Vandaag komt de veiligheidsraad opnieuw bijeen en dus wordt er weer reikhalzend uitgekeken naar de mogelijke nieuwe versoepelingen. Zeker bij de horeca zitten ze op het puntje van hun stoel … Lees meer
Ik zei het net tegen Anke op Joe… wandelen is natuurlijk ideaal om wat gewicht te verliezen… Maar eerlijk is eerlijk, er bestaan eigenlijk nog efficiëntere manieren om calorieën te verbranden … Lees meer
De versoepeling van de regels is vanaf morgen een feit. Dan mogen we weer 4 vrienden ontvangen thuis. Vrienden of familieleden. Wel telkens dezelfde mensen … Lees meer
Uitzonderlijke maanden zijn het, met maar één zekerheid: alles is onzeker. Wij, en zelfs de virologen kennen dit rare virus nog maar half. Het evolueert voortdurend, en dus moeten ook de maatregelen steeds herbekeken worden … Lees meer
Wow, nu ben ik toch even mijn kluts kwijt. Vanaf nu mogen we van de regering vrienden hebben. Enfin, dat mochten we altijd al. We mochten ze alleen niet zien … Lees meer
Het zijn niet enkele voor de horeca lastige tijden, maar ook zeker de events-wereld ligt plat. Eerst werden alle boekingen voor het voorjaar geschrapt, toen begon men grote events in de zomer te verbieden, en nu komt zelfs het najaar al in het vizier … Lees meer
Ze beginnen nu toch echt bezorgd te worden, de mensen in de horeca. De lockdown heeft al lang geduurd, en ook al proberen de meeste chefs en restauranteigenaars de moed erin te houden en met take away en zo creatief aan de slag te gaan, toch begint het te knagen en meer nog: voor sommigen begint het er echt moeilijk uit te zien … Lees meer
Yes! Goed nieuws. Onze chefs raken steeds meer georganiseerd wat take away en home delivery betreft. Twee weken geleden lanceerden Gert De Mangeleer en Joachim Boudens in hun Brugse restaurant Bar Bulot voor het eerst ook take away, en deze week kwamen ze met nog meer goed nieuws … Lees meer
Donald Trump heeft het meermaals gezegd: als de zomer komt dan zullen we corona wellicht kunnen verslaan, want het virus houdt niet van warmte en zon. Onze virologen hebben dat, zeker in het begin van de uitbraak, ook meermaals gezegd … Lees meer
We komen dichter en dichter bij de zomer, en een goede vriendin van ons legde tijdens een online apero uit dat ze nu toch echt wel aan haar summer body wilde beginnen werken … Lees meer
Het zijn bijzondere tijden, nu we allemaal al wekenlang in ons kot en op ons terras zitten, en er is nog niet echt een vooruitzicht op een grote versoepeling van de maatregelen … Lees meer
Het gebeurde in een online aperitief-momentje met enkele vrienden van ons. We hadden het over de zomer, de vakanties die we al dan niet gepland en intussen weer geannuleerd hadden … Lees meer
Mensen zijn inventief in moeilijke tijden, en proberen ervoor te zorgen dat hun handel niet stilvalt. Ook in de horeca is dat het geval. Chefs die eerst nog dachten: we houden ons restaurant gewoon even compleet dicht tijdens de lockdown, beslissen nu één voor één om wel “take away” aan te bieden, en die afhaaldiensten doen het dan ook supergoed … Lees meer
Wat een bijzondere dag, deze eerste mei. Vanmorgen was ik vroeg wakker geworden en heb ik meteen een mooie wandeling gemaakt. Ik wou de beloofde regen voor zijn, en dat is me prima gelukt … Lees meer
“Geen reizen naar Spanje voor toeristen tot oktober.” Eerlijk gezegd: we kregen dit slechte nieuws gisterenavond, en het kwam bij mij persoonlijk echt stevig binnen … Lees meer
