Recepten

Topdessert van mijn mama Anny: De Flip

Topdessert van mijn mama Anny: De Flip

‘De Flip’ is een dessert dat wij in onze jeugd vaak gegeten hebben. Mama heeft, toen wij tieners waren, nog een opleiding van twee jaar gevolgd om bejaardenhelpster en familiehulp te kunnen worden bij bejaarden en mensen die het moeilijker hadden … Lees meer

Verse penne uit de Philips Pastamaker met merguez en kerstomaten

Verse penne uit de Philips Pastamaker met merguez en kerstomaten

  Ik zal maar meteen eerlijk zijn: tot voor kort had ik nog nooit zelf verse pasta gemaakt. Pas op, ik wist dat het eigenlijk niet echt moeilijk was, en ik heb ook ergens in de kast zo’n mechanische pastamachine staan, met zo’n draaihendel aan, weet je wel, maar ik heb die nog nooit gebruikt … Lees meer

Taco's met kalkoenpita en appeldip

Taco’s met kalkoenpita en appeldip

Pita… Als je een avondje goed aan het doorzakken bent, dan krijg je in de vroege uurtjes bijna altijd zin in een vette hap, omdat de honger dan op een zeurende manier toe kan slaan, en je er ook vast van overtuigd bent dat zo’n vette pita of kebab in je maag de kater van een paar uur later wel in de kiem smoren zal … Lees meer

Steak Pizzaiola

Steak Pizzaiola

Trattoria 2000. Ik heb het er wel al eens over gehad. Da’s een gezellige laagdrempelige Italiaan bij ons om de hoek in Keerbergen. Ik kom er bijna elke week wel een keertje … Lees meer

Gebrande Jack Daniels appelmoes

Gebrande Jack Daniels appelmoes

Ook zo zot van de héérlijk klassieke Belgische keuken? Krijg je het water in de mond van gerechten als stoemp met worst, kip met appelmoes of stoverij met frietjes … Lees meer

TONIJN MI-CUIT MET TOMAAT

Tonijn mi-cuit met tomaat

Tonijn is een bedreigde vissoort. Heel veel chefs zetten het daarom niet meer op de kaart. Ik beken dat ik wel nog af en toe tonijn eet omdat ik het zo’n lekkere vis vind … Lees meer

Easy maar heerlijk eigerecht voor de paasbrunch

Easy maar heerlijk eigerecht voor de paasbrunch

Zondag is het Pasen, en dat is voor veel mensen toch weer een prachtige dag om samen met familie en vrienden door te brengen rond een mooie feesttafel … Lees meer

SURPRISE EITJES

Surprise eitjes

Soms kan een klein onnozel trucje voor een erg plezierig effect zorgen in de keuken. Dat is het geval met deze kwarteleitjes (waarvoor ik de inspiratie jaren geleden kreeg in een voortreffelijke sterrenrestaurant in Kopenhagen) die ik voor de lol surprise-eitjes heb genoemd, omdat ze er gewoon erg geestig uitzien door zo’n kleine huis- tuin en (letterlijk) keukentrucje … Lees meer

BALLETJES MET CALAMARES EN AARDAPPELEN IN EEN WITTE WIJN SAUS

Balletjes met calamares en aardappelen in een witte wijn saus

Ooit al gehoord van ‘surf en turf’? Halfweg de jaren zestig van vorige eeuw dook die term voor het eerst op aan de Oostkust van Noord-Amerika. “Surf” stond voor de zee, en de lekkernijen die daarin gevangen worden, en turf voor het land, en de (smakelijke) dieren die daar graasden in het malse gras … Lees meer

Artisanale melocakes

Artisanale melocakes

Vandaag is onze Would Be Chef een topbakker uit Sint-Michiels bij Brugge: Kristof Cloet. Kristof is sinds jaar en dag een enorm trouwe luisteraar van onze ochtendshow … Lees meer

