Nieuws

Hoeveel is levensgenieter Jeroen Meus verdikt?

Hoeveel is levensgenieter Jeroen Meus verdikt?

Dikke proficiat aan de sympathieke dagelijkse huiskok van Eén: Jeroen Meus. Gisteren waren hij en z’n lieve vrouw Stéphanie 6 jaar getrouwd. En dat vierde hij met een prachtige kus op Instagram … Lees meer

Ik heb er weer geweldig veel zin in!

De vakantie is absoluut zalig geweest. Zes weken genieten. Hoofdzakelijk in Barcelona. Maar we zijn ook een weekje door de Provence getrokken. En ik was drie dagen in Condom, tussen Bordeaux en Toulouse, bij goede vrienden … Lees meer

Wat ik echt heb gemist op vakantie!

Wat ik echt heb gemist op vakantie!

Wat ik het meeste aan België mis wanneer ik op vakantie ben? Dat was een van de vragen die mijn collega’s Bjorn en Ann mij gisteren tijdens hun laatste vervangende ochtendshow op Joe stelden … Lees meer

De laatste avond van mijn vakantie wordt spectaculair

De laatste avond van mijn vakantie wordt spectaculair

Het is m’n tweede en laatste dag bij mijn oude schoolvriend Jorge in Condom, in het Zuiden van Frankrijk, in de Gers in Gascogne. Gisteren heb ik hier gekookt voor 9 mensen, en ook vanavond sta ik weer met veel plezier achter het fornuis, maar nu ga ik koken voor slechts vier gasten … Lees meer

Koken voor je kat: "gekookte kabeljauw of kip, wat garnalen..."

Koken voor je kat: “gekookte kabeljauw of kip, wat garnalen…”

Vandaag is het wereld kattendag. Dat mag wel eens gevierd worden. Als er feestjes zijn voor mensen komt daar lekker eten aan te pas. Maar kun je dat doen voor katten: een speciale feestmaaltijd koken … Lees meer

Zot einde van m'n vakantie

Zot einde van m’n vakantie

Ik heb net een beetje een impulsieve beslissing genomen. De vakantieplannen voor de laatste dagen even aangepast. Ik zou tot vrijdag in Barcelona blijven en dan terugvliegen, want vrijdag is DJ-night voor mij, en maandag begin ik weer radio te maken … Lees meer

De enige waarheid over diëten

De enige waarheid over diëten

Geef toe, afvallen is niet altijd makkelijk. Zeker niet wanneer je, zoals ik, van nature aanleg hebt om makkelijk bij te komen, en op de koop toe houdt van lekker eten … Lees meer

5 funny food facts over Obama

5 funny food facts over Obama

Vandaag 4 augustus is de verjaardag van de vorige Amerikaanse president Barack Obama. Hij wordt 58. Hij was van 2009 tot 2017 de 44ste president van de Verenigde Staten … Lees meer

Roger van Damme vs mijn Mama Anny: twee keer appeltaart

Roger van Damme vs mijn Mama Anny: twee keer appeltaart

Het was een emotioneel moment, die avond in juni in Het Gebaar bij Roger van Damme. Roger had  naar aanleiding van twee jaar Would Be Chef voor het goede doel een hele sterrenmaaltijd bereid met allemaal heerlijke gerechten die gebaseerd waren op enkele basisrecepten vanop mijn blog … Lees meer

Herpak u dringend, Brussels Airport

Herpak u dringend, Brussels Airport

Het was gisteren weer prijs. Toen we met vier koffers vol vuile kleren en andere wat fraaiere vakantiesouvenirs geland waren op Brussels Airport kwamen we opnieuw aan in een waanzinnig drukke bagagehall … Lees meer

GROTE LIEFDE VOOR WATERMELOEN

Grote liefde voor watermeloen

Er is elke dag wel een “dag van”. En ik durf zo’n “dag van” dan wel eens te vieren op deze blog. Moederdag? Ik bak een taart van mama Anny! Dag van de pizza … Lees meer