Het is intussen een trend geworden. Meer dan ooit zijn wij Vlamingen aan het aperitieven. Online, uiteraard, want in het echt mag dat niet meer. Maar we zijn er een paar weken geleden massaal mee begonnen, en zeker in het weekend blijken we massaal met vrienden en familie af te spreken om via Skype, Whatsapp, Zoom en allerlei andere online-tools met vrienden en familie te klinken op het leven bij een natje en een droogje … Lees meer
Het zijn geen makkelijke tijden voor de horeca. Chefs zijn nu dag na dag hun financiële situatie aan het herbekijken. Ze zijn in hun boeken aan het onderzoeken hoe ze deze crisis kunnen overleven, en sommigen zijn nu al plannetjes aan het maken voor na de lockdown … Lees meer
Heel eerlijk: bakken heb ik eigenlijk nooit gedaan. Ja, soms bakte ik wel eens een taart naar een recept van m’n mama. Of ik maakte eens iets lekkers met bladerdeeg, dat ik dan uiteraard altijd in de supermarkt kocht … Lees meer
Ik maak elke dag een podcast met een bekende chef, en ik wil je vandaag graag de Kook Uw Eigen PotCast met Wout Bru voorstellen. Ik ken Wout al ontzettend lang, en heb destijds prachtige avonden beleefd in zijn restaurant in de Provence … Lees meer
Ik kook graag en veel, en kijk er ontzettend naar uit om straks in onze splinternieuwe keuken in Lochristi te gaan koken. Ik heb jullie de voorbije maanden al een paar keer gevraagd wat jullie de ideale steen voor een keukenblad vinden, en er kwamen massa’s goede tips binnen … Lees meer
Elke week langer in ons kot is een een nieuwe kans om kilootjes te groeien, of kilo’s te verliezen. De verleiding om te snoepen is groot, en om een extra glaasje te drinken al evenzeer … Lees meer
Laat ik maar meteen beginnen met eerlijk te zijn: ja, we zijn dit weekend de werf van ons huis in Lochristi gaan bezoeken. Dat mag. Dat is een essentiële verplaatsing … Lees meer
Corona is een rotziekte. Je moet absoluut je best doen om niet besmet te raken, en niemand anders te besmetten, want mensen die erdoor moesten zijn heel duidelijk: het is geen lachertje … Lees meer
Opvallende oproep in Het Nieuwsblad vandaag. Die komt van de secretaris-generaal van de aardappelkweker-federatie Belgapom. Omdat de export voor een groot stuk stilgevallen is, zitten we in België met een gigantische aardappelberg die maar niet weggewerkt raakt … Lees meer
Ik ben intussen al een paar keer gaan dineren bij de sympathieke Pepe Giacomazza in Genk. Je wordt er altijd waanzinnig gastvrij ontvangen, en het eten is er ontzettend lekker … Lees meer
Kijk, ik ben een ontzettend grote levensgenieter. Ik eet graag. Ik ga zo graag op restaurant. Ik kook vooral graag, en ik kook het liefste voor (veel) mensen … Lees meer
Ik ben heel blij dat ik mijn volgende gast in de Kook Uw Eigen PotCast mag aankondigen. Deze middag heb ik om twee uur een babbel gepland met de chef van het Hof Van Cleve, het enige drie sterrenrestaurant in ons land … Lees meer
Corona is een lelijk monster, dat weten we al langer. Het tast de gezondheid van zoveel mensen wereldwijd aan, en ook de economie krijgt gigantische klappen … Lees meer
Vriendjes, de paasvakantie is intussen ook alweer voorbij. Bon ik heb dit jaar, voor het eerst, zelf geen echte paasvakantie gehad, en ik ben dus niet naar Barcelona geweest (nu ja, dat kon ook niet echt) maar dat maakt niet uit … Lees meer
Heel veel mensen zijn nu thuis, en proberen er het beste van te maken elke dag. Telewerken met kinderen combineren is een hele job, en als je dan ook nog eens je huishouden wil runnen en af en toe wat wil sporten is het best wel een druk leven … Lees meer