Nieuws

Verrassende nieuwe geschenkjes bij McDonald's Happy Meal

Verrassende nieuwe geschenkjes bij McDonald’s Happy Meal

Niet in België weliswaar. Niet in Nederland ook. Zelfs niet in Europa of Amerika. Maar wel in Nieuw-Zeeland. Dat is nu niet meteen bij de deur, I know, maar we vonden het nieuws wel zo tof dat we het hier absoluut wilden delen … Lees meer

Hoe culinair zijn Nicole & Hugo?

Hoe culinair zijn Nicole & Hugo?

Ze zijn vanochtend te gast bij Joe: Nicole en Hugo zijn zo’n beetje Vlaanderens ultieme liefdeskoppel. Ze horen bij elkaar als de zon en de maan, als peper en zout, als Romeo en Julia, maar dan gelukkig met wat meer (en veel langer durend) succes dan die twee laatste … Lees meer

Breaking: dit zijn de nieuwe Food and Drinks-Emoji's

Breaking: dit zijn de nieuwe Food and Drinks-Emoji’s

Ben je een foodie en stuur je best veel berichtjes op de sociale media, of vind je het gewoon leuk om ook in je WhatsApp-berichten naar vrienden veel over eten en drank te kletsen, dan is er goed nieuws voor je … Lees meer

Zo vieren Sven Nys & Anneke Valentijn!

Zo vieren Sven Nys & Anneke Valentijn!

Vandaag alweer een zeer charmant koppel in onze Valentijnsspecial. Sven Nys en z’n vriendin Anneke. Sven is al jaren een goede copain van ons. Hij kwam al vaker bij ons thuis eten, en we zaten ook al meermaals samen aan tafel bij ons gemeenschappelijke vriend Roger van Damme … Lees meer

Frozen Yoghurt zit vol bacteriën en andere (gezonde) ingrediënten

Frozen Yoghurt zit vol bacteriën en andere (gezonde) ingrediënten

Het is vandaag Frozen Yoghurt Day. De super populaire snack wordt vooral in Amerika gevierd, maar de laatste jaren kun je ook bij ons vaker Frozen Yoghurt eten … Lees meer

Zo vieren Leen Dendievel & Udo Valentijn!

Zo vieren Leen Dendievel & Udo Valentijn!

Alweer twee absolute toppers voor onze Valentijnsspecial op Would Be Chef: Leen Dendievel en Udo Mechels. Leen Dendievel is een kanjer van het zuiverste water … Lees meer

De 10 Leukste weetjes over Nutella

De 10 Leukste weetjes over Nutella

Wereld Nutelladag vandaag. Voor veel mensen is deze 5de februari dan ook een speciaal feestje, want Nutella is bij het ontbijt gewoon super populair. Als je zelf een fan bent, zul je het ongetwijfeld fijn vinden dat we deze tien straffe weetjes vanochtend op je boterham smeren … Lees meer

Zo vieren Kürt Rogiers & z'n vrouw Els Valentijn!

Zo vieren Kürt Rogiers & z’n vrouw Els Valentijn!

Het is zo fijn en bijzonder om deze Valentijnsreeks op Would Be Chef te mogen starten met een babbel met mijn goede vrienden Kürt Rogiers en z’n geweldige vrouw Els … Lees meer

BREAKING: WOULD BE CHEF WINT TRAVEL BLOG AWARD

Breaking: would be chef wint travel blog award

Dikke, dikke merci, liefste volger van de Would Be Chef! Enkele weken geleden kregen we het geweldige nieuws dat we met onze foodblog genomineerd waren voor de Travel Blog Awards in de categorie ‘Best Culinary Story 2018’ met het verhaal van ons zalige bezoek aan Wolfsburg, de Ritz Carlton daar en het waanzinnige drie sterrenrestaurant Aqua van de Duitse topchef Sven Elverfeld … Lees meer

Oostende: de hotspots volgens "local foodies"

Oostende: de hotspots volgens “local foodies”