Mazout en elf andere manieren om bier te verkrachten

Mazout en elf andere manieren om bier te verkrachten

Het is vandaag blijkbaar internationale bierdag. Daar moeten we een pintje op drinken! Een frisse pils of een speciaalbiertje. En we moeten het niet te ver zoeken, want België blijft toonaangevend zowel wat massaproductie van populaire pilsjes betreft, als in het segment van de exclusievere bieren, een unieke combinatie waarin geen enkel land ter wereld ons kan evenaren, volgens minister en voormalige baas van de Belgische Brouwersvereniging Sven Gatz in een eerder interview voor Would Be Chef … Lees meer

Breaking news: Piet Huysentruyts Likoké komt weer naar België

Enkele weken terug was ik eindelijk in Les Vans, in de Ardèche, bij Piet Huysentruyt en zijn zoon Cyriel, in hun sterrenrestaurant Likoké. Het was er heerlijk eten … Lees meer

ILLEGAAL OF NIET: ZO PAKKEN DE INWONERS CRIMINELEN AAN IN BARCELONA

Illegaal of niet: zo pakken de inwoners criminelen aan in barcelona

Een paar weken geleden schreef ik hier op deze blog nog dat Barcelona een flink stuk onveiliger geworden is. Dat bleek toen uit nieuwe cijfers. En ook al heb ik mij hier persoonlijk nooit onveilig gevoeld, in sommige wijken in het oude centrum en in sommige buitenwijken voel je toch soms een soort van grauwheid en latente dreiging die er inderdaad de laatste maanden niet op verbeterd is … Lees meer

De culinaire vakantietips van Viktor Verhulst

De culinaire vakantietips van Viktor Verhulst

De hele zomer lang serveren we je op Would Be Chef de culinaire reisverhalen en tips van boeiende Vlamingen, en vandaag is dat Viktor Verhulst. Viktor is al lang niet meer enkel “de zoon van”, ook als is hij nog steeds erg trots op zijn papa Gert, en hebben de twee een ontzettend goede band met elkaar … Lees meer

Meer dan een kwart van de koeriers proeft stiekem van je eten

Meer dan een kwart van de koeriers proeft stiekem van je eten

Op het platteland zal het wat minder vaak gebeuren, maar in de stad is het intussen ingeburgerd: je eten thuis laten leveren. Vroeger kwam alleen de pizzakoerier thuis bezorgen, maar in de meeste wereldsteden zijn er nu fietskoeriers die werkelijk alle mogelijke gerechten op elk uur van de dag komen aan huis leveren … Lees meer

Sorry, ik ben geen pepe maar een echte hipster!

Sorry, ik ben geen pepe maar een echte hipster!

Wanneer ik in Barcelona ben en naar de markt ga, dan doe ik dat te voet. Ik doe zowat alles te voet in deze stad. Heel af en toe, wanneer we eens wat verder op restaurant gaan en ik niet bezweet toe wil komen, zullen we eens een taxi nemen … Lees meer

WAAROM DOMINIQUE PERSOONE ZOT IS VAN ZURKEL EN CAMPARI HAAT

Waarom dominique persoone zot is van zurkel en campari haat

Dominique Persoone is een bijzondere man in de culinaire wereld. Hij heeft een opleiding als chef gekregen, maar zijn grote liefde is toch wel chocolade … Lees meer

"Culinair reizen" volgens Gert De Mangeleer: de tips!

“Culinair reizen” volgens Gert De Mangeleer: de tips!

