Nieuws

Waar lekker eten in Antwerpen, Brussel, Leuven, Hasselt en Gent?

Waar lekker eten in Antwerpen, Brussel, Leuven, Hasselt en Gent?

Op zoek naar een leuk plekje om te lunchen of te dineren? Op Would Be Chef heb ik het voorbije jaar de leukste eetadresjes verzameld van local foodies, mensen die wonen in deze boeiende steden, en die hun hidden spots graag aan jullie willen aanbevelen … Lees meer

Zie jij welk dier verborgen zit in het logo van Toblerone?

Zie jij welk dier verborgen zit in het logo van Toblerone?

Grappig foodnieuws uit Engeland van enkele weken terug, naar aanleiding van een grappige tweet van een moeder. Haar zoontje kreeg namelijk voor het eerst een reep Toblerone, en hij ontdekte een dier in het logo van de chocoladefabrikant … Lees meer

Middagpauze overslaan kost je 44000 euro... En hoeveel kilo?

Middagpauze overslaan kost je 44000 euro… En hoeveel kilo?

Meer dan de helft van de werknemers (zo’n 58 procent) neemt geen middagpauze. Jobwebsite Stepstone heeft dat berekend. We nemen de pauze niet omdat we teveel werk hebben of sneller naar huis willen ‘s avonds … Lees meer

GEZOND SLANK NA DE FEESTEN MET DIT LEKKER WEEKMENU

Gezond slank na de feesten met dit lekker weekmenu

Na de feesten is het zo ver… dan maken we weer allemaal goede voornemens. Er mogen wel weer wat kilootjes af. De zomer is nog ver, dat is zo, maar hoe zeggen ze dat ook alweer: summerbody’s are made in winter … Lees meer

Wat zeg jij tegen de ober wanneer je een mier ontdekt in je bord?

Wat zeg jij tegen de ober wanneer je een mier ontdekt in je bord?

Wat zou jij doen als er plots mieren in je bord lagen in een erg chique restaurant? Even met de ogen knipperen? De ober terugroepen en met een kwinkslag duidelijk maken dat er iets niet klopt … Lees meer

Super toffe keramieklijn: KLAY

Super toffe keramieklijn: KLAY

Een goed voornemen voor het nieuwe jaar: geregeld kleinschalige Belgische spelers in de culinaire wereld een hart onder de riem steken en een sportief duwtje geven … Lees meer

Ken je deze rare schepsels?

Ken je deze rare schepsels?

Telkens wanneer ik naar de markt ga in Barcelona en ik neem percebes mee naar huis, dan krijg ik op Instagram tientallen keren de vraag: welke rare schepsels zijn dat nu zeg … Lees meer

Geen druppel alcohol meer voor de prins?

Geen druppel alcohol meer voor de prins?

Het was gisteren één van mijn tien geboden om af te vallen: Opgelet met alcohol!  Ik schreef letterlijk dit: “Niet makkelijk de komende maanden, maar het maakt een groot verschil … Lees meer

Mijn eerste nieuwjaarsbrief in 30 jaar

Mijn eerste nieuwjaarsbrief in 30 jaar

Beste (m/p)eter,   We klinken vandaag op een splinternieuw jaar, met een goed glas Bordeaux of een dikke sigaar. Met een glaasje champagne en hapjes erbij … Lees meer

De 5 meest bekeken recepten van 2018

De 5 meest bekeken recepten van 2018

We zijn bijna aan het einde van het jaar. Straks vieren we de komst van 2019. Mag ik jullie ontzettend bedanken omdat jullie  mijn foodblog zo trouw blijven volgen … Lees meer

Oudjaar vieren zonder een kater morgen doe je zo!!!

Oudjaar vieren zonder een kater morgen doe je zo!!!

Feesten is fijn! Maar pijn na het feesten is helemaal niet fijn. Of je vanavond nu voor een etentje gaat met aangepaste wijnen en een pousse-café nadien, of gewoon stevig stappen gaat, neem deze tips in acht, en morgen sta je fris op en kun je het nieuwe jaar lekker fris starten … Lees meer

In dit ene restaurant wil ik echt nooit meer gaan eten!

In dit ene restaurant wil ik echt nooit meer gaan eten!

Ben ik soms wat te streng in mijn restaurantbesprekingen? Te onbeleefd? Spreek ik niet met kennis van zaken? Zet ik teveel druk op sommige chefs en personeel … Lees meer

De 5 beste desserts van 2018

De 5 beste desserts van 2018

Ik ben niet zo’n ontzettend grote desserteter. Meestal heb ik na het hoofgerecht gewoon meer dan genoeg gegeten. Soms, als ik nog een klein gaatje over heb, ga ik graag voor een stukje kaas … Lees meer

Spannendste culinaire uitstap van het jaar

Spannendste culinaire uitstap van het jaar

As we speak zijn we onderweg. We maken vandaag een klein extra reisje binnen onze vakantie die we doorbrengen in Barcelona. We gaan namelijk dineren in volgens mij misschien wel het beste restaurant van de wereld … Lees meer

De 5 beste Hoofdgerechten van 2018

De 5 beste Hoofdgerechten van 2018

Gisteren heb ik mijn vijf favoriete voorgerechten op een rij gezet. Vandaag wil ik jullie dan weer even laten weten welke chefs mij in 2018 het meest verrast hebben met een indrukwekkend hoofdgerecht … Lees meer

De vijf beste voorgerechten van 2018

De vijf beste voorgerechten van 2018

Vanaf vandaag tot het einde van het jaar ga ik op Would Be Chef terugblikken op 2018. Wat waren de lekkerste hoofdgerechten die ik op restaurant at, wat waren de grootste ontgoochelingen, wat waren de lekkerste desserts van het jaar, welke gerechten scoorden het best op mijn foodblog … Lees meer

Mijn oprechte kerstwensen voor jou...