Er is niets heerlijkers dan in het weekend gaan uitwaaien aan zee. Vorige week brachten we jou de niet te missen adresjes in Knokke en deze week is het de beurt aan de koningin der badsteden: Oostende … Lees meer

Piet Huysentruyt had gisteren wereldtoppers over de vloer

Piet Huysentruyt had gisteren wereldtoppers over de vloer

Toch wel bijzonder. Op de vooravond van de dertigste verjaardag van VTM, had de absolute kampioen van de kookprogramma’s, Piet Huysentruyt, gisterenavond blijkbaar heel bijzonder bezoek … Lees meer

Dit zijn de 5 beste hotels in België volgens TripAdvisor

Dit zijn de 5 beste hotels in België volgens TripAdvisor

Januari, en ja, het is weer eens zover. Elk jaar maakt de super populaire beoordelingswebsite TripAdvisor de Traveler’s Choice Awards bekend. Dat zijn de toplijstjes van het afgelopen jaar … Lees meer

KRITIEK EN COMPLIMENTEN OMDAT IK CO2-NEUTRAAL WIL VLIEGEN

Kritiek en complimenten omdat ik co2-neutraal wil vliegen

Ik had er al een tijdje over nagedacht, weervrouw Jill Peeters had er me al een paar keer op aangesproken, en nadat in heel het land steeds meer mensen betogen en opkomen voor een beter milieu heb ik beseft dat ik mijn (vele) tripjes naar Barcelona moest compenseren … Lees meer

IK GA VOORTAAN C02-NEUTRAAL VLIEGEN

Ik ga voortaan c02-neutraal vliegen

Sinds vijf jaar ben ik een halve Catalaan, dat is intussen wel alom geweten. We hebben sinds 2013 namelijk een eigen flatje in het midden van het prachtige Barcelona, en het is voor ons absoluut de ultieme plek om te ontspannen … Lees meer

Knokke: de hotspots volgens local foodies

Knokke: de hotspots volgens local foodies

Ook in de gure wintermaanden kan je lekker richting de kust om te gaan uitwaaien tijdens een frisse wandeling of om er een culinair adresje uit te proberen … Lees meer

HET BESTE CAFE TER WERELD IS WEER... BELGISCH!

Het beste cafe ter wereld is weer… belgisch!

Een beetje chauvinistisch zijn, dat moet kunnen. En zeker als je echt een reden hebt om fier te zijn op je landje. Wanneer de Rode Duivels goed spelen, of een zanger van bij ons een dikke hit scoort in het buitenland, of je ziet ergens een Rubens hangen in een belangrijk museum ver weg, dan ga je toch een beetje glimmen … Lees meer

Proficiat Piet! Of toch tikje ontgoocheld?

Proficiat Piet! Of toch tikje ontgoocheld?

Deze week werden in Frankrijk de Michelinsterren weer uitgereikt. Dat is voor de chefs altijd een spannend momentje. Zo verloren drie restaurants (hun derde ster en zakten naar twee sterren terug … Lees meer

Gert Verhulst is jarig, en wij vroegen hem wat hij vandaag het liefste eet

Gert Verhulst is jarig, en wij vroegen hem wat hij vandaag het liefste eet

Heel dikke proficiat voor de sympathieke Gert Verhulst. Hij wordt vandaag 51 jaar. Een hele schone leeftijd voor een jonge actieve knaap als Gert. Gert en ik gaan ongeveer even lang mee in de media (hij was maar een paar jaartjes voor mij begonnen bij de VRT) en we kwamen elkaar dus erg vaak tegen … Lees meer

DE KROON ONTBLOOT: DIT SERVEERT MEGHAN MARKLE BIJ DE THEE

De kroon ontbloot: dit serveert meghan markle bij de thee

Wat krijg je geserveerd bij de thee wanneer je bij Meghan Markle op bezoek gaat? We hebben daar dit weekend een unieke glimp van kunnen opvangen op Instagram … Lees meer

5 zalige plekken om te brunchen!

5 zalige plekken om te brunchen!

