De kerstdagen en oudjaar zijn voor de horeca traditioneel belangrijk. Maar dat de restaurants en cafés dan niet open zouden mogen gaan zagen de horeca-uitbaters begin november al min of meer aankomen … Lees meer
Het is gebeurd, de sterren zijn weer uitgereikt. We zetten de winnaars graag even op een rijtje. Er zijn best veel nieuwe restaurants met een michelin ster Bar Bulot Pieter Lefevere in Sint-Michiels Libertine van chef Dominique Tondeur In Erpe Pristine van Sergio Herman en zijn team in Antwerpen Willem Hiele uit Koksijde Melchior in Tienen van Gilles Melchior Boo Raan in Knokke Heist van chef Dokkoon Kapueak L’Envie van David Grosdent in Sint-Denijs Le Pré des Oréades van Nicolas Bodart in Spa Lettres Gourmandes van Christophe Lambert in Montignies-Saint-Christophe DEZE twee vlaamse RESTAURANTS KRIJGEN zelfs EEN TWEEDE STER Castor van Maarten Brouckaert in Beveren-Leie Bart Desmidt & Philip Vandamme van Bartholomeus in Knokke-Heist En het strafste nieuws, er is ook een nieuw restaurant met drie Michelin Sterren Peter Goossens behoudt met Hof Van Cleve zijn derde ster … Lees meer
Je kunt de uitreiking van de Michelin sterren bekijken… Lees meer
Ik had vorige zondag hier op de blog aangekondigd dat er weer moest ingegrepen worden. Ik was door dat rare corona jaar weer teveel kilo’s bijgekomen. Dus ben ik deze week weer anders gaan eten, een stuk gezonder … Lees meer
Morgen wordt de nieuwe Michelin Gids voorgesteld. Normaal is dat elk jaar een moment om naar uit te kijken. Erg spannend voor de restaurateurs en ook de foodies volgen de uitreiking van de sterren elk jaar met Argusogen … Lees meer
De restaurateurs beleven woelige tijden in ons land. Intussen zijn ze alweer enkele maanden dicht. En waar er aanvankelijk werd gehoopt dat de restaurants rond de krokusvakantie weer open zouden mogen hoor je nu steeds vaker de paasvakantie opperen … Lees meer
Eén van mijn goede voornemens dit jaar is toch wel om een stuk minder alcohol te gaan drinken. Niet dat ik verslaafd was of zo, want ik kan perfect zonder alcohol, maar van pure gewoonte en voor de gezelligheid ging er wel elke dag een flesje open tijdens de lockdown … Lees meer
Ik ben er gisteren weer aan begonnen. Mijn goede voornemen is om weer wat overtollige kilo’s weg te werken. Ik zat dit weekend weer aan bijna 93 kilo, en dat moet nu echt weer minder … Lees meer
Het is één van de mooiste prijzen die we de afgelopen maanden mochten weggeven op Would Be Chef. De iCompanion XL multifunctionele kookrobot snijdt, bereidt en kookt alles wat je wil … Lees meer
De feesten zijn voorbij. Ook al waren ze wat beperkter dan andere jaren, sowieso kwam er weer meer eten en drinken aan te pas dan normaal. Het is dan ook tijd om weer normaal te gaan leven … Lees meer
Ooit woog ik 114 kilo. Dat was dramatisch veel. Dat was exact tien jaar geleden. Toen ben ik als een gek gaan wandelen, en anders gaan eten, en geen jaar later was ik 35 kilo kwijt, zelfs bijna 40 kilo … Lees meer
Nu het jaar gestart is en we elkaar (vooral online) weer de beste wensen hebben overgebracht, is het boeiend om eens te kijken wat de chefs en trendwatchers voor 2021 voorspellen in de culinaire wereld … Lees meer
Maak van alles het beste. Het leven is geen ponykamp. Dat hebben we na 2020 allemaal wel door. Maar positieve mensen halen gewoon veel meer uit het leven dan zeurders … Lees meer
Een goede vriend van me woont in Frankrijk. Ik belde hem gisteren nog even op om hem een mooi eindejaar te wensen. Ik vroeg wat de plannen voor oudejaarsavond waren … Lees meer
Eerst en vooral wil ik zeggen: het is en blijft super belangrijk om het virus te verslaan. Daar is absoluut geen discussie over. We moeten het met alle mogelijke middelen klein krijgen … Lees meer