Mijn oprechte kerstwensen voor jou…

Beste levensgenieter, normaal schrijven mensen een nieuwjaarsbrief. Behalve de koning en de paus. Die houden liever kersttoespraken. Om de kerk wat in het midden te houden laat ik die eer ook aan hen … Lees meer

Zo kun je een kerstkater vermijden

Zo kun je een kerstkater vermijden

Het is weer kerst, dus vanavond gaan we uitgebreid feesten, lekker eten, en genieten met heerlijke drankjes. Feesten is fantastisch, en soms moet je er gewoon voor durven gaan … Lees meer

Deze cadeautjes liggen nog onder mijn kerstboom

Deze cadeautjes liggen nog onder mijn kerstboom

Bijna nieuwjaar… maar er liggen nog een pak kerstcadeautjes onder mijn boom.  Ik wil ze graag uitdelen! Misschien weet je het, of misschien ook niet, maar sinds het begin van Would Be Chef, nu anderhalf jaar geleden heb ik al honderden cadeautjes mogen weggeven … Lees meer

Vrienden van Hertog Jan, ik wil nog een ding zeggen

Vrienden van Hertog Jan, ik wil nog een ding zeggen

Beste Gert, beste Joachim, wanneer ik dit schrijf liggen jullie wellicht nog lekker te slapen. Jullie lezen mijn briefje wel ergens deze namiddag. Het is vandaag de dag voor kerstavond … Lees meer

De foodtrend van 2019 is bekend!

De foodtrend van 2019 is bekend!

Tenminste als we de cijfers van Pinterest mogen geloven. Op Pinterest gaan mensen op zoek naar beelden die hen inspireren en dus is dit hippe sociale medium echt wel een prima trendvoorspeller … Lees meer

Zoek niet verder: dit zijn 5 toffe kersthapjes!

Zoek niet verder: dit zijn 5 toffe kersthapjes!

Ik hoor van veel mensen dat ze toch nog aan het piekeren zijn over de hapjes die ze op kerstavond zouden kunnen serveren. Snap ik. Je mag het jezelf dan wel gemakkelijk maken door bijvoorbeeld te beslissen om dit jaar zoals het gros van de bevolking ook nog eens voor gourmet te gaan, maar dan alleen chips en borrelnootjes serveren als hapjes is misschien net dat tikje te weinig … Lees meer

Een topweekendje met m'n papa in Barcelona

Een topweekendje met m’n papa in Barcelona

Na een jaar vol dj-sets op vrijdag en zaterdag hadden we ons voorgenomen om in december, de mooiste maand van het jaar, een paar weekends door te brengen in ons geliefde Barcelona … Lees meer

Spannende side dishes voor de kerstgourmet!

Spannende side dishes voor de kerstgourmet!

Het was opvallend nieuws deze week. Als je de Vlamingen vraagt wat ze het liefste eten op kerstmis, dan krijg je van een hele grote groep als antwoord: gourmet … Lees meer

Sergio Herman als ontbijt!

Sergio Herman als ontbijt!

Ontbijt is erg belangrijk, dat weten we allemaal. Ik als ochtendmens zeker. Een goed ontbijt moet gezond zijn, en ook gevarieerd. Maar vanaf nu kan het ook op sterrenniveau … Lees meer

ZONDER MIGRATIE BESTONDEN DEZE GERECHTEN NIET

Zonder migratie bestonden deze gerechten niet

Even voor alle duidelijkheid. Dit is geen politiek artikel. Geen standpunt. Gewoon een overzicht van enkele opmerkelijk gerechten, ontstaan door migratie … Lees meer

Hasselt: de hotspots volgens local foodies

Hasselt: de hotspots volgens local foodies

Met de feestdagen in aantocht trek je binnenkort misschien wel eens op citytrip in eigen land … en dan is Hasselt zeker een goeie optie! Je kan er shoppen, cultuur opsnuiven en genieten in tal van lekkere restaurantjes … Lees meer

WORDT DOMINIQUE PERSOONE ZELF VERVOLGD?

Wordt dominique persoone zelf vervolgd?

Veel commotie rond een Facebookpost van topchocolatier Dominique Persoone deze week. Hij plaatste namelijk de beelden online van een vrouw die in zijn winkel voor 80 euro chocolade gestolen had … Lees meer

PRIMEUR: Roger van Damme heeft groot nieuws!

PRIMEUR: Roger van Damme heeft groot nieuws!

Groot nieuws van mijn goede vriend Roger van Damme vandaag. Bij de achtste verjaardag en de voorstelling van het nieuwe seizoen van njam! op de boot van Gert Verhulst, mocht ik Roger het eerste exemplaar van z’n prachtige nieuwe dessertenboek ‘Roger van Damme Dessert’ voorstellen … Lees meer

Goed Nieuws: Ik geef weer kaviaar weg!

Goed Nieuws: Ik geef weer kaviaar weg!

We zitten bijna weer aan het einde van het jaar, en die mooie periode met feestdagen komt er weer aan. En ik heb goed nieuws. Sinds vorig jaar ben ik fier ambassadeur van Royal Belgian Caviar … Lees meer