Nieuws

5x pizza eten in Gent

5x pizza eten in Gent

Pizza lovers spits de oren want als je op zoek bent naar dé pizzaplekken van Gent … dan hebben we voor jou nieuws! Pizza-expert Astrid Zwaenepoel is verslaafd aan alles pizza en weet als geen ander waar je in haar home town de héérlijkste pizzacreaties kan smullen … Lees meer

VEEL CHEFS WORDEN BIJNA WEKELIJKS GECHANTEERD

Veel chefs worden bijna wekelijks gechanteerd

Ik weet eigenlijk niet of ik dit verhaal wel mag vertellen, maar ik waag het er toch maar op omdat het eigenlijk heel veel uitlegt. Het speelde zich af, intussen vele jaren geleden … Lees meer

EERHERSTEL VOOR SOFIE DUMONT

Eerherstel voor sofie dumont

Super nieuws bij VTM: Sofie Dumont is back!!!! Jarenlang maakte de sympathieke Lady Chef Of The Year 2009 een dagelijkse kookshow in de vooravond. Ik was zelf ook nog eens een week te gast bij Sofie, en dat was toen bijzonder gezellig … Lees meer

Wat is er aan de hand met Piet Huysentruyt?

Wat is er aan de hand met Piet Huysentruyt?

Toen ik vorige week maandag naar de uitreiking van de Michelinsterren in Gent ging, kwam ik bijna tegelijkertijd met Piet Huysentruyt binnengewandeld, in Flanders Expo … Lees meer

MIJN LEKKERSTE COLLEGA BIJ JOE

Mijn lekkerste collega bij joe

Misschien is dit wel de reden waarom ik zo graag bij Joe werk: veel van mijn collega’s zijn echte levensgenieters en foodies. Maite Goossens, de nieuwslezeres van onze avondspits maakt de allerbeste taarten die je je maar inbeelden kunt … Lees meer

WERELD CAKE DAG

Wereld cake dag

Het is vandaag “wereld cake dag”. Cake is een heel simpel en lekker gebak. Mijn mama maakt (zo gaat dat altijd, uiteraard) de lekkerste. Maar ook in de supermarkt kun je voor geen geld een prima (basis-)cake kopen … Lees meer

MOET JE KINDEREN VERPLICHTEN OM ALLES TE ETEN?

Moet je kinderen verplichten om alles te eten?

Deze week nog eens een boeiend gesprek gehad met vrienden. Het ging over kinderen die bijna niks lusten, en of je die dan moet verplichten of niet om alles te eten … Lees meer

Iemand een goede tip voor Parijs?

Iemand een goede tip voor Parijs?

Na een lange drukke week met bijzonder veel plezierige activiteiten op de radio, voor Rode Neuzen Dag en op deze foodblog, vertrek ik deze ochtend lekker vroeg met de Thalys naar Parijs … Lees meer

Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!

Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!

Would Be Chef bundelt alle ingrediënten voor elke foodie en culi lover. Van restaurants tot de leukste tips om in je keuken zelf aan de slag te gaan. Van trucjes om geen calorieën te hoeven tellen tot smakelijke gerechten … Lees meer

Zalige nieuwe Michelinster: La Barra!

Zalige nieuwe Michelinster: La Barra!

In België heb ik serieus gefaald in mijn voorspellingen van de nieuwe sterren in de Michelingids, dat geef ik grif toe. Maar vanavond werden in Lissabon de nieuwe sterren voor Spanje en Portugal voorgesteld, en wat Barcelona betreft was er fantastisch nieuws … Lees meer

Getest: Cheesin. Heerlijke kazen, thuis geleverd in een box!

Getest: Cheesin. Heerlijke kazen, thuis geleverd in een box!

Ik ben een grote kaasliefhebber. Op restaurant, ik moet daar eerlijk over zijn, zal ik zelf ook eerder de kaastrolley laten voorrijden dan dat ik een zoet dessert bestellen ga … Lees meer

Alweer vervelend nieuws voor Jeroen Meus

Alweer vervelend nieuws voor Jeroen Meus

Het zijn geen toptijden voor de sympathieke Leuvense tv-chef Jeroen Meus. Hij zal de verhalen zelf wel relativeren, want “doe maar gewoon” is zijn levensmotto … Lees meer

Meghan Markle moet op de weegschaal!

Meghan Markle moet op de weegschaal!

Nog twee dagen en het is kerstmis. Cadeautjes worden gekocht, tafels worden rijkelijk versierd en het feestmaal wordt weer voorbereid. Ook de Britse koninklijke familie gaat dat prachtige feest traditiegetrouw vol overtuiging vieren … Lees meer

GEEN TOPDAG VOOR DE BELGISCHE GASTRONOMIE

Geen topdag voor de belgische gastronomie

Eerlijk is eerlijk: de sterrenparade van Michelin gisterenavond was dit jaar echt geen hoogmis voor de Belgische culinaire wereld. Nu Hertog Jan weldra sluit, keken velen, waaronder ikzelf, uit naar de mogelijke komst van een nieuw drie sterrenrestaurant … Lees meer

GEEN NIEUW DRIE STERREN RESTAURANT IN BELGIË

Geen nieuw drie sterren restaurant in belgiË

Vandaag werden in Flanders Expo de Michelinsterren uitgereikt. Verrassing of niet: maar ons land kent geen nieuw drie sterrenrestaurant. En in Vlaanderen is er geen enkel restaurant dat er een tweede ster bijkrijgt … Lees meer

