Ik heb super fijn nieuws: Roeselare pakt lekker uit tijdens de Week van de Smaak, en ik mag van 18 tot 25 november de ambassadeur zijn van dit heerlijke lekkere event … Lees meer
Wat een zalige drukke week voor ons. Ik heb best wat DJ-sets te draaien deze week. Vanavond mag ik zelfs voor, tijdens de pauze, en na de match van onze Rode Duivels tegen Estland DJ’n … Lees meer
Vanmiddag gaan we naar Brugge, op deze mooie feestdag. Ik wil Luis, onze logée uit Barcelona, mijn geboortestad eens laten zien. Ik ken er mijn weg nog goed, dus weet wel langs welke gebouwen en monumenten ik hem wil loodsen … Lees meer
Ik heb een gouden tip voor wie eens op uitstap wil gaan in eigen land. Wij hebben in dit verlengde weekend Luis op bezoek, één van ons beste vrienden uit Barcelona, die al jarenlang een sleutel heeft van onze flat … Lees meer
Elke week op dinsdag wordt er bij ons op Joe een mand met vers fruit geleverd. Ik vind dat altijd fijn. Als ik langs de koffiehoek passeer pluk ik dan altijd een appeltje of banaan … Lees meer
Ik ben geen diëtist, dat weet je, maar ik ben wel een ervaringsdeskundige wat afvallen betreft. Ooit woog ik 112 kilo, nu gelukkig minder. Bij mij heeft sporten geholpen, massa’s wandelen namelijk … Lees meer
Het wordt weer een speciaal weekje, met donderdag alweer een vrije dag, en voor sommige mensen vrijdag ook de brug, zodat er weer een lang weekend aankomt … Lees meer
Gisteren vlogen we terug uit Spanje om het trouwfeest van onze goede vrienden Nicolas en Davy bij te wonen. Dat feest was een jaar geleden gepland, maar omdat de covid-besmettingen toen echt door het dak gingen werd dat verboden door de overheid, zoals zowat het volledige publieke leven … Lees meer
Zoals jullie weten pak ik ik binnenkort uit met een nieuw groot project. Eentje waar ik nu al een klein jaar volop mee bezig ben, naast de radio, het DJ’n en deze food blog Would Be Chef … Lees meer
Ik heb altijd een dubbele relatie gehad met avocado’s. Veel mensen zijn er gek op, maar honderd procent heb ik dat nooit begrepen. Ja, bewerkt in een recept kan ik er nog wel iets mee … Lees meer
Ik heb gisteren bijzonder veel reacties gekregen op mijn blogpost over een “tegenvallend” bezoek aan één van mijn favoriete Italiaanse restaurants in Barcelona, Cecconi’s … Lees meer
Soms moet men in de horeca iets klantgerichter durven denken. In de mate van het mogelijke het principe “klant is koning” huldigen kan je zaak naar een ander niveau tillen, en levert je vooral super tevreden klanten op … Lees meer
Ongelofelijk hoeveel “dagen van” er wel bestaan. Er valt werkelijk elke dag iets te vieren. Vandaag 2 november is blijkbaar de Deviled Egg Day. De dag van het gevulde ei … Lees meer
Het is herfstvakantie. Eentje vol regen en wind en met temperaturen die flink zakken, waarschuwen de weermannen ons, maar ook wel vol mooie kleuren van de blaadjes aan de bomen … Lees meer
Ik ben deze week nog eens in Barcelona. Veel wandelen, schrijven, lezen, genieten van het leven. Ik kook zelf geregeld en we gaan op restaurant. En ook al is Barcelona, in vergelijking met de rest van Spanje, en al zeker met het kalmere binnenland, best een chique en duurdere stad, toch valt het verschil in prijzen met België steeds meer op … Lees meer
Ben je ongeveer even laat opgestaan als alle andere zondagen? Maar staat de klok op je smartphone op “verdacht vroeg”? Dat kan! De voorbije nacht zijn we van zomertijd naar wintertijd gegaan, dus om drie uur zijn alle automatische klokken terug gedraaid naar twee uur … Lees meer