Ik hoor het van steeds meer mensen in de horeca: de tweede lockdown duurt nu wel erg lang en voorlopig is die ook nog lang niet voorbij. Er werd eerst gehoopt om net voor, of net na de feestdagen te mogen openen, maar dat zal dus niet gebeuren … Lees meer
Vorige week heb ik, fier als een gieter, de foto’s van onze nieuwe keuken hier op de blog getoond. Ik heb super veel reacties gekregen, de meeste reacties waren heel erg positief, ook al waren er uiteraard een paar mensen die de keuken iets te druk vonden door de kwartsiet, of te speciaal of te clean … Lees meer
Gisteren was het kerstavond. En dat zag je uitgebreid op social media. Er passeerde op Facebook en vooral op de Stories van Instagram, ondanks de beperkingen die ons door de overheid werden opgelegd wegen covid, toch ontzettend veel gezelligheid … Lees meer
Ik kan het nu wel bekennen, omdat ik echt in de laatste rechte lijn naar de finish aan het rennen ben: het is tot nu toe al een bijzonder vruchtbare kerstvakantie geweest … Lees meer
Wow, de tijd is ondanks alle ellende toch echt gevlogen. Vanavond is het alweer kerstavond. Een avond die we sowieso in de familiale sfeer gaan doorbrengen … Lees meer
Geert Hoste is sinds jaar en dag een van mijn allerbeste vrienden. Als mensen beweren dat “de showbizz” een wereld vol afgunst en jaloezie is, dan kan ik je zeggen: neen hoor … Lees meer
Gisteren heb ik de foto’s van onze nieuwe keuken gedeeld. Ik ben van plan om er voor Would Be Chef heel vaak aan de slag te gaan, je zult de komende jaren veel foodvideo’s en foto’s zien die in de keuken zijn gemaakt, dus ik vond het wel fijn om eens met een paar mooie foto’s te tonen wat we er van gemaakt hebben … Lees meer
Mijn lieve collega Raf Van Brussel die samen met Rani de avondspits op Joe presenteert is één van de meest attente en warme mensen die ik ken. ik was dan ook heel bezorgd toen we een tijdje geleden het nieuws kregen dat ook hij besmet was met covid … Lees meer
Intussen wonen we bijna een half jaar in ons nieuwe huis in Lochristi. En ik kan oprecht zeggen: we zijn er super gelukkig. Ondanks het virus hebben we eigenlijk prachtige momenten beleefd in ons nieuwe stekje dat helemaal is gebouwd naar onze wensen … Lees meer
Het is bijna kerstmis en daarna tellen we met veel plezier en hoop af naar een nieuw jaar. Ook al zijn we dankbaar voor de dingen die wel goed waren in 2020, en dat zijn er nog best wel wat, toch zijn er ook redenen genoeg om dit rare jaar achter ons te laten, en koers te zetten naar een beter 2021 … Lees meer
Luc en Bart zijn twee schatten van mensen, en twee super goede vrienden van ons. Het is jammer dat we hen het voorbije jaar nauwelijks gezien hebben, maar we leven in hoop … Lees meer
Het was een topjaar op Would Be Chef. Elke maand komen honderdduizenden mensen hier recepten opzoeken, restaurantbesprekingen checken, spelen ze mee aan wedstrijden en lezen ze mijn artikels … Lees meer
Elke woensdag is Rik Torfs onze gast bij Sven en Anke op Joe. Om kwart voor acht schotelt hij ons en onze luisteraars een moreel dilemma voor. Soms is dat een huis- tuin- en keukendilemma, soms is het allemaal net iets zwaarder … Lees meer
Het was ontroerende en mooie radio deze avond, bij mijn fijne collega’s Raf en Rani op Joe. Raf Van Brussel die een tijdje geleden een paar weken thuis was met covid beleefde een mooi persoonlijk momentje … Lees meer
Het worden vreemde feestdagen dit jaar, dat staat al vast. We mogen niemand zien buiten ons gezin. We mogen niet dansen, niet kussen, geen borrels doen met de buren … Lees meer