Nieuws

Vanavond dineren we bij de beste vrouwelijke chef van de wereld...

Vanavond dineren we bij de beste vrouwelijke chef van de wereld…

Gisteren beleefden we een culinair feest in Likoké van Piet Huysentruyt in Les Vans, het verslag volgt in de loop van de dag. En vandaag wordt alweer een feestdag, want we gaan dineren in Maison Pic, van misschien wel de beste vrouwelijke chef van de wereld, de beroemde, maar zeer bescheiden Anne-Sophie Pic in Valence … Lees meer

De vakantietips en plannen van Frank De Bleeckere

De vakantietips en plannen van Frank De Bleeckere

Vandaag te gast in onze culinaire zomerreeks op Would Be Chef, de grootste en meest bekende arbiter die ons land gekend heeft: de sympathieke Frank De Bleeckere … Lees meer

Breaking news: De TOP 50 van de wereld komt volgend jaar naar...

Breaking news: De TOP 50 van de wereld komt volgend jaar naar…

… Antwerpen!!! Echt waar. Dit jaar werden de prijzen nog uitgereikt in Singapore, maar volgend jaar zullen de plechtigheden voor deze prestigieuze prijsuitreiking plaatsvinden in de Schelde-stad … Lees meer

Dit was onze eerste dag als God in Frankrijk

We zijn op reis, eens niet in Barcelona voor een klein weekje dus, maar we maken een gezellige roadtrip door het Zuiden van Frankrijk en het Noorden van Spanje … Lees meer

Genant: een dikke kater in de Provence

Genant: een dikke kater in de Provence

We zijn nu in de Provence, en het is hier heerlijk genieten. Het is immers acht jaar geleden dat we hier nog eens waren. Toen logeerden we op het prachtige voormalige domein van Wout Bru, die nu naar het schijnt weer op zeer hoog niveau aan het koken is in Le Sanglier Des Ardennes , het restaurant van Marc Coucke in Durbuy … Lees meer

Bye bye Barcelona!

Bye bye Barcelona!

Zes jaar wonen we nu halftijds in Barcelona, en ik vind het hier zalig. Ook al reisde ik vroeger elke vakantie weer de wereld rond, nu wil ik al mijn vrije weekends en vakanties hier doorbrengen … Lees meer

Dit was de feestmaaltijd van wielerheld Thomas De Gendt

Dit was de feestmaaltijd van wielerheld Thomas De Gendt

Vandaag is het de Franse Nationale feestdag. Maar gisteren was in Frankrijk een Belgische feestdag, want zowat elke landgenoot moet toch met een stofje in de ogen naar de fantastische ritzege van Thomas De Gendt gekeken hebben … Lees meer

De (culinaire) reistips van Qmusic collega Sam De Bruyn

De (culinaire) reistips van Qmusic collega Sam De Bruyn

Tijdens de zomervakantie kijken we letterlijk en figuurlijk graag eens over de grenzen heen. Dus ook wat onze radiocollega’s van de andere zenders doen wanneer ze even niet vroeg moeten opstaan boeit ons bij Would Be Chef erg … Lees meer

5 culinaire blunders die je in Italië echt moet vermijden!

5 culinaire blunders die je in Italië echt moet vermijden!

Italianen zijn principiële mensen. Zeker als het over eten gaat. Ze houden van hun culinaire tradities en zullen er zelden van afwijken. Dus als je een Italiaan boos wil krijgen dan moet je zeker één van de volgende vijf doodzonden maken … Lees meer

French fries day? Belgische frietjes dag, ja! Stem mee!

French fries day? Belgische frietjes dag, ja! Stem mee!

Frietjes blijven populair in ons landje. Voor de helft van de Belgen staan ze zelfs wekelijks op het menu. En uit een nieuwe enquête blijkt dat we er zo trots op zijn dat 9 op 10 Belgen frietjes als deel van het Belgisch cultureel erfgoed noemt (samen met bier en chocolade) … Lees meer

De vakantie van weerman Frank Duboccage en z'n culinaire tips

De vakantie van weerman Frank Duboccage en z’n culinaire tips

De hele zomer lang vragen we op Would Be Chef aan boeiende Vlamingen waar hun reis naartoe gaat dit jaar en aan welke plek ze de beste herinneringen bewaren … Lees meer

In welk Europees land eet je het goedkoopste?

In welk Europees land eet je het goedkoopste?

Gisteren maakte het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) opvallende cijfers bekend. Ze vergeleken namelijk hoe duur het aankopen van eten en drinken is in de populairste vakantiebestemmingen van de Nederlanders … Lees meer

"Sven Ornelis lanceert eigen kledinglijn"

“Sven Ornelis lanceert eigen kledinglijn”

Kijk, als je een beetje “influencer” bent, dan moet je van vele markten thuis zijn. Dat is dan ook de reden waarom ik binnenkort uitpak met een eigen, gepersonaliseerde kledinglijn … Lees meer

De reactie van VIAS op de nultolerantie-discussie

De reactie van VIAS op de nultolerantie-discussie

Naar aanleiding van de redelijk stevige discussie op social media over de wenselijkheid van absolute nultolerantie voor alcohol in het verkeer kreeg ik een mail van Stef Willems, de woordvoerder van Vias Institute … Lees meer

De vakantie plannen en culinaire zomerwensen van Leen Dendievel

De vakantie plannen en culinaire zomerwensen van Leen Dendievel

De zomer van 2019 is er ook een met een zomerreeks hier op Would Be Chef. We vragen boeiende Vlamingen wat hun beste reiservaringen zijn, wat ze het lekkerste vinden op restaurant, en waar de reis dit jaar heen gaat … Lees meer

