Nieuws

Mijn Valentijn? Ik zondig dit jaar tegen al mijn principes...

Mijn Valentijn? Ik zondig dit jaar tegen al mijn principes…

We hebben één goede traditie als het over Valentijn gaat: wij gaan op de 14de februari nooit op restaurant. De gedachte om in een overvol restaurant aan tafeltjes van twee te zitten vinden we een beetje van het goede teveel … Lees meer

De dag gestart met een dikke blunder. En ik bedoelde het zo goed.

De dag gestart met een dikke blunder. En ik bedoelde het zo goed.

Dedju. Verdorie. Ik ben de dag gestart met een flinke blunder. Enfin, gisterenavond sloeg ik de bal al mis. En ik bedoelde het nog zo goed. Ik ben deze week immers een beetje aan het experimenteren met vegan koken … Lees meer

Wil jij net zo hard vermageren als zangeres Adèle? (-45 kilo)

Wil jij net zo hard vermageren als zangeres Adèle? (-45 kilo)

45 kilo is de sympathieke Adèle kwijt intussen. De gezellige zangeres is op een paar maand tijd compleet veranderd van look. Je kunt haar bijna niet meer herkennen … Lees meer

Steeds minder warme bakkers... Waarom?

Steeds minder warme bakkers… Waarom?

Het waren weer ontluisterende cijfers waar de kranten mee uitpakten enkele dagen terug: elke week sluiten twee warme bakkers de deuren in ons land. Ze stoppen er gewoon mee … Lees meer

Voor u getest: vegan "kip". Best lekker of niet te vreten?

Voor u getest: vegan “kip”. Best lekker of niet te vreten?

Ik wil beginnen met duidelijk te maken dat dit artikel niet gesponsord is. Dit is geen “collab”. Ik ben ook niet benaderd door een PR-kantoor om dit te schrijven, en verdien er dus geen euro aan … Lees meer

Het volledige, correcte verhaal van Brussels Airlines en mijn "boze" tweet

Het volledige, correcte verhaal van Brussels Airlines en mijn “boze” tweet

Gisteren zat ik weer eens in het oog van de storm. Aanvankelijk niet trouwens. Ik was in Barcelona en het zonnetje scheen. Ik had na lange tijd nog eens een plezierig wandelweekend doorgebracht in mijn geliefde stad … Lees meer

De passie knettert van mijn nieuwe weekmenu

De passie knettert van mijn nieuwe weekmenu

Vrijdag is het weer Valentijn. Het feest van de geliefden. Veel mensen gaan dan gezellig op restaurant met z’n tweetjes. Maar je hoort ook zo vaak zeggen: voor mij is het alle dagen Valentijn, dat hoeft toch niet op één dag toegespitst te worden … Lees meer

Dat lijkt toch nog goed te komen

Dat lijkt toch nog goed te komen

Spannend dagje…. konden we terugvliegen of niet, naar Brussel, vanuit Barcelona….??? Vanuit Brussels Airlines kwam er eigenlijk nul informatie. Altijd wat raar als je zo’n goede klant bent … Lees meer

Geen Sven Ornelis in de ochtend op Joe morgen?

Geen Sven Ornelis in de ochtend op Joe morgen?

Spannend dagje. Ik ben op dit moment in Barcelona waar ik lekker aan het genieten ben van het leven. Veel wandelen, wat rusten, en lekker eten in mijn favoriete restaurantjes … Lees meer

Waanzin? Of net goed? Een steak verkopen voor slechts 50 eurocent...

Waanzin? Of net goed? Een steak verkopen voor slechts 50 eurocent…

Opvallend nieuws in Het Nieuwsblad vandaag. De supermarktketen heeft laten weten dat je voortaan steaks, maar ook vis en taart die de dag zelf zal vervallen zult kunnen kopen aan amper 50 eurocent … Lees meer

Oscar Alert! Dit zijn de favoriete gerechten van de Hollywood sterren...

Oscar Alert! Dit zijn de favoriete gerechten van de Hollywood sterren…

Dit weekend worden de Oscars weer uitgereikt. Alle sterren, en zeker de vrouwen, zo willen de roddels, hebben de afgelopen weken wellicht weer overleefd op slaatjes, slaatjes, slaatjes, en af en toe eens een slaatje … Lees meer

Serieuze paniek bij ons thuis...

Serieuze paniek bij ons thuis…

Vooreerst wil ik één ding even zeggen. Dit is een foodblog. Ik schrijf over lekker eten en koken, over restaurants en culinaire trends. Maar het is ook mijn kleine privé-stekje op het internet … Lees meer

Tweede toprestaurant dat sluiting aankondigt in 1 week...

Tweede toprestaurant dat sluiting aankondigt in 1 week…

Eerder deze week was er het jammerlijke nieuws dat sterrenrestaurant Ter Leepe in Zedelgem eind dit jaar de deuren gaat sluiten na meer dan 40 jaar. Dat had chef Kristof Marannes aangekondigd … Lees meer

Dat vind ik eigenlijk geen service, beste restaurateur!

Dat vind ik eigenlijk geen service, beste restaurateur!

Het gebeurde niet zo ontzettend lang geleden in een restaurant waar ik op zich graag kom. Het decor is er knap. Het eten is er lekker. Ze hebben er zelfs een ster … Lees meer

Alweer een sterrenrestaurant dat definitief de deuren sluit

Alweer een sterrenrestaurant dat definitief de deuren sluit

Het is altijd een beetje jammer wanneer sterrenrestaurants de deuren dicht doen. Soms heeft het met de leeftijd of de ambities van de chef te maken, soms met de economische realiteit … Lees meer

Lekker, licht en gezond: mijn nieuwe weekmenu...

