Niet in België weliswaar. Niet in Nederland ook. Zelfs niet in Europa of Amerika. Maar wel in Nieuw-Zeeland. Dat is nu niet meteen bij de deur, I know, maar we vonden het nieuws wel zo tof dat we het hier absoluut wilden delen … Lees meer
Ze zijn vanochtend te gast bij Joe: Nicole en Hugo zijn zo’n beetje Vlaanderens ultieme liefdeskoppel. Ze horen bij elkaar als de zon en de maan, als peper en zout, als Romeo en Julia, maar dan gelukkig met wat meer (en veel langer durend) succes dan die twee laatste … Lees meer
Ben je een foodie en stuur je best veel berichtjes op de sociale media, of vind je het gewoon leuk om ook in je WhatsApp-berichten naar vrienden veel over eten en drank te kletsen, dan is er goed nieuws voor je … Lees meer
Vandaag alweer een zeer charmant koppel in onze Valentijnsspecial. Sven Nys en z’n vriendin Anneke. Sven is al jaren een goede copain van ons. Hij kwam al vaker bij ons thuis eten, en we zaten ook al meermaals samen aan tafel bij ons gemeenschappelijke vriend Roger van Damme … Lees meer
Het is vandaag Frozen Yoghurt Day. De super populaire snack wordt vooral in Amerika gevierd, maar de laatste jaren kun je ook bij ons vaker Frozen Yoghurt eten … Lees meer
Alweer twee absolute toppers voor onze Valentijnsspecial op Would Be Chef: Leen Dendievel en Udo Mechels. Leen Dendievel is een kanjer van het zuiverste water … Lees meer
Wereld Nutelladag vandaag. Voor veel mensen is deze 5de februari dan ook een speciaal feestje, want Nutella is bij het ontbijt gewoon super populair. Als je zelf een fan bent, zul je het ongetwijfeld fijn vinden dat we deze tien straffe weetjes vanochtend op je boterham smeren … Lees meer
Het is zo fijn en bijzonder om deze Valentijnsreeks op Would Be Chef te mogen starten met een babbel met mijn goede vrienden Kürt Rogiers en z’n geweldige vrouw Els … Lees meer
Dikke, dikke merci, liefste volger van de Would Be Chef! Enkele weken geleden kregen we het geweldige nieuws dat we met onze foodblog genomineerd waren voor de Travel Blog Awards in de categorie ‘Best Culinary Story 2018’ met het verhaal van ons zalige bezoek aan Wolfsburg, de Ritz Carlton daar en het waanzinnige drie sterrenrestaurant Aqua van de Duitse topchef Sven Elverfeld … Lees meer
Er is niets heerlijkers dan in het weekend gaan uitwaaien aan zee. Vorige week brachten we jou de niet te missen adresjes in Knokke en deze week is het de beurt aan de koningin der badsteden: Oostende … Lees meer
Toch wel bijzonder. Op de vooravond van de dertigste verjaardag van VTM, had de absolute kampioen van de kookprogramma’s, Piet Huysentruyt, gisterenavond blijkbaar heel bijzonder bezoek … Lees meer
Januari, en ja, het is weer eens zover. Elk jaar maakt de super populaire beoordelingswebsite TripAdvisor de Traveler’s Choice Awards bekend. Dat zijn de toplijstjes van het afgelopen jaar … Lees meer
Ik had er al een tijdje over nagedacht, weervrouw Jill Peeters had er me al een paar keer op aangesproken, en nadat in heel het land steeds meer mensen betogen en opkomen voor een beter milieu heb ik beseft dat ik mijn (vele) tripjes naar Barcelona moest compenseren … Lees meer
Sinds vijf jaar ben ik een halve Catalaan, dat is intussen wel alom geweten. We hebben sinds 2013 namelijk een eigen flatje in het midden van het prachtige Barcelona, en het is voor ons absoluut de ultieme plek om te ontspannen … Lees meer
Ook in de gure wintermaanden kan je lekker richting de kust om te gaan uitwaaien tijdens een frisse wandeling of om er een culinair adresje uit te proberen … Lees meer