Straf: de grote meerderheid van mijn eigen volgers is het helemaal oneens met mij

Straf: de grote meerderheid van mijn eigen volgers is het helemaal oneens met mij

Wow. Opvallend. Ik heb gisteren zwaar m’n nek uitgestoken over alcohol in het verkeer. Ik schreef er deze column over. Ik vind de regels vandaag immers streng genoeg: je mag nu nog een glas drinken wanneer je rijdt … Lees meer

Discussie over nultolerantie wakkert weer aan

Discussie over nultolerantie wakkert weer aan

Nu de voorzitter van het Vlaams parlement Kris Van Dijck door het stof kruipen moet omdat hij in dronken toestand een ongeval heeft veroorzaakt, roepen steeds meer stemmen luid om een absolute nultolerantie in het verkeer … Lees meer

2 keer Thaise vol-au-vent. Roger van Damme versus Would Be Chef

2 keer Thaise vol-au-vent. Roger van Damme versus Would Be Chef

In juni vierden we de tweede verjaardag van Would Be Chef met een exclusieve 4 mains voor het goede doel in Het Gebaar bij Roger van Damme. De sterrenchef en z’n team gingen er aan de slag met de recepten van deze blog en maakten er een eigen versie van … Lees meer

WAAROM IK MENSEN MATELOOS ERGER OP RESTAURANT

Waarom ik mensen mateloos erger op restaurant

Uit een Brits onderzoek, waar de krant The Indepent mee uit kon pakken, blijkt dat mensen bijzonder veel ergernissen hebben over het gedrag van andere restaurantbezoekers … Lees meer

Bij dit gerecht van Heston Blumenthal moest ik ooit huilen...

Bij dit gerecht van Heston Blumenthal moest ik ooit huilen…

Vanmiddag lunchen we bij Dinner by Heston Blumenthal. Ik kijk er ontzettend naar uit. Het verslag van onze lunch kun je live volgen op mijn Instagram-pagina … Lees meer

Pax Media: de culinaire vakantietips van Peter Van de Veire

Pax Media: de culinaire vakantietips van Peter Van de Veire

Het is zomer, en zoveel mensen trekken er dan graag eens even tussenuit. Alle collega’s van alle ochtendshows op alle radio’s mogen in deze periode even leven zonder wekker, zonder opstaan midden in de nacht dus, en zonder concurrentie … Lees meer

De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef

De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef

Ik schreef het gisteren al: morgen gaan we naar London voor een  concert van Barbara Streisand in Hyde Park. We vertrekken zondag iets voor de middag met de Eurostar en aangezien het concert pas ’s avonds is, kunnen we op de middag nog eens een lekkere lunch plannen … Lees meer

Barcelona veel onveiliger geworden...

Barcelona veel onveiliger geworden…

Ik krijg de afgelopen dagen van zoveel mensen de vraag of het echt waar is dat Barcelona zoveel onveiliger geworden is. Om eerlijk te zijn: ik viel een beetje uit de lucht … Lees meer

De smaak van onze kindervakanties: schiwasser

De smaak van onze kindervakanties: schiwasser

Ik schreef gisteren over onze vakanties naar Oostenrijk, toen wij een kind waren. En god, wat zijn daar veel reacties op gekomen. Nogal wat mensen vonden m’n verhaal zo herkenbaar, omdat ze als kind met hun ouders destijds net dezelfde vakanties hadden doorgebracht … Lees meer

Vraagje voor London-kenners

Vraagje voor London-kenners

Het is al een zalig weekje geweest in het warme Barcelona, maar ik ben even terug in het land. Vanavond ga ik een DJ-set draaien op een trouwfeest (altijd leuk … Lees meer

Nostalgie: hier gingen wij als kind (bijna) altijd op vakantie

Nostalgie: hier gingen wij als kind (bijna) altijd op vakantie

Sinds we een flat hebben in Barcelona gaan bijna alle vakanties naar Spanje. Heel soms doen we een paar dagen iets anders, maar waarom veel geld uitgeven aan verre reizen als je je vaste stekje hebt in de zon … Lees meer

Hier gaat mijn maatje Kürt Rogiers op reis deze zomer.

Hier gaat mijn maatje Kürt Rogiers op reis deze zomer.

Ik ben intussen een weekje met vakantie, en ik moet toegeven, het bevalt me prima. Mijn ochtend-radio-maatje Kürt Rogiers is echter nog aan de slag. Nog tot volgende week vrijdag is hij Lars op de set van Familie in Lint … Lees meer

10 dingen die (mij) echt kunnen irriteren aan obers

10 dingen die (mij) echt kunnen irriteren aan obers

Ik heb het grootste respect voor mensen die werken in de Horeca. En ik weet zeker dat klanten echt vervelend kunnen zijn. Veeleisend. Ik heb van veel obers al gruwelijke verhalen gehoord over klanten die gewoon gigantisch onbeschoft zijn en hen beschouwen als personeel waar ze mogen op neerkijken … Lees meer

Problemen met sociale media?

Problemen met sociale media?

Deze middag probeerden we al enkele artikels te delen via de sociale media van Would Be Chef. Het is redelijk onduidelijk of die ook door zijn gekomen of niet … Lees meer

Foute boel: drie restaurants boeken voor dezelfde avond.

Foute boel: drie restaurants boeken voor dezelfde avond.

Ik heb deze discussie al met een aantal vrienden gehad. En een paar weken geleden had ik ze dus opnieuw met een op zich keitoffe kennis, met wie ik over ongeveer alles overeenkom, over sport, het goede leven, politiek zelfs … Lees meer