Morgen is het eindelijk weer zo ver. Ik mag na de ochtendshow vertrekken naar de luchthaven om samen met mijn papa André naar Barcelona te vertrekken … Lees meer
Ik heb hier al meermaals uitgelegd waarom ik een grote fan ben van gemberthee. Elke ochtend probeer ik zo’n grote thermostas lekkere thee met citroen en gember te maken, hier kun je het recept daarvan vinden … Lees meer
Gisteren een super telefoontje gekregen van Peter Goossens, de godfather van de Belgische gastronomie. Vanaf volgende week maandag ga ik elke dag naast de ochtendshow met Anke tussen zes en negen op Joe, ook een avondshow maken … Lees meer
Sinds vorige maandag probeert mijn ochtendcollega Anke Buckinx in een ludiek kerstkrokettendieet wat af te vallen. Niks spectaculairs, ze probeert gewoon haar eetgewoonten (lees snoepgewoonten) wat te veranderen om de laatste zwangerschapskilootjes te killen … Lees meer
Week twee van Anke’s kerstkrokettendieet is begonnen. Ik ben benieuwd hoeveel ze dit weekend zal afgevallen zijn. maar soit, ik heb het gevoel dat de weegschaal vandaag sowieso met betere cijfers zal komen dan vrijdag … Lees meer
Het ergste is achter de rug. Nadat ik twee dagen last had van een stevige buikgriep ben ik er weer min of meer bovenop. Rusten doet wonderen. Niet drinken en enkel wat soep eten ook … Lees meer
Vreemd, maar ik zie het sinds een tijdje constant opduiken op de sociale media. Wanneer mensen een glaasje wijn drinken, dan gebruiken ze tegenwoordig vaak de hashtag #wijnen Nu dacht ik eerst dat ze daarmee bedoelden: “wijnen” als in “meervoud van wijn” … Lees meer
Haha, een klein beetje abracadabra op deze zondagochtend. Maar ik heb de perfecte truc om Anke inderdaad een boost te geven, zodat ze deze week extra snel afvallen gaat … Lees meer
Ik lig al een hele dag te niksen. Ik heb weinig energie. Sinds ik gisterenavond plots erg mottig ben geworden heb ik weinig zin in eten. Ik drink veel water, dat schijnt belangrijk te zijn om niet uit te drogen … Lees meer
Ik ben nogal een taaie. Ik ben (zoals elke mens zeker?) niet graag ziek. En ik ben het (hout vast houden) ook niet al te vaak. Verkouden ben ik elk jaar wel eens, en net zoals bij m’n papa en mijn oma en overgrootvader zaliger is onze keel onze achillespees … Lees meer
Ik ken de mensen en de producten van Foodbag al een tijdje. Ergens vorig jaar heb ik al eens een weekje hun recepten en producten uitgetest, en ik vond dat toen bijzonder boeiend, makkelijk, en lekker … Lees meer
Sinds maandag loopt er een ludieke actie in de ochtend van Joe. Anke, mijn fijne ochtendcollega is deze zomer bevallen van een tweede kindje. Na Lou een paar jaar geleden, kwam er een klein broertje: Max … Lees meer
Niet alleen mijn ochtendshow-collega Anke Buckinx probeert een paar kilo’s te verliezen, maar vele volgers van deze foodblog doen dat ook. Eén van de tips die ik altijd geef is: kook elke dag iets lekkers … Lees meer
Haha, deze boodschap is een hele blijde boodschap. Mensen beloven dat ze wat kilootjes gaan verliezen de komende weken, dat is natuurlijk gemakkelijk. Maar … Lees meer
Echte chefs bakken hun biefstuk op gevoel. Die hebben gewoon “bakken” ervaring, en dat helpt natuurlijk. En ze duwen ook met hun duim op gebakken biefstuk … Lees meer
Mijn ochtendshow-collega Anke Buckinx wil graag een paar kilo afvallen. Ze gaat vanaf maandag op dieet, heeft ze gezegd. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, zeker voor Anke die graag snoept en chips eet … Lees meer
Ooit op Q-music gebruikten Erwin Deckers en ik in de ochtend een jingeltje van iemand die uit volle borst “het is vriiiiiiiiijjjjjjjdag” schreeuwde. Dat gaf onze luisteraars extreem veel energie … Lees meer
Sorry voor de pittige titel, maar ik wou even jouw aandacht, beste man. Of beste dame, als je nog even verder wil met je echtgenoot, dan moet je hem dit artikel ook even onder de neus duwen … Lees meer
Nogal wat mensen zijn geschrokken door het bericht in het nieuws van VTM dat ik naar de rechter zou stappen wegens bedreigingen. En vandaag staat er ook een artikel in Het Laatste Nieuws waarin ik zeg dat ik me niet ga laten intimideren en harde bedreigingen niet pik … Lees meer
Wow, het viel natuurlijk te verwachten. Ik word weer eens keihard aangepakt en bestookt via private messages op al mijn sociale media en via mails. Ik heb vorige week namelijk de verdediging op mij genomen van Phare De Vie, een Brugs restaurant dat bestookt wordt met uiterst negatieve kritieken op alle beoordelingssites, omdat ze nog foie gras durven te serveren … Lees meer
Vandaag werden de nieuwe Michelinsterren uitgereikt… Er zijn 5 nieuwe één sterrenrestaurants voorgesteld, en één restaurant wint een tweede ster … Lees meer
Vanmiddag is het eindelijk zo ver: Michelin maakt in Gent de nieuwe gids bekend. Wie krijgt een eerste ster? Komt er een nieuw twee sterrenrestaurant? En we durven zelfs te hopen op een tweede drie sterrenrestaurant … Lees meer
Enkele maanden geleden kondigde Vlaams Minister Ben Weyts aan dat de Vlaamse regering dwangvoederen bij ganzen voor de productie van foie gras definitief zal verbieden in Vlaanderen vanaf 2023 … Lees meer
Ze zullen wel weer zenuwachtig zijn, de topchefs in ons landje, want vandaag stelt Michelin z’n nieuwe gids voor. Er zullen weer winnaars zijn, maar helaas ook verliezers … Lees meer
Wat een spannende nacht voor de Belgische topchefs. De toppers liggen nu al zenuwachtig te nagelbijten. Morgenmiddag wordt in Gent immers de nieuwe Michelin-gids voorgesteld … Lees meer
De tijd vliegt, en vandaag zijn we al toegekomen aan de vierde, en meteen ook laatste aflevering van “Van Passie Tot Perfectie” met Roger van Damme en mezelf om njam … Lees meer
Enkele maanden geleden kondigde Vlaams Minister Ben Weyts aan dat de Vlaamse regering dwangvoederen bij ganzen voor de productie van foie gras definitief zal verbieden vanaf 2023 … Lees meer
Het zijn geen fijne dagen voor de eigenaars en het personeel van restaurant Phare De Vie in Brugge. Op hun Facebookpagina en op diverse beoordelingssites zijn ze sinds kort het slachtoffer van extreme veganisten die een haatcampagne tegen hen hebben opgezet omdat ze foie gras serveren … Lees meer
Hou jij ook van confituur op je boterham? Lekker hé? Zeker als die ook nog eens zelfgemaakt, of artisanaal bereid is. Maar er bestaat een plezierig en makkelijk alternatief, dat toch nog een beetje gezonder is … Lees meer
Ik ga je uitleggen waarom vroeg opstaan goed is om af te vallen. Want ik weet ook, voor dag en dauw je bed uitspringen is natuurlijk niet altijd evident voor iedereen … Lees meer