Ja, niet gelogen. Ik heb een roman geschreven die bij momenten ontzettend lekker smaakt, maar ook behoorlijk zuur, bitter en zelfs redelijk wrang. Toch moet ik toegeven dat de titel van dit artikel niet brandend actueel is … Lees meer
Het is weer zomer, en dan gaan veel mensen op vakantie. In deze zomerreeks vraagt Would Be Chef aan boeiende Vlamingen wat hun favoriete adresjes zijn in het buitenland, en wat ze het liefste eten op vakantie … Lees meer
Dit is een artikel van 1 juli 2019. Onderaan het artikel lees je ook de update, nu rond kerstdag 2019. Kevin vertelt er zelf hoe het vandaag met hem gaat … Lees meer
Best grappig. Ik had het met één van m’n beste Nederlandse vrienden die onlangs bij ons op bezoek was over “stoefkruiden”. Hij had er eigenlijk nog nooit van gehoord … Lees meer
In juli en augustus gaan we uiteraard nog altijd veel nieuwe recepten delen. Je krijgt alle culinaire nieuwtjes hier als eerste. En plezierige tips om van de zomer de mooiste tijd van het jaar te maken … Lees meer
OK, dit is een foodblog, en geen groen-vingers-blog. Maar dat is net de reden waarom ik dit artikel schrijf. Mensen die houden van een mooi gedekte tafel vinden het ook bijna altijd fijn om naast een mooi bestek en servies ook mooie bloemen op tafel te zetten … Lees meer
Opmerkelijke en lekkere actie de komende 7 dagen op onze luchthaven. Reizigers zullen namelijk bij aankomst op Brussels Airport de eerste week van juli een verse Stella Artois krijgen en een bierglas en ook nog eens een “Belgisch bierpaspoort” met gratis bonnetjes voor verscheidene Brusselse cafés … Lees meer
Vervelend he, die grill van je BBQ waar de restjes aangekoekt vlees hardnekkig aan blijven kleven. Wanneer je die dan niet meteen na het grillen kuist hangen ze er morgen of overmorgen, (of over een week) wanneer je weer barbecuen wil, nog aan … Lees meer
Joepie!!!! Net onze laatste ochtendshow gepresenteerd voor de zomer. Het was een feestje samen met Kürt in de ochtend. En weet je wat ik nu ga doen? Mijn koffers maken … Lees meer
Onlangs vroeg iemand me: wat was je slechtste reiservaring ooit. Dat was eerlijk gezegd een makkelijke vraag, waar ik meteen een antwoord op kon geven … Lees meer
Dieren, honden en katten, zien ook af van de warmte. Maar vooral honden moet je goed soigneren wanneer het echt snikheet is. Katten hebben meer hun eigen leven en zullen zelf wel duidelijk maken wat ze wel en niet willen doen wanneer het bloedheet is … Lees meer
Ik krijg al de hele dag vragen van mensen waarom toprestaurants als El Celler de Can Roca en Osteria Francescana niet meer in de TOP 50 van de wereld staan … Lees meer
Ben ik de enige? De enige met die lichtjes merkwaardige afwijking? Het wordt dan eind juni, begin juli, en ik krijg zoals elk jaar toch weer eventjes de blues … Lees meer
Het was een topavond in Singapore bij de uitreiking van de oscars van de gastronomie. Peter Goossens is daar met Hof Van Cleve nummer 43 geworden op de uitreiking van de Top 50 van de beste restaurants van de wereld … Lees meer
Dikke dikke proficiat aan Peter Goossens en zijn vrouw Lieve, en aan het volledige team van hun geweldige drie sterrenrestaurant Hof Van Cleve in Kruishoutem … Lees meer
Het is zover, de TOP 50 van de wereld werd vanavond voorgesteld in Singapore. Wat nieuw was dit jaar was dat restaurants voortaan nooit meer dan één keer op de eerste plaats kunnen eindigen … Lees meer
Dit is de live link op Youtube om de uitreiking van de oscars van de gastronomie te volgen. Zometeen ontdek je daar samen met mij op welke plek Hof Van Cleve van Peter Goossens dit jaar terecht komt, want dat ze weer een entree maken is nu wel duidelijk … Lees meer
Peter en z’n vrouw lieve zijn op dit moment in Singapore. En niet zomaar. Want vanmiddag om kwart voor drie (Belgische tijd) begint daar de bekendmaking van de lijst met de 50 beste restaurants van de wereld … Lees meer
Doordat het zo ontzettend warm is zullen de meeste mensen wat voorzichtig zijn met sporten. En dat is slim, je moet geen onnodige risico’s nemen en bijvoorbeeld niet op het heetst van de dag gaan lopen of zo … Lees meer
Dit hotel, Marina Bay Sands is één van de meest beroemde hotels in de hele wereld, gelegen in de Marina Bay, in Singapore en het kostte in totaal meer dan 5 miljard euro om het te bouwen … Lees meer
Heel veel Vlamingen vertrekken dit weekend of één van de komende weken naar de Provence. Voor ik een flatje in Barcelona kocht ging ik er ook zo graag heen … Lees meer
Ik ben een grote fan van slaatjes. Zeker in de zomer. Ga maar eens naar mijn recepten en probeer daar eens door m’n slaatjes te grasduinen. Er staan er nu zo’n 38 online, en er komen er steeds bij … Lees meer
Net thuis van het DJ’n. Het is kwart voor vier. Eerst heb ik de voorbije avond gedraaid op het trouwfeest van Veronique en Hans in Geetbets, van halftien tot elf … Lees meer
Vandaag om tien uur is het zover. Dan gaat mijn lieve avondspits-collega bij Joe, Rani De Coninck de Mont Ventoux beklimmen. Wat begon met een kleine onnozele uitdaging op de radio wordt vandaag stevige realiteit voor Rani … Lees meer
Een paar maanden geleden was er triest nieuws uit Barcelona. Niño Viejo ging dicht. De beroemde Mexicaanse tapasbar van Albert Adria stopte ermee. Het informele restaurant waar je de beste taco’s van Spanje en ver daarbuiten kon degusteren met een lekker biertje bij, tegen een zeer democratische prijs werd namelijk opgeslorpt door Hoja Santa, het meer gastronomische (en duurdere) Mexicaanse zusterrestaurant … Lees meer
Vandaag is één van de bekendste artiesten van de voorbije decennia jarig. Lionel Richie wordt 70. Ik ben een grote fan van de zanger, vind dat hij vele mooie songs gemaakt heeft, en heb hem ook al live aan het werk gezien … Lees meer
Knoflook pellen, het is een heel werkje. De harde velletjes blijven altijd aan de teentjes kleven, en later ook aan je vingers. En die moet je dan dus voortdurend spoelen … Lees meer
Eerst even de feiten. Elke woensdagochtend komt om kwart voor acht komt Rik Torfs langs in onze ochtendshow op Joe. Hij confronteert ons en onze luisteraars dan met een soort van moreel dilemma … Lees meer
Gisteren was er nieuws voor Sergio Herman en Nick Bril, want The Jane staat opnieuw in de Top 100 van San Pellegrino, met de allerbeste restaurants in de wereld, op plaats 99 … Lees meer
Volgende week dinsdag is het weer zover. Dan wordt de lijst met de 50 beste restaurants van de wereld bekend gemaakt! The Worlds 50 Best van San Pellegrino wordt sinds jaar en dag beschouwd als de Oscars van de culinaire wereld … Lees meer