Ovenschotel met kabeljauw, aardappelen en Manna-groentensaus

Ovenschotel met kabeljauw, aardappelen en Manna-groentensaus

Ik hoor het van veel mensen, soms hebben ze wel goesting om te koken, maar niet zoveel tijd. Druk, druk, druk. Altijd stress. Ik vind het dan helemaal niet erg om met goede kant- en-klarebasisproducten aan de slag te gaan … Lees meer

De gevulde pompoen van Would Be Guest Chef Gijs Depoortere

De gevulde pompoen van Would Be Guest Chef Gijs Depoortere

Onze Would Be Guest Chef vandaag is alweer een straffe gast: Gijs Depoortere. Gijs is afkomstig uit het West-Vlaamse Geluwe, maar hij woonde lange tijd in Milaan waar hij als fotomodel aan de slag was … Lees meer

Aardappelwafeltjes met entrecote en tomatencoulis

Aardappelwafeltjes met entrecote en tomatencoulis

Foodie alert want als er één verslaafd is aan koken dan is het Laurence Bemelmans wel. Je kent haar misschien als culiblogster As Cooked by Ginger! Laurence staat werkelijk elke dag achter haar fornuis en tovert de lekkerste gerechten op tafel … Lees meer

Aardappelchips met Sint-Jakobsoesters en erwtjes

Aardappelchips met Sint-Jakobsoesters en erwtjes

Een onvervalste Would Be Chef zoals ik gebruikt alles wat hij tegenkomt in de supermarkt en gaat daar dan onbeschaamd mee aan de slag. Ik denk bijvoorbeeld dat ik wel tien verschillende gerechten met chips heb, maar dit is er eentje waarmee ik altijd scoor, omdat het eenvoudig en chique tegelijk is … Lees meer

Pasta ovenschotel met chipolata

Pasta ovenschotel met chipolata

Wanneer je Casa Mama verlaat heb je niet altijd meteen de skills in huis om als een echte keukenprinses aan de slag te gaan. Dat ondervond Elien Van Beers zelf ook, maar mits enige inspiratie van enkele Nederlandse foodblogs ontwikkelde Elien haar eigen kookstijl én ook nog eens 4 jaar geleden haar eigen foodblog Elien’s Cuisine … Lees meer

ZWEMMENDE KIP (met dank aan Jamie Oliver)

ZWEMMENDE KIP (met dank aan Jamie Oliver)

Ik ben een ontzettende fan van de Britse chef Jamie Oliver, de Britse Jeroen Meus (van wie ik ook fan ben, trouwens!) Toen Jamie nog piepjong was werd hij eerder toevallig “ontdekt” door een TV-producer toen hij in de keuken van een Italiaanse restaurant in Londen achter de potten stond … Lees meer

GESTOOMD LENTEROLLETJE VAN GRAVADLAX

Gestoomd lenterolletje van gravadlax

Mensen die al eens bij me thuis zijn komen eten, weten dat dit een gerecht is dat ik bijzonder graag serveer. Wat er zo bijzonder aan is, is dat het echt een ontmoeting is tussen de noordelijke, Scandinavische keuken, en die uit het Oosten … Lees meer

KABELJAUW MET EEN VINAIGRETTE VAN SJALOT, TOMAAT EN KOMKOMMER, OP EEN BEDJE VAN GESMOLTEN SPINAZIE

Kabeljauw met een vinaigrette van sjalot, tomaat en komkommer, op een bedje van gesmolten spinazie

Deze kabeljauw met tomaat, sjalot en komkommer op een bedje van spinazie is een licht gerecht boordevol smaak, dat ook snel en makkelijk te bereiden is … Lees meer

Lenteslaatje met zalmhaasje, krieltjes, tomaat en friseline

Lenteslaatje met zalmhaasje, krieltjes, tomaat en friseline

Ik krijg elke week wel nieuwe producten opgestuurd om eens uit te testen, en soms springt daar echt iets tussenuit waarvan ik denk: wow, dat is boeiend … Lees meer

