Recepten

ASPERGES MET ZALM, ZEEWIER EN GRIJZE GARNALEN

Asperges met zalm, zeewier en grijze garnalen

Ik ben een onwaarschijnlijke fan van witte asperges. Het seizoen van deze super gezonde, en ook nog eens ontzettend lekkere groente duurt maar een tweetal maanden, maar in die korte periode eet ik bijna om de twee dagen asperges … Lees meer

RISOTTO MET ERWTJES EN ROZE GARNALEN

Risotto met erwtjes en roze garnalen

Risotto is altijd lekker. Je hebt enkel goede ingrediënten nodig en een beetje geduld. Ik heb altijd geleerd dat je naast de pot op het vuur, waarin je de risotto bereidt, altijd een tweede pot moet opzetten met bouillon, zodat je telkens warm vocht toevoegt … Lees meer

Tonijn en octopus met een zuiderse groentenmix

Tonijn en octopus met een zuiderse groentenmix

Je zult het me vaker horen vertellen op deze blog, maar bijna de helft van de nieuwe gerechten die ik bedenk zijn het resultaat van goede restjesverwerking … Lees meer

Salade met kip, ananas, cashewnoten en dressing van gorgonzola

Salade met kip, ananas, cashewnoten en dressing van gorgonzola

Na twee weken vakantie, met best wel wat wandelen, maar ook veel goede restaurants, mag het wel en tikje lichter. En het gaat dan nog eens pré-zomeren ook deze week, dus tijd voor lange wandeling waarbij honderden tot zelfs meer dan duizend calorieën verband zullen worden, en nadien lekkere slaatjes … Lees meer

Kalfsrollade met broccoli en noten

Kalfsrollade met broccoli en noten

Dit is één van m’n favoriete gerechten met noten, en ik maak het klaar in de steamer. Een rollade maken lijkt misschien ingewikkeld, maar dat is het eigenlijk niet … Lees meer

PUMPERNIKKEL BROOD MET SURIMISALADE

Pumpernikkel brood met surimisalade

Zullen we al rustig even richting feestdagen beginnen denken? Ik ga de komende weken veel lekkere recepten met jullie delen. Maar dit is alvast een lekker hapje dat zelfs geschikt is als lichte lunch … Lees meer

ALTIJD SUCCES MET DEZE MAKKELIJKE PASTA

Altijd succes met deze makkelijke pasta

Dit is een variatie op een pasta uit mijn eerste boek. Daar staat ze dan wel met kip en prosciutto. Maar sinds ik zo vaak naar Barcelona ga, breng ik van mijn favoriete markt El Mercat del Ninot altijd heerlijke Jamon Iberico mee … Lees meer

Slaatje met witte kool en lychee

Slaatje met witte kool en lychee

We zitten deze week midden in een hittegolf, dus elk goed idee voor een fris slaatje wil ik nu echt wel met jullie delen. Toen Anke en ik enkele maanden geleden de eerste zon van de lente vierden op Joe, heb ik een lekker slaatje gemaakt om samen met een kippenworstje vanop de barbecue tussen een broodje te eten … Lees meer

Kreeftensla "Cocktail"

Kreeftensla “Cocktail”

Ik heb altijd kreeft in huis. Klinkt chique hé. Alsof ik een aquarium zou hebben waarin die gasten altijd vrolijk rondzwemmen tot ik eens honger heb. Dat is natuurlijk niet het geval … Lees meer

SPAGHETTI BOLOGNESE VAN PIJLINKTVIS MET MERGUEZ

Spaghetti bolognese van pijlinktvis met merguez

Ik heb echt geweldige vrienden. Stuk voor stuk mensen waar ik van houd, die mij ook graag zien, en met wie ik graag quality-tijd doorbreng. Niks leuker dan hen uitnodigen voor een lekkere lunch … Lees meer

SlAATJE MET KIP, GROENE DRUIVEN, GEITENKAASJES EN CASHEWNOTEN

SlAATJE MET KIP, GROENE DRUIVEN, GEITENKAASJES EN CASHEWNOTEN

Wat een heerlijke zonnige dagen. Geniet er van voor de zomer echt weer in herfst veranderen gaat. Het is nu ook het moment om een lekker slaatje te maken … Lees meer

MAAK EENS DE PANNENKOEKEN VAN ROGER VAN DAMME

Maak eens de pannenkoeken van roger van damme

Eén van die mensen waarvoor ik oneindig veel respect heb is Roger van Damme. Sterrenchef op topniveau, beste Pastry Chef In The World, maar ook een hele warme mens … Lees meer

Maite's mystery cake

Maite’s mystery cake

Dit is geen recept van mezelf, maar wel één van de beste taartenbakster onder m’n vrienden: Maite Goossens. In de beginjaren van Q-music was Maite de vaste nieuwsstem in de ochtendshow “Deckers en Ornelis” en sinds die dag is ze een superlieve vriendin gebleven … Lees meer

TYPISCH BRITS: TRIFLE

Typisch brits: trifle

Het plezierige van dit typisch Engelse dessert is dat je er eigenlijk alles mag instoppen wat je lekker vindt, als het maar zoet is. Elk kookboek zal trouwens starten met de bereiding van een lekkere pudding, maar dat ga ik nu eens niet doen, omdat ik  pimpen geen zonde maar een slimmigheid vind … Lees meer

LINGUINI MET KIP, ERWTJES EN PROSCIUTTO

Linguini met kip, erwtjes en prosciutto

Er zijn zo van die gerechten die je blijft maken. Deze zalige pasta, nog altijd één van mijn favoriete doordeweekse recepten, wil ik toch nog eens met jullie delen … Lees meer

Vanillecrème met aardbeien en bruine suiker

Vanillecrème met aardbeien en bruine suiker

Mijn lievelingsdessert van toen ik nog klein was, mijn mama Anny maakte het voor al mijn verjaardagen: vanillecrème met aardbeien en bruine suiker. Je kunt natuurlijk van die kant- en klare vanillepudding gebruiken … Lees meer

SCHEERMESJES MET SINAASAPPEL

Scheermesjes met sinaasappel

Eén van de lekkerste tapas die ik ooit at bij Bodega 1900 de jammer genoeg intussen gesloten pretentieloze tapasbar van Albert Adria in Barcelona, waren scheermesjes met een sausje van sinaasappels … Lees meer

HARTIGE OREO

Hartige oreo

Gaan we eens iets onverwacht doen? Why not? Dit is een simpel hapje met Oreo’s, dat ik vaak bij het aperitief serveer. Chocoladekoekjes zijn zoet natuurlijk … Lees meer

FRIETJES MAAR DAN ANDERS: WEDGES

Frietjes maar dan anders: wedges

Nu ik op reis ben in New York en ik deze wedges voor het eerst at in downtown Manhattan moet ik deze “wedges” toch nog eens met je delen. Deze Amerikaanse curry-rozemarijn-frietjes zijn erg lekker met wat mayonaise, waar je currypoeder aan toevoegt, wat limoensap onder roert, en wat zeste van limoen over raspt … Lees meer

De beste spaghetti ooit

Pasta is altijd lekker, het is wellicht het ultieme comfortfood. En met deze gouden tip ga je voortaan op een zalige manier variëren wanneer je pasta maakt … Lees meer