Niets leuker dan in het weekend buitenshuis gaan brunchen! Weet je niet meteen waar je heen moet? Would Be Chef to the rescue want met deze adresjes weet je voortaan perfect waar je kan genieten van een heerlijke mimosa, Eggs Benedict of smaakvolle American pancakes … Lees meer

ZO GA JE NIET JANKEN BIJ HET SNIJDEN VAN UIEN

Zo ga je niet janken bij het snijden van uien

Ik ben zot van uien. Ze zijn werkelijk goud in de keuken. Ze geven diepgang en smaak aan zoveel gerechten. Er is één nadeel: ik kan ze niet “slachten” zonder emotioneel te worden … Lees meer

Dit eet een Gouden Schoen als ontbijt

Dit eet een Gouden Schoen als ontbijt

Ik ben een voetballiefhebber, en een fan van Club Brugge. En daarom ben ik ook ontzettend blij dat topfavoriet Hans Vanaken de Gouden Schoen heeft gewonnen … Lees meer

Tabasco: tien hete dingen die je nog niet wist!

Tabasco: tien hete dingen die je nog niet wist!

Eerlijk: ik kan wel eens een pikantje verdragen, maar trop is teveel. Ooit was ik in Indië en sommige gerechten die daar geserveerd werden, daar kon ik niet eens aan beginnen … Lees meer

Dreigt er een voedseltekort door de Brexit?

Dreigt er een voedseltekort door de Brexit?

Het Brexit-compromis van premier May werd gisteren in Londen compleet weggestemd. Geen mens weet wat er nu gebeuren gaat. Wellicht komt er een niet-onderhandelde Brexit, en dat zou weleens kunnen betekenen: chaos … Lees meer

Veganisten zijn vaker ziek, volgens een nieuw onderzoek

Veganisten zijn vaker ziek, volgens een nieuw onderzoek

Veganisten beweren graag dat ze veel gezonder leven dan mensen die wel nog vlees- vis- en zuivelproducten blijven eten. Over hun ethische motivaties valt nauwelijks te discussiëren … Lees meer

Mijn goede voornemens al stuk gescheurd...

Mijn goede voornemens al stuk gescheurd…

Lap, daar gaat mijn goede voornemen voor 2019, en het is zelfs een beetje mijn eigen schuld. Ik wou weer wat kilo’s verliezen, en ik heb daarom erg voorzichtig gegeten (wel lekker, maar minder en vooral lichter) en (minder alcohol) gedronken, en vooral massa’s gewandeld de voorbije weken … Lees meer

Breaking News: Albert Heijn blijft in België!

Breaking News: Albert Heijn blijft in België!

Goed nieuws voor de fans, en ik ben er eentje van: Albert Heijn, de sympathieke Nederlandse kruidenier blijft wel degelijk aanwezig in België. Dat werd volgens verschillende nieuwssites vandaag op de ondernemingsraad bekend gemaakt … Lees meer

De vis van het jaar is bekend

De vis van het jaar is bekend

Vorig jaar was de zeeduivel nog “vis van het jaar” maar dit jaar is het de wijting geworden, een klassieker in de Franse keuken maar weinig bekend in België … Lees meer

Super nieuws: Would Be Chef genomineerd voor Travel Blog Awards 2019

Super nieuws: Would Be Chef genomineerd voor Travel Blog Awards 2019

Culinair genieten en reizen … het gaat voor mij al jaren hand in hand. Zeer leuk nieuws dus toen ik deze week te horen kreeg dat Would Be Chef genomineerd is voor de Travel Blog Awards 2019 … Lees meer

Zo ziet heerlijk èn afschuwelijk vliegtuigeten er uit

Zo ziet heerlijk èn afschuwelijk vliegtuigeten er uit

Vliegtuigeten, het is iets speciaals. Op korte vluchten vind ik het gewoon niet nodig dat er eten wordt geserveerd. Vroeger werd zelfs dan een klein hapje voorzien, en dat is sympathiek, maar het hoeft voor mij niet … Lees meer