De perfecte margarita volgens Served by Soberon

De perfecte margarita volgens Served by Soberon

Vandaag is het Margarita Day dus het ideale moment om er eens een expert bij te halen en zijn ideale receptuur voor deze smakelijke cocktail te ontfutselen … Lees meer

Hete Thaise curry met kip, garnalen, maïs, boontjes en koriander

Hete Thaise curry met kip, garnalen, maïs, boontjes en koriander

Soms kun je met enkele kleine hulpmiddeltjes heerlijke gerechten maken. In de supermarkt kun je zeer lekkere kant-en-klare Thaise curry kopen, en eerlijk gezegd: daar is niks verkeerd mee … Lees meer

Oma & opa’s chocoladetaart

Oma & opa’s chocoladetaart

Een recept van pure nostalgie voor Stephanie Bex, dat is de oma’s & opa’s chocoladetaart. Stephanie Bex ken je trouwens beter als Koken op hakken. In 2017 won ze de Food Blog Award voor Best Food Photography … Lees meer

Hartje met Royal Belgian Caviar en grijze garnalen

Hartje met Royal Belgian Caviar en grijze garnalen

Ik heb speciaal voor Valentijn ooit een voorgerechtje gemaakt met twee van onze nationale trotsen in de hoofdrol: heerlijke grijze garnalen en fantastische Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar … Lees meer

Zalm met kruidenkorstje, prei en courgette

Zalm met kruidenkorstje, prei en courgette

Zalm is een hele gezonde, want vette vis, en in de oven klaargemaakt met een lekker pittig kruidenkorstje is eens een iets andere bereiding. Opgelet: laat de vis wel niet te ver garen, want als hij binnenin zelfs nog een beetje glazig/rauw is, is dat lekker … Lees meer

Gezondere pindakaas chocolade repen met extra eiwit

Gezondere pindakaas chocolade repen met extra eiwit

Nu de feestdagen met het eind van de maand januari volledig voorbij zijn, is het tijd om terug de healthy lifestyle aan te nemen. En ook daar willen we met Would Be Chef met plezier inspireren … Lees meer

Hete duivel met zoete aardappel, perenmoes en seitan

Hete duivel met zoete aardappel, perenmoes en seitan

Hete Duivel is een gekende en zeer populaire ovenschotel waarmee je ook bij kinderen erg scoort. De combinatie van aardappelpuree, appelmoes en gehakt, met een krokant kaaskorstje is gewoon een heerlijk wintergerecht … Lees meer

HETE DUIVEL VAN FELICE!

Hete duivel van felice!

Herfstig weertje? Regen? Wind? Of winter? Sneeuwt het? Is het lekker koud? Dan moeten we gewoon nog eens deze oer-Vlaamse klassieker maken. Gegarandeerd een dikke hit bij kinderen: deze ovenschotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's belachelijk lekkere appeltaart

Mama’s belachelijk lekkere appeltaart

Beter dan dit bestaat niet! Als je deze taart maakt en in je oven zet, dan gaat je huis mierzoet ruiken naar dat van mijn ouders in Knesselare, waar ik opgroeide en verjaardag na verjaardag, feestdag na feestdag, blij als een kind was, omdat ik de beste appeltaart van de wereld proeven mocht … Lees meer

Cannelloni met blauwe kaas & spinazie

Cannelloni met blauwe kaas & spinazie

Deze heerlijke veggie pastaschotel is echt puur comfortfood. De noten en de spinazie doen het prima bij de blauwe kaas. Ik kies zelf graag voor Fourme d’Ambert, maar eerlijk gezegd: dat beslis je zelf … Lees meer

Het spekrolletje van moeke Smet dankzij Cookameal!

Het spekrolletje van moeke Smet dankzij Cookameal!

Inspiratie voor in de keuken dat is wat we jou willen geven voor elke maaltijd van de dag! Daarom serveren we je de lekkerste recepten, beste restaurants, leukste culinaire trips én tal van tips & trics om het beste uit je keuken te halen … Lees meer