Restaurants

Circus: een nieuw vegetarisch, vegan en glutenvrij restaurant

Circus: een nieuw vegetarisch, vegan en glutenvrij restaurant

Misschien ben jij iemand die, net als ik, altijd een beetje zijn of haar reserves had bij restaurants die zich “vegetarisch, vegan en/of glutenvrij” noemen … Lees meer

San Gent: lekker klein broertje van twee sterrenzaak l'Air Du Temps

San Gent: lekker klein broertje van twee sterrenzaak l’Air Du Temps

Eén van de beste restaurants van ons land is ongetwijfeld l’Air Du Temps van chef Sang-Hoon Degeimbre, een in Korea geboren Belg. Het restaurant in Liernu heeft helemaal terecht twee sterren … Lees meer

Wordt dit ons nieuwe favoriete Italiaanse restaurant?

Wordt dit ons nieuwe favoriete Italiaanse restaurant?

14 jaar lang woonden we in Rijmenam bij Mechelen. Ons favoriete restaurant in de buurt was toen Trattoria 2000. Ik heb er vaak over geschreven en op m’n sociale media kon je zien dat ik er bijna elke week wel eens was voor een steak pizzaiola, voor een pizza of voor een lekkere pasta … Lees meer

Less Summer: een zalige aanrader!

Less Summer: een zalige aanrader!

Het was het eerste sterren restaurant waar we na de lockdown gingen eten zo’n twee weken geleden: L.E.S.S. “Summer”. Toen ik enkele weken geleden hoorde wat de plannen van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens waren vond ik het meteen een superidee … Lees meer

Disfrutar: een absolute wereldtopper!!

Disfrutar: een absolute wereldtopper!!

Disfrutar is een geweldig klinkende naam in de culinaire wereld. In amper een paar jaar tijd maar liefst 2 Michelin sterren binnen gehaald. En bovenal: in een mum van tijd terecht gekomen in de allerhoogste regionen van de “50 Best”, de lijst met de beste restaurants van de wereld … Lees meer

Slaat Michelin de bal compleet mis met Meliefste?

Slaat Michelin de bal compleet mis met Meliefste?

Vorige vrijdag, op Valentijn, gingen we dineren in Nederland in “Meliefste” in Wolphaartsdijk. Wat een mooie naam voor een restaurant, en perfect voor zo’n speciale dag … Lees meer

Heerlijk visrestaurant aan de haven: 't Pakhuus in Oudeschild

Heerlijk visrestaurant aan de haven: ‘t Pakhuus in Oudeschild

Het voorbije weekend in Texel werden we uitgebreid verwend. Niet alleen genoten we van een fantastisch diner in sterrenrestaurant Bij Jef, maar de volgende middag werden we na een lange wandeling langs het strand vanuit De Koog, aan de andere kant van het eiland in Oudeschild ontvangen voor een mooie lunch in visrestaurant ‘T Pakhuus … Lees meer

Bij Jef: de culinaire topper van Texel!

Bij Jef: de culinaire topper van Texel!

Wat was het heerlijk dit weekend op Texel. Ik was hier nog nooit geweest, maar ben blij dat het er eindelijk van gekomen is. En vooral ook blij dat we samen met m’n ouders naar “Bij Jef” zijn gaan dineren, want geloof me: dat is echt een heerlijk restaurant … Lees meer

Leuk en lekker adresje: L' Amitié in Antwerpen.

Leuk en lekker adresje: L’ Amitié in Antwerpen.

Vlak voor de kerstvakantie werden we uitgenodigd in L’ Amitié in Antwerpen, op het trendy Zuid. Eerlijk is eerlijk, ik had nog niet van deze “gastro-bistro” gehoord … Lees meer

Het team van Marc Coucke scoort!!!

Het team van Marc Coucke scoort!!!

Er staat boven dit artikel een titel met een knipoog, toegegeven. Maar ik heb het niet over Anderlecht wanneer ik hier schrijf “het team van Coucke scoort” … Lees meer

Cum Laude: klassevol eten in een historisch kader in Leuven

Cum Laude: klassevol eten in een historisch kader in Leuven

Vorige week gingen we dineren in Cum Laude, het restaurant in de Faculty Club in Leuven, in het eeuwenoude begijnhof. Bij mijn weten zat in de Faculty Club sinds jaar en dag een goed restaurant, waar de rector en de professoren hun (vaak internationale) gasten graag uitnodigden voor de lunch … Lees meer

Boury: een zalige topper in Roeselare!

Boury: een zalige topper in Roeselare!

Vorige maandag stond ik nog te kletsen op de uitreiking van de Michelinsterren in Gent met Tim Boury. Al jaren volg ik deze gepassioneerde chef op de sociale media, en zovele vrienden van ons vertelden ons al meermaals hoe lekker het wel is in zijn mooie Roeselaarse restaurant … Lees meer

Een culinair paradijs in een prachtig hotel: De Librije

Een culinair paradijs in een prachtig hotel: De Librije

Ik kan niet anders dan “wow” zeggen. Dat is een stevige binnenkomer, wanneer je een restaurant bespreekt, ik weet het. Maar als het goed is, zeg ik het graag, en als het fantastisch is, dan roep ik het ook graag … Lees meer

Product, product en nog eens product: Pur in Barcelona

Product, product en nog eens product: Pur in Barcelona

Een bijzonder plekje in Barcelona, dit restaurant Pur. De naam zegt trouwens alles: dit is een restaurant waar het product de hoofdrol speelt. De naam “Pur” zegt alles: hier mag je een pure productkeuken verwachten dus … Lees meer