Leuven: de hotspots volgens local foodies

Leuven: de hotspots volgens local foodies

Leuven, bekend als de eeuwige studentenstad … is veel meer dan enkel studeren! Leuven bruist en is de plek bij uitstek om te gaan shoppen, wat cultuur op te snuiven en te genieten van héérlijk culinair tafelen … Lees meer

Zo kun je pizza leftovers lekker opwarmen

Zo kun je pizza leftovers lekker opwarmen

Ikzelf hou van ontbijt in de ochtend. In het weekend uitgebreid. Door de week bescheidener. Ik ga voor een actimel, wat vruchtensap, een gezonde reep van Nakd en een stukje vers fruit … Lees meer

Wat is er geworden van het dieet van de jaren 90?

Het is de week van de 90s op Joe, en daarom kijk ik graag eens terug naar foodtrends, favoriete gerechten en recepten en leuke foodweetjes van die heerlijke jaren 90 … Lees meer

Sergio Herman slachtoffer van hacking

Sergio Herman slachtoffer van hacking

Een half uurtje geleden heeft Sergio Herman bovenstaande foto gepost op zijn Instagram. Een dikke middelvinger naar de hacker die blijkbaar 4 weken geleden het Instagramaccount van de chef heeft weten over te nemen … Lees meer

In 1991 snoepten we voor het eerst Twix

In 1991 snoepten we voor het eerst Twix

Speciaal momentje in de jaren ’90. Nadat we al ons ganse leven opgegroeid waren met Marsen, Snickers, Bounty’s en andere snoepjes veranderde één van de populairste chocolatbars plotseling van naam … Lees meer

Zo reageert een topsommelier op wijn met kurksmaak

Zo reageert een topsommelier op wijn met kurksmaak

Ik schreef deze week een recensie van een toprestaurant in Barcelona, Moments in het Mandarin Oriental Hotel op de Passeig de Gracia, waarin ik gewag maakte van een klein maar vervelend incidentje met de sommelier … Lees meer

Surimi

Gezond tussendoortje: surimi!

In de Oosterse keuken wordt surimi voortdurend gebruikt, ook in soepen en gerechten. Ik moet toegeven: ik vind surimi ook  lekker. Het heeft een leuke “bite” en het smaakt lekker zoet … Lees meer

Stopt Sandra Bekkari met "Nooit meer diëten"?

Stopt Sandra Bekkari met “Nooit meer diëten”?

Dit weekend werd bekend gemaakt dat Sandra Bekkari, en dat is nauwelijks een verrassing, op de boekenbeurs het meeste boeken heeft verkocht. Traditioneel doen kookboeken het daar ontzettend goed … Lees meer

SLIMME TRUC: ZO GAAN SPRUITEN NIET STINKEN

Slimme truc: zo gaan spruiten niet stinken

“Spruiten stinken. En daarom vinden we spruiten vies.” Het zijn trauma’s uit de kindertijd van veel mensen. En soms houden nare herinneringen uit de kindertijd mensen een leven lang tegen om groenten als spruiten een tweede kans te geven … Lees meer

Brussel: de hotspots volgens local foodies

Brussel: de hotspots volgens local foodies

Ook Brussel kent heel wat leuke plekjes om de voeten onder tafel te schuiven. Van top koffiebars, lunchbars tot klassiekers waar je terecht kan voor een uitgebreid diner … Lees meer

"Het Nieuwe Drie Sterren Restaurant In België"...

“Het Nieuwe Drie Sterren Restaurant In België”…

Morgen wordt de nieuwe Michelingids voorgesteld. De kans bestaat dat het voor het eerst sinds lang een rood boekje wordt met maar 1 drie sterrenrestaurant in België … Lees meer

Zo check je of je eieren nog vers zijn

Zo check je of je eieren nog vers zijn

Rotte eieren wil je echt niet eten. Daar kun je ontzettend ziek van worden. Maar de datum die op je eieren of kartonnetje geprint staat zegt ook niet alles … Lees meer

7 keukenspullen die je interieur punch geven

7 keukenspullen die je interieur punch geven

Would Be Chef verzamelt 7 keukenspullen die wellicht prachtig zullen staan in je interieur of aan tafel en die ook nog eens lekker smaken. Ideaal ter inspiratie voor een cadeautje voor vrienden of gewoonweg voor jezelf … Lees meer

Roger van Damme heeft iets aan te kondigen!

Roger van Damme heeft iets aan te kondigen!

We hebben er even op moeten wachten, maar de beste patissier van de wereld kwam daarnet met fantastisch nieuws. Hij heeft namelijk de cover van zijn nieuwe dessertenboek voorgesteld … Lees meer

1 van mijn favoriete restaurants sluit

1 van mijn favoriete restaurants sluit

Ze had het me al een tijdje terug verteld, maar nu is het officieel: Little Asia in Brussel van de Vietnamese Thi Quyên Truong gaat dicht. “Gwenn”, want zo spreek je haar naam uit, is al jaren een goede vriendin van me, en ik heb in haar zalige Vietnamese restaurant massa’s prachtige etentjes beleefd … Lees meer