 2018: de laatste editie!

Liefhebbers van de sterrenkeuken weten al langer hoe ze de weg moeten vinden naar Culinaria. Het gastronomische festival viert zijn 10de verjaardag dit weekend en deze editie wordt meteen ook voor de laatste keer in deze uitvoering georganiseerd … Lees meer

Kan men kinderen verbieden in restaurants?

Kan men kinderen verbieden in restaurants?

Noël Brossé van Brasserie Sir Charles in Nieuwpoort ligt zwaar onder vuur op sociale media. Hij heeft namelijk een moeder met haar kind geweigerd om iets te eten op zijn terras … Lees meer

WORLD FOOD DAY: EEN WERELD ZONDER HONGERSNOOD TEGEN 2030!

World food day: een wereld zonder hongersnood tegen 2030!

16 oktober is “World Food Day”. Wereldvoedseldag is een dag waarop voedsel centraal staat en er wereldwijd aandacht voor voedselzekerheid in de wereld wordt gevraagd … Lees meer

Voor Wie Ik Kies?

Voor Wie Ik Kies?

In Antwerpen voor Roger van Damme van Het Gebaar. De beste desserts maar ook in hartige gerechten een topper. In Gent voor Vrijmoed. Superfijne kerel, die de kneepjes van het vak leerde bij Peter Goossens … Lees meer

OM TROTS OP TE ZIJN: 3 BELGEN IN DE TOP 50 BEST CHEF AWARDS

Om trots op te zijn: 3 belgen in de top 50 best chef awards

Vorig jaar mochten we nog juichen toen de “Best Chef Awards” werden uitgereikt. Roger Van Damme werd toen namelijk uitgeroepen tot “Best Pastry Chef in The World” een verdiende titel die je overigens maar één keer in je carrière winnen kunt … Lees meer

Hoe bak je aubergines?

Hoe bak je aubergines?

Aubergines zijn heel voedzaam maar niet iedereen is overtuigd van de smaak van de paarse groente. Volgens mij ligt het gewoonweg aan de manier waarop je een aubergine moet bakken … Lees meer

HET "FAVORIETE RESTAURANT" VAN CHARLES AZNAVOUR

Het “favoriete restaurant” van charles aznavour

Charles Aznavour is niet meer. Mijn favoriete Franse chansonnier is vorige nacht overleden. Ik zag hem vorig jaar nog aan het werk in de Lotto Arena op 93-jarige leeftijd, en dat was een ervaring om nooit te vergeten … Lees meer

#thanks4thecoffee

#thanks4thecoffee

Vandaag Wereldkoffiedag, en vermoedelijk heb je al kunnen genieten van een paar heerlijke dampende koppen koffie en is het goed om even stil te staan bij dat bakje troost … Lees meer

DRIE BV'S DIE NU OLIJFOLIE MAKEN

Drie bv’s die nu olijfolie maken

Het is vandaag de internationale dag van de olijfolie. Een heel mooie feestdag wat mij betreft, want goede olijfolie is erg lekker en ook best gezond. Olijfolie bevat immers vitamine A, vitamine E, enkelvoudig onverzadigde vetten en Omega 9 … Lees meer

De leukste koffiebars van Brussel

De leukste koffiebars van Brussel

Klinken de termen latte macchiato, dubbele espresso en de mochaccino bekend in de oren? Dan ben je allicht een fervent koffieliefhebber. Je schuimt vermoedelijk alle mogelijke coffee bars en takeaway corners af op zoek naar de beste koffie en drinkt het liefst koffie die rechtstreeks van de koffieboer komt … Lees meer

L.E.S.S. of waarom de sluiting van Hertog Jan geen culinaire ramp is!

L.E.S.S. of waarom de sluiting van Hertog Jan geen culinaire ramp is!

Ik heb een zalige avond beleefd vorige vrijdag in L.E.S.S., het tweede restaurant van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens. Wanneer in januari Hertog Jan, de culinaire Brugse tempel van het gouden duo definitief de deuren gesloten heeft, willen ze L … Lees meer

"Kerst-tomaatjes" en "spaghetti bollen ijs"

“Kerst-tomaatjes” en “spaghetti bollen ijs”

Missen is menselijk. Toch? Een misverstand? Zelfs in de keuken kan een mens al eens de bal misslaan. Zo ben ik een kwart eeuw geleden jarenlang behoorlijk in de war geweest door een nieuw fenomeen in de winkelrekken … Lees meer

5x drankjes om te ontdekken!

5x drankjes om te ontdekken!

Er komen nog een paar zonnige dagen aan en dan is het fijn om een lekker glas te schenken op je terras Would Be Chef ontdekte voor jou 5 nieuwe drankjes, van zoet tot zuur, van alcoholisch tot non-alcoholisch … Lees meer

Wereld Schnitzel Dag: Zo Bak Je Een Schnitzel!

Wereld Schnitzel Dag: Zo Bak Je Een Schnitzel!

Het is vandaag “Wereld Schnitzel Dag”. De feestdag van het gepaneerde lapje vees. Veelal is dat een kalfslapje, maar soms worden schnitzels ook gemaakt met varkensvlees of kip … Lees meer

WIE WIL MEE NAAR BARCELONA VOOR EEN CULINAIR WEEKEND?

Wie wil mee naar barcelona voor een culinair weekend?

Ik heb daarnet in een onbesuisde bui een ideetje gelanceerd op mijn Instagram Stories. Ik ben dit weekend eindelijk nog eens in mijn favoriete Barcelona, en ik ben weer ontzettend aan het genieten … Lees meer

Verrassende Bordeauxwijnen

Verrassende Bordeauxwijnen

Als men het heeft over Bordeauxwijnen, waar denk je dan aan? Hele dure toppers? Stevige wijnen met al even stevige prijskaartjes? Lekker maar klassiek … Lees meer

ZELFGEMAAKT BROODBELEG

Zelfgemaakt broodbeleg

Gisteren deelde ik mijn recept voor verse tonijnsalade voor op de boterham en ik kreeg daar heel veel fijne reacties op. Blijkbaar hebben velen van jullie zin om de boterhamdoos een beetje te pimpen … Lees meer

IS EEN VERBOD OP VEGGIEBURGERS WENSELIJK?

Is een verbod op veggieburgers wenselijk?

Straffe nieuwe wetgeving die deze week van kracht werd in de Amerikaanse staat Missouri: benamingen als “veggieburger” of “hot dog van noten,” “steak van tofu” en “worst van champignons” zijn daar voortaan strikt verboden … Lees meer

GEZONDE KETCHUP? EEN GOED VOORBEELD!

Gezonde ketchup? een goed voorbeeld!

Als je voor de frietjes gaat vanavond, dan zal het niet zo gek veel uitmaken of je voor de typische Belgische mayonaise gaat of voor de ketchup. Als je zondigt, dan kun je maar beter goed zondigen … Lees meer

HOE BEWAAR JE BEST EEN HALVE AVOCADO

Hoe bewaar je best een halve avocado

Avocado’s zijn super populair. Lekker en vooral gezond. Dus veel mensen halen ze in huis en maken er graag gezonde gerechtjes mee. Eén nadeel dat soms verzwegen wordt: ze bevatten best veel calorieën, dus je kunt ze nu ook niet met kilo’s eten … Lees meer