Gert De Mangeleer (die vorige week jarig was en 42 werd) is één van onze allergrootste chefs ooit. Met het legendarische  Hertog Jan behaalde hij het hoogst haalbare: drie sterren in de Michelingids, en een welverdiende plek in de TOP 100 van de wereld … Lees meer

Ik heb de dood in de ogen gezien

Ik heb de dood in de ogen gezien

Vorige week waren we een dag op bezoek bij Enric en Anna, een tof Spaans koppel dat we een paar jaar geleden hebben leren kennen in Via Veneto, ons stamrestaurant in Barcelona … Lees meer

Afschuwelijk of niet: Gordon Ramsay eet cavia

Afschuwelijk of niet: Gordon Ramsay eet cavia

Hij is een controversieel figuur dat is zeker. Gordon Ramsay, de bekende Britse chef (en ex-topvoetballer) durft wel eens te choqueren op TV. In zijn programma Kitchen Nightmares, de Amerikaanse realityserie die tussen 2007 en 2014 werd uitgezonden op FOX probeerde hij falende restaurants te helpen, maar dat deed hij soms wel op een heel expliciete manier … Lees meer

Meer dan 40 graden in België. De wereld draait zot. Of toch niet?

Meer dan 40 graden in België. De wereld draait zot. Of toch niet?

Ik las op social media vandaag al verontrustende berichten… “de wereld is naar de knoppen.” Het ene hitterecord na het andere wordt in België verbroken … Lees meer

De vakantie plannen en culinaire zomerse tips van Koen Crucke

De vakantie plannen en culinaire zomerse tips van Koen Crucke

In onze zomerreeks vandaag de spots op Koen Crucke die op dit moment weer schittert tijdens de Gentse Feesten in de Minardschouwburg. Deze creatieve duizendpoot houdt enorm van het goede leven, ook al probeert hij wel z’n gewicht onder controle te houden, iets wat hem tegenwoordig ook prima lukt … Lees meer

Nog restaurants om te vermijden...

Nog restaurants om te vermijden…

Gisteren schreef ik een artikel over een restaurant waar ik nooit meer wil komen, omdat de bazin op een zeer opdringerige manier een fooi van ons probeerde af te troggelen … Lees meer

Sorry, in dit restaurant zien ze mij nooit meer!

Sorry, in dit restaurant zien ze mij nooit meer!

Ik hou er niet van om een restaurant af te breken. Ik kan heel veel door de vingers zien. Mensen zijn mensen, en maken foutjes. Ik ook. Maar service en beleefdheid zijn essentieel … Lees meer

4 dingen die je beter niet kunt eten als het echt heet is!

4 dingen die je beter niet kunt eten als het echt heet is!

Wanneer we echt te maken hebben met een hittegolf, zoals nu, dan moeten we vooral zorgen dat we veel vocht opnemen. Voor je het weet raak je immers uitgedroogd en dat is zeer ongezond … Lees meer

De vakantietips van Peter Goossens

De vakantietips van Peter Goossens

Onlangs was de strafste chef van België, Peter Goosens, nog even in Singapore voor de uitreiking van de 50 Best Restaurants, waar hij de 43ste plaats wist te scoren met z’n iconische eettempel Hof van Cleve in Kruishoutem … Lees meer

Beste Belgen: Lutosa wordt Belviva

Beste Belgen: Lutosa wordt Belviva

Het is nu echt officieel en op deze Belgische feestdag mogen we het ook schrijven op de blog: er gaat het één en ander veranderen met de beroemde “schatjes van patatjes” … Lees meer

15 jaar Tomorrowland: de verjaardagstaart van Roger van Damme

15 jaar Tomorrowland: de verjaardagstaart van Roger van Damme

Wow. Het verhaal van Tomorrowland is één van de Belgische verhalen waar we allemaal trots op mogen zijn. Wat 15 jaar geleden relatief klein begon met net geen 9000 bezoekers is uitgegroeid tot misschien wel het strafste festival en zeker het meest toonaangevende dancefestival van de wereld … Lees meer

En dit is mijn favoriete festivalfood!

En dit is mijn favoriete festivalfood!

Tomorrowland is weer volle bak aan de gang. Daar geven sterrenchefs uit de hele wereld weer het beste van zichzelf. Mijn copain Roger van Damme wist weer uit te pakken met een indrukwekkend nieuw dessert, en Sergio Herman kookt er altijd een prachtige sterrenmaaltijd … Lees meer