Lekker, licht en gezond: mijn nieuwe weekmenu…

Een nieuwe maand, een nieuwe week, een nieuw menu. Lekker eten is altijd een goed idee, maar het hoeft daarom niet altijd zwaar te zijn… Integendeel, een beetje op je lijn letten in februari is toch gewoon meegenomen … Lees meer

Vandaag lunchen in het beste restaurant van Nederland

Vandaag lunchen in het beste restaurant van Nederland

Eigenlijk hadden we dit jaar het laatste nieuwjaarsetentje gepland met een clubje super goede vrienden van ons, maar dat is jammer genoeg last minute gecanceld … Lees meer

Iemand interesse om onze (oude) keuken over te nemen?

Iemand interesse om onze (oude) keuken over te nemen?

Over enkele maanden willen we verhuizen naar ons nieuwe huis in Lochristi, maar eerst zullen we er toch nog wat maandjes flink in moeten verbouwen. Het huis is op zich nog in een prima staat, maar we gaan het uiteraard wel een eigen invulling en stijl geven, dus dat wordt wel even afbreken en opbouwen … Lees meer

Het worden zes razend spannende maanden...

Het worden zes razend spannende maanden…

Ja vrienden van de blog, het is zo ver. Het avontuur gaat nu echt beginnen. Toen we vorige zomer na bijna vijftien jaar in Rijmenam te wonen dachten: “gaan we nog eens een ander huis bouwen … Lees meer

Super goed nieuws voor The Jane

Super goed nieuws voor The Jane

Goed nieuws voor het beroemde sterrenrestaurant van Sergio Herman en Nick Bril. Ze zijn deze week namelijk opgenomen in het uiterst selecte clubje van “Les Grandes Tables Du Monde” … Lees meer

Ken je deze snoepjes uit de 70s nog?

Ken je deze snoepjes uit de 70s nog?

Het is de finaledag van de Top 700 van de 70s bij Joe vandaag, en daarom vind ik het fijn om dit “eetweetje” nog eens met jullie te delen. Ik weet niet of je dat nog weet, maar het bekende snoepje Twix, heeft die naam pas sinds 1991, daarvoor had het “Raider” als naam … Lees meer

Ik weet hoe we eindelijk een regering kunnen vormen!

Ik weet hoe we eindelijk een regering kunnen vormen!

Wat een gerotzooi zeg. En wat blijven die politici aanmodderen. Aan dit tempo krijgen we nooit een regering. Zouden nieuwe verkiezingen de oplossing zijn … Lees meer

De Vlam onder vuur voor "De Week van Het Konijn"

De Vlam onder vuur voor “De Week van Het Konijn”

Van 29 januari tot 5 februari promoot de Vlam, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing het eten van konijn. In de krant vandaag kon je lezen dat er veel protest komt op deze actieweek … Lees meer

PRIMEUR: ik word dit jaar guest chef bij Wok Dynasty

PRIMEUR: ik word dit jaar guest chef bij Wok Dynasty

Dit weekend was het Chinees Nieuwjaar, en zo aan het prille begin van dit “nieuwe jaar” heb ik superfijn nieuws te melden. Het komende jaar word ik namelijk Guest Chef in de bekende Aziatische restaurantketen Wok Dynasty … Lees meer

Breaking news: 1 van mijn ontdekkingen van 2019 wint derde ster

Breaking news: 1 van mijn ontdekkingen van 2019 wint derde ster

Het was juli 2019. We waren, zoals elke zomer, op vakantie in Barcelona. Maar we beslisten om eens een auto te huren en een tripje te maken naar Frankrijk … Lees meer

Een geniaal trucje om melk voor je cappuccino te schuimen!

Een geniaal trucje om melk voor je cappuccino te schuimen!

Een cappuccino om de dag te starten is altijd een lekker idee. Toch? Ik vind zo’n cappuccino trouwens ook erg lekker na een dinertje, maar dat zullen ze in Italië een doodzonde vinden, want de traditie wil daar dat je na elf uur ‘s ochtends echt geen cappuccino meer bestellen mag … Lees meer

Absolute aanrader voor een weekendje weg: Texel!

Absolute aanrader voor een weekendje weg: Texel!

Ik heb een heerlijk weekendje achter de rug. Samen met m’n ouders mochten we namelijk enkele dagen doorbrengen op het mooie Nederlandse Waddeneiland Texel … Lees meer

"Je moet gewoon wat minder drinken" zei m'n papa dit weekend...

“Je moet gewoon wat minder drinken” zei m’n papa dit weekend…

We zijn dit weekend op vakantie op Texel met m’n ouders. Even zalig weg met z’n vier. Lekker wandelen, goed eten, een wijntje drinken en veel kletsen. Over koetjes en kalfjes … Lees meer

Wanneer gaat mijn eigen restaurant open?

Wanneer gaat mijn eigen restaurant open?

Ik heb jaren gezegd dat ik het nooit zou doen: een eigen restaurant openen. Het is zo ontzettend veel gedoe en ik denk dat ik het misschien ook helemaal niet goed zou doen … Lees meer

Een simpele formule voor wat je op maandag het best eet!

Een simpele formule voor wat je op maandag het best eet!

Voila, we zijn weer vertrokken, het is weer maandag, een nieuwe week is gestart. Maandagen zijn niet altijd simpel om door te komen, en vaak denk je ook: en wat gaan we vanavond nu ook weer eten … Lees meer