Een stukje Japan en Barcelona in België: Restaurant K in Wijnegem

Een stukje Japan en Barcelona in België: Restaurant K in Wijnegem

Een paar weken geleden, het was nog volop zomer, gingen we dineren in een van mijn favoriete Japanse restaurants in Barcelona, Koy Shunka. Het was Roger van Damme die me zes jaar geleden dit geweldige Japanse restaurant leerde kennen … Lees meer

Koy Shunka: de beste Japanner van Barcelona

Koy Shunka: de beste Japanner van Barcelona

Vorige week gingen we eindelijk nog eens dineren bij Koy Shunka, zondermeer het meest gastronomische Japanse restaurant van Barcelona. Ik moet bekennen: in de beginperiode dat we er woonden kwamen we er wel vaker … Lees meer

Drie fenomenale sterren: Maison Pic in Valence

Drie fenomenale sterren: Maison Pic in Valence

Een dikke week geleden waren we op culinaire reis door het Zuiden van Frankrijk, en maakten we op de laatste dag een stop in één van de beste restaurants van de wereld: in Maison Pic in Valence … Lees meer

Likoké: een hele dikke pluim voor Piet en z’n topteam

Wow. Wat een opluchting. Niet dat ik twijfelde. Dat niet. Integendeel. Maar na zoveel jaren voor het eerst gaan eten in het sterrenrestaurant van een goede copain is eigenlijk een groot risico … Lees meer

Oustau de Baumanière: klassieke topkeuken in een prachtig kader

Oustau de Baumanière: klassieke topkeuken in een prachtig kader

Een kleine maand geleden zat oud-president Barack Obama hier nog te lunchen met z’n vrouw Michelle en hun twee dochters, en gisterenavond was het onze beurt … Lees meer

N° 45 in de wereld: Dinner By Heston Blumenthal.

N° 45 in de wereld: Dinner By Heston Blumenthal.

Gisteren hadden we het geluk om nog eens te gaan lunchen in Dinner by Heston Blumenthal in het iconische Mandarin Oriental Hotel aan Hyde Park in London … Lees meer

Zalig visrestaurant: Bar Bulot, de pop-up van Gert De Mangeleer

Zalig visrestaurant: Bar Bulot, de pop-up van Gert De Mangeleer

Precies een week geleden was ik te gast bij Bar Bulot, de allernieuwste popup-bar van sterrenchefkok Gert De Mangeleer en Joachim Boudens in de oude locatie van L … Lees meer

Topklasse, en vlakbij: Nuance in Duffel

Topklasse, en vlakbij: Nuance in Duffel

Eerlijk: het was vreemd genoeg weer een tijdje geleden dat we nog eens gingen eten bij Nuance. Nochtans was de laatste keer dat we bij twee sterrenchef Thierry Theys aten fantastisch (we vierden er toen de 50steverjaardag van een goede vriendin) … Lees meer

Kleinste restaurant ooit met een ster: In Viaggio

Kleinste restaurant ooit met een ster: In Viaggio

Eén van de speciaalste restaurants waar ik ooit at: In Viaggio in Bolzano, Zuid-Tirol. Niet omwille van het eten, ook al was dat echt wel lekker. Niet omwille van het uitzicht ook, want dat was er simpelweg niet … Lees meer

Terra, een culinaire hemel op grote hoogte

Terra, een culinaire hemel op grote hoogte

Eens om de zoveel tijd kom je terecht in een restaurant waarvan je denkt: dit is uniek, dit is anders, dit is spectaculair, en gisteren was zo’n avond … Lees meer

La Bikineria: zalige croques in Barcelona!

La Bikineria: zalige croques in Barcelona!

Ik herinner me nog goed een jaar of zes geleden. We hadden net een flat gekocht in Barcelona die nog volledig moet gerenoveerd worden. Alles moest nieuw gedaan worden: elektriciteit, waterleiding, airco, keuken, badkamer … Lees meer

Cocina Hermanos Torres

Cocina Hermanos Torres

Het was op één van mijn wandelingen niet zo lang geleden dat ik (eigenlijk redelijk dicht bij onze eigen flat in Barcelona) een “nieuw” restaurant tegenkwam dat er supertof uitzag … Lees meer

Lasarte, het eerste drie sterren restaurant in Barcelona

Lasarte, het eerste drie sterren restaurant in Barcelona

Drie sterren in Barcelona? Tot twee jaar geleden bestond het niet. Geen enkel restaurant kreeg in deze prachtige culinaire stad van de mensen van Michelin de allerhoogste quotering … Lees meer

Vol-au-vent met een Michelinster: Butcher's Son in Antwerpen

Vol-au-vent met een Michelinster: Butcher’s Son in Antwerpen

Vorige week gingen we eten in Antwerpen samen met onze goede vrienden Geert Hoste en z’n lieve vrouw Véronique. Ze namen ons mee naar The Butcher’s Son, het (h)eerlijke vleesrestaurant in de Stadsbrouwerij … Lees meer

Beste visrestaurant ooit, Estimar!

Beste visrestaurant ooit, Estimar!

Ik probeer niet te vaak te goochelen met termen als “beste ooit” maar heel soms moet je een uitzondering durven maken. Wanneer je echt uit je sokken bent geblazen, dan mag je dat zeggen … Lees meer

La Source: 2 fantastische sterren in La Butte aux Bois

La Source: 2 fantastische sterren in La Butte aux Bois

La Source stond eerlijk gezegd al lang op ons lijstje met culinaire ‘places to go’. We moesten en zouden het restaurant van chef Ralf Berendsen in het prachtige Relais et Chateaux-hotel La Butte aux Bois in Lanaken dringend eens bezoeken … Lees meer