Op zoek naar een leuk plekje om te lunchen of te dineren? Op Would Be Chef heb ik het voorbije jaar de leukste eetadresjes verzameld van local foodies, mensen die wonen in deze boeiende steden, en die hun hidden spots graag aan jullie willen aanbevelen … Lees meer
Grappig foodnieuws uit Engeland van enkele weken terug, naar aanleiding van een grappige tweet van een moeder. Haar zoontje kreeg namelijk voor het eerst een reep Toblerone, en hij ontdekte een dier in het logo van de chocoladefabrikant … Lees meer
Meer dan de helft van de werknemers (zo’n 58 procent) neemt geen middagpauze. Jobwebsite Stepstone heeft dat berekend. We nemen de pauze niet omdat we teveel werk hebben of sneller naar huis willen ‘s avonds … Lees meer
Na de feesten is het zo ver… dan maken we weer allemaal goede voornemens. Er mogen wel weer wat kilootjes af. De zomer is nog ver, dat is zo, maar hoe zeggen ze dat ook alweer: summerbody’s are made in winter … Lees meer
Wat zou jij doen als er plots mieren in je bord lagen in een erg chique restaurant? Even met de ogen knipperen? De ober terugroepen en met een kwinkslag duidelijk maken dat er iets niet klopt … Lees meer
Een goed voornemen voor het nieuwe jaar: geregeld kleinschalige Belgische spelers in de culinaire wereld een hart onder de riem steken en een sportief duwtje geven … Lees meer
Telkens wanneer ik naar de markt ga in Barcelona en ik neem percebes mee naar huis, dan krijg ik op Instagram tientallen keren de vraag: welke rare schepsels zijn dat nu zeg … Lees meer
Het was gisteren één van mijn tien geboden om af te vallen: Opgelet met alcohol! Ik schreef letterlijk dit: “Niet makkelijk de komende maanden, maar het maakt een groot verschil … Lees meer
Beste (m/p)eter, We klinken vandaag op een splinternieuw jaar, met een goed glas Bordeaux of een dikke sigaar. Met een glaasje champagne en hapjes erbij … Lees meer
We zijn bijna aan het einde van het jaar. Straks vieren we de komst van 2019. Mag ik jullie ontzettend bedanken omdat jullie mijn foodblog zo trouw blijven volgen … Lees meer
Feesten is fijn! Maar pijn na het feesten is helemaal niet fijn. Of je vanavond nu voor een etentje gaat met aangepaste wijnen en een pousse-café nadien, of gewoon stevig stappen gaat, neem deze tips in acht, en morgen sta je fris op en kun je het nieuwe jaar lekker fris starten … Lees meer
Ben ik soms wat te streng in mijn restaurantbesprekingen? Te onbeleefd? Spreek ik niet met kennis van zaken? Zet ik teveel druk op sommige chefs en personeel … Lees meer
Ik ben niet zo’n ontzettend grote desserteter. Meestal heb ik na het hoofgerecht gewoon meer dan genoeg gegeten. Soms, als ik nog een klein gaatje over heb, ga ik graag voor een stukje kaas … Lees meer
As we speak zijn we onderweg. We maken vandaag een klein extra reisje binnen onze vakantie die we doorbrengen in Barcelona. We gaan namelijk dineren in volgens mij misschien wel het beste restaurant van de wereld … Lees meer
Gisteren heb ik mijn vijf favoriete voorgerechten op een rij gezet. Vandaag wil ik jullie dan weer even laten weten welke chefs mij in 2018 het meest verrast hebben met een indrukwekkend hoofdgerecht … Lees meer
Vanaf vandaag tot het einde van het jaar ga ik op Would Be Chef terugblikken op 2018. Wat waren de lekkerste hoofdgerechten die ik op restaurant at, wat waren de grootste ontgoochelingen, wat waren de lekkerste desserts van het jaar, welke gerechten scoorden het best op mijn foodblog … Lees meer
Beste levensgenieter, normaal schrijven mensen een nieuwjaarsbrief. Behalve de koning en de paus. Die houden liever kersttoespraken. Om de kerk wat in het midden te houden laat ik die eer ook aan hen … Lees meer
Het is weer kerst, dus vanavond gaan we uitgebreid feesten, lekker eten, en genieten met heerlijke drankjes. Feesten is fantastisch, en soms moet je er gewoon voor durven gaan … Lees meer
Bijna nieuwjaar… maar er liggen nog een pak kerstcadeautjes onder mijn boom. Ik wil ze graag uitdelen! Misschien weet je het, of misschien ook niet, maar sinds het begin van Would Be Chef, nu anderhalf jaar geleden heb ik al honderden cadeautjes mogen weggeven … Lees meer
Beste Gert, beste Joachim, wanneer ik dit schrijf liggen jullie wellicht nog lekker te slapen. Jullie lezen mijn briefje wel ergens deze namiddag. Het is vandaag de dag voor kerstavond … Lees meer
Tenminste als we de cijfers van Pinterest mogen geloven. Op Pinterest gaan mensen op zoek naar beelden die hen inspireren en dus is dit hippe sociale medium echt wel een prima trendvoorspeller … Lees meer
Ik hoor van veel mensen dat ze toch nog aan het piekeren zijn over de hapjes die ze op kerstavond zouden kunnen serveren. Snap ik. Je mag het jezelf dan wel gemakkelijk maken door bijvoorbeeld te beslissen om dit jaar zoals het gros van de bevolking ook nog eens voor gourmet te gaan, maar dan alleen chips en borrelnootjes serveren als hapjes is misschien net dat tikje te weinig … Lees meer
Na een jaar vol dj-sets op vrijdag en zaterdag hadden we ons voorgenomen om in december, de mooiste maand van het jaar, een paar weekends door te brengen in ons geliefde Barcelona … Lees meer
Het was opvallend nieuws deze week. Als je de Vlamingen vraagt wat ze het liefste eten op kerstmis, dan krijg je van een hele grote groep als antwoord: gourmet … Lees meer
Ontbijt is erg belangrijk, dat weten we allemaal. Ik als ochtendmens zeker. Een goed ontbijt moet gezond zijn, en ook gevarieerd. Maar vanaf nu kan het ook op sterrenniveau … Lees meer
Even voor alle duidelijkheid. Dit is geen politiek artikel. Geen standpunt. Gewoon een overzicht van enkele opmerkelijk gerechten, ontstaan door migratie … Lees meer
Met de feestdagen in aantocht trek je binnenkort misschien wel eens op citytrip in eigen land … en dan is Hasselt zeker een goeie optie! Je kan er shoppen, cultuur opsnuiven en genieten in tal van lekkere restaurantjes … Lees meer
Veel commotie rond een Facebookpost van topchocolatier Dominique Persoone deze week. Hij plaatste namelijk de beelden online van een vrouw die in zijn winkel voor 80 euro chocolade gestolen had … Lees meer
Groot nieuws van mijn goede vriend Roger van Damme vandaag. Bij de achtste verjaardag en de voorstelling van het nieuwe seizoen van njam! op de boot van Gert Verhulst, mocht ik Roger het eerste exemplaar van z’n prachtige nieuwe dessertenboek ‘Roger van Damme Dessert’ voorstellen … Lees meer
We zitten bijna weer aan het einde van het jaar, en die mooie periode met feestdagen komt er weer aan. En ik heb goed nieuws. Sinds vorig jaar ben ik fier ambassadeur van Royal Belgian Caviar … Lees meer