Een beetje chauvinistisch zijn, dat moet kunnen. En zeker als je echt een reden hebt om fier te zijn op je landje. Wanneer de Rode Duivels goed spelen, of een zanger van bij ons een dikke hit scoort in het buitenland, of je ziet ergens een Rubens hangen in een belangrijk museum ver weg, dan ga je toch een beetje glimmen … Lees meer
Deze week werden in Frankrijk de Michelinsterren weer uitgereikt. Dat is voor de chefs altijd een spannend momentje. Zo verloren drie restaurants (hun derde ster en zakten naar twee sterren terug … Lees meer
Heel dikke proficiat voor de sympathieke Gert Verhulst. Hij wordt vandaag 51 jaar. Een hele schone leeftijd voor een jonge actieve knaap als Gert. Gert en ik gaan ongeveer even lang mee in de media (hij was maar een paar jaartjes voor mij begonnen bij de VRT) en we kwamen elkaar dus erg vaak tegen … Lees meer
Wat krijg je geserveerd bij de thee wanneer je bij Meghan Markle op bezoek gaat? We hebben daar dit weekend een unieke glimp van kunnen opvangen op Instagram … Lees meer
Niets leuker dan in het weekend buitenshuis gaan brunchen! Weet je niet meteen waar je heen moet? Would Be Chef to the rescue want met deze adresjes weet je voortaan perfect waar je kan genieten van een heerlijke mimosa, Eggs Benedict of smaakvolle American pancakes … Lees meer
Ik ben zot van uien. Ze zijn werkelijk goud in de keuken. Ze geven diepgang en smaak aan zoveel gerechten. Er is één nadeel: ik kan ze niet “slachten” zonder emotioneel te worden … Lees meer
Ik ben een voetballiefhebber, en een fan van Club Brugge. En daarom ben ik ook ontzettend blij dat topfavoriet Hans Vanaken de Gouden Schoen heeft gewonnen … Lees meer
Eerlijk: ik kan wel eens een pikantje verdragen, maar trop is teveel. Ooit was ik in Indië en sommige gerechten die daar geserveerd werden, daar kon ik niet eens aan beginnen … Lees meer
Het Brexit-compromis van premier May werd gisteren in Londen compleet weggestemd. Geen mens weet wat er nu gebeuren gaat. Wellicht komt er een niet-onderhandelde Brexit, en dat zou weleens kunnen betekenen: chaos … Lees meer
Veganisten beweren graag dat ze veel gezonder leven dan mensen die wel nog vlees- vis- en zuivelproducten blijven eten. Over hun ethische motivaties valt nauwelijks te discussiëren … Lees meer
Lap, daar gaat mijn goede voornemen voor 2019, en het is zelfs een beetje mijn eigen schuld. Ik wou weer wat kilo’s verliezen, en ik heb daarom erg voorzichtig gegeten (wel lekker, maar minder en vooral lichter) en (minder alcohol) gedronken, en vooral massa’s gewandeld de voorbije weken … Lees meer
Goed nieuws voor de fans, en ik ben er eentje van: Albert Heijn, de sympathieke Nederlandse kruidenier blijft wel degelijk aanwezig in België. Dat werd volgens verschillende nieuwssites vandaag op de ondernemingsraad bekend gemaakt … Lees meer
Vorig jaar was de zeeduivel nog “vis van het jaar” maar dit jaar is het de wijting geworden, een klassieker in de Franse keuken maar weinig bekend in België … Lees meer
Culinair genieten en reizen … het gaat voor mij al jaren hand in hand. Zeer leuk nieuws dus toen ik deze week te horen kreeg dat Would Be Chef genomineerd is voor de Travel Blog Awards 2019 … Lees meer
Vliegtuigeten, het is iets speciaals. Op korte vluchten vind ik het gewoon niet nodig dat er eten wordt geserveerd. Vroeger werd zelfs dan een klein hapje voorzien, en dat is sympathiek, maar het hoeft voor mij niet … Lees meer