Gisteren was best een emotionele dag op de radio. Tijdens de avondspits van Joe, bij mijn collega’s Raf en Rani, heeft Maite Goossens voor de allerlaatste keer het nieuws voorgelezen … Lees meer
Vorig weekend was ik met mijn papa in Barcelona. We hebben daar samen echt een top weekend gehad waarin ik ontdekte dat we steeds meer op elkaar beginnen te lijken … Lees meer
Evenwicht is alles, dat weten we intussen al. Gezond eten is de essentie. En minder calorieën eten dan je verbrandt. Dat is de echte sleutel om wat af te vallen … Lees meer
Geen uur na de beslissingen van het overlegcomité om de corona-maatregelen opnieuw te verstrengen kwam ik meteen al in een pittige discussie terecht. Ik heb namelijk een maand na de versoepelingen in de winkels en de horeca weinig zin om opnieuw die vervelende mondkapjes op te zetten … Lees meer
Opvallend. Dit weekend in Spanje moesten papa en ik weer een mondkapje op in elke winkel en bij elke beweging op restaurant. Dat voelde een beetje raar want in Vlaanderen zijn we er nu toch alweer een maand van af … Lees meer
Voor onze Italiaanse vrienden is het vandaag, 25 oktober, een absolute feestdag. Maar ook bij ons in Vlaanderen, zal het buikje vol gesmuld worden op deze Internationale Pastadag … Lees meer
Goedemorgen. Dit bericht past amper thuis op een food blog. Sorry daarvoor. Maar ik ben met mijn papa een weekendje in Barcelona en we genieten als de beste … Lees meer
Mijn papa en ik zijn een weekendje samen op pad. Na bijna twee jaar covid heb ik hem eindelijk nog eens mee kunnen nemen naar Barcelona. Ik kan je wel zeggen: we genieten met volle teugen van elke seconde … Lees meer
Vorige week zaterdag hebben we (met een half jaartje uitstel) het gouden huwelijk van mijn mama Anny en papa André gevierd. Het was een topnamiddag. Blij dat we na al die covid-ellende met onze familie en hun beste vrienden samen konden klinken op vijf decennia huwelijksgeluk … Lees meer
Applaus op alle banken de voorbije dagen, voor een heel klein, maar blijkbaar geniaal Belgisch koekje: het speculoos-koekje van Lotus. Al decennia lang is het de wereld aan het veroveren, en nu is blijkbaar ook bij de jonge generatie het succes de hoogste toppen aan het bereiken, want volgens de Britse krant The Guardian is Biscoff (want zo heet de speculoos van Lotus in het buitenland) echt de mega hit voor het komende kerstseizoen … Lees meer
In Brussel is dit weekend een café-uitbater met een mes neergestoken na een discussie met een dronken klant. De man werd gevraagd om zijn covid safe pass te tonen … Lees meer
Hoppa, we zijn weer aan de nieuwe week begonnen. Ik had een zalig weekend, met het feest voor de gouden bruiloft van m’n mama en papa, en met een lekkere lunch met vrienden gisteren … Lees meer
Maandagochtend. Na een lekker gezellig weekend weer aan de werkweek moeten beginnen is altijd wel een dingetje. Er zijn mensen die, als een Nafi Thiam op speed, vrolijk gezind over de drempel van de nieuwe week springen, maar bij veel mensen hangt er op die eerste dag na het weekend toch nog een spreekwoordelijk blok aan hun been … Lees meer
Laat me maar eerlijk en duidelijk zijn: meestal probeer ik zeer evenwichtig te ontbijten. Wat lekker vers fruit, een reep van Nakd, soms wat gezonde granen of een volkoren boterhammetje … Lees meer