Dit is een prima gerechtje voor wie graag licht en gezond eet: heerlijke gepelde verse gamba’s die je een beetje spicy maar tegelijk zoet met wat honing, sojasaus en frisse limoen marineert en vervolgens bakt … Lees meer
Yes! Het is volop zomer. En we hebben de voorbije maanden, dankzij het heerlijke weer (en de lockdown) al veel tijd gehad om in onze eigen tuin of op ons eigen terras traditionele vleesjes op de BBQ te bereiden … Lees meer
Vorige zondag, 7 juni, was mijn 47ste verjaardag, en toen zagen we mijn ouders voor het eerst terug na drie maanden lockdown. De restaurants waren gesloten maar het werd uiteindelijk een heerlijke namiddag … Lees meer
Vrienden, het is toch nog wel eens tijd voor een absoluut feestgerecht op deze foodblog. Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees, een licht en smakelijk topproduct uit Italië, Frankrijk, Nederland en gewoon ook uit ons eigen land … Lees meer
Pizza is toch altijd lekker? Ik ben fan! En niks is zo gezellig als van die lekkere mini pizza’s. Want dan kun je verschillende toppings op je pizza’s leggen … Lees meer
Ik vind kalfsvlees echt een topproduct. Heel zuiver en fris, zalig om mee te werken. Ik vind dan ook dat kalfsvlees perfect past in heerlijke zomerse gerechten … Lees meer
Mijn mama is een fantastische kok. Veel minder “Would Be” dan ik. Ze is gewoon een zalige madam die houdt van lekkere, eenvoudige gerechten uit grootmoeders keuken … Lees meer
Ik hou enorm van pesto, in een pasta, maar bijvoorbeeld ook op pizza, bij een stukje vlees of vis, bijvoorbeeld ook bij asperges vind ik pesto zalig. Of in een romige soep of op een toastje met een extra krul parmezaan is het ook heerlijk … Lees meer
Nacho’s zijn altijd plezierig. Je kunt er dipjes bij serveren, en gesmolten kaas. Het is de perfecte hap voor bij de film, al dan niet in de cinema. Maar je kunt er ook heuse gerechten mee maken … Lees meer
Sandra Bekkari is sinds jaar en dag één van onze favoriete chefs. Sinds ze haar boekenreeks “nooit meer diëten” uitbracht volgen zovele mensen haar slimme methode om via een andere, gezondere levensstijl af te vallen en toch lekker te blijven eten … Lees meer
Wat een bijzondere gast in mijn Kook Uw Eigen PotCast. De allerbeste chef van het land Peter Goossens babbelt een half uurtje met me. Ik ken Peter al heel lang en beschouw hem echt als onze strafste Belgische kok ooit, en Hof Van Cleve is dan ook terecht één van de 50 beste restaurants van de wereld met z’n 3 sterren en de 19,5 op 20 in Gault &Millau … Lees meer
Ik werd deze week uitgedaagd om mee te doen aan de “Kook In Uw Kot Bingo”, en kreeg een mooi pakketje toegestuurd met onder andere allerlei heerlijke producten van Conimex … Lees meer
Ik heb onlangs mijn recept voor zongedroogde tomaatjes gedeeld hier op Would Be Chef. En daar kwamen zoveel fijne reacties op. Terecht, want ze zijn echt superlekker … Lees meer
Michaël Vrijmoed. Ooit was hij de sous-chef van Peter Goossens. Intussen staat hij al jaren achter z’n eigen fornuis in het naar zichzelf genoemde Vrijmoed in Gent … Lees meer
De voorbije twee weken heb ik nog eens radio mogen maken samen met Maite Goossens. Ik ken Maite al 19 jaar, toen is ze begonnen bij Q-Music. We hebben jarenlang samen ochtendradio gemaakt samen met Erwin Deckers en vandaag werken we samen op Joe … Lees meer
Eerlijk: die corona-tijden zijn vervelend, maar ze zorgen er ook echt wel voor dat ik nieuwe, originele, creatieve gerechten of hapjes aan het koken en bakken ben … Lees meer
Elke dag lanceer ik een nieuwe Kook Uw Eigen PotCast in de ochtendshow van Joe. Het is onze manier om de helden van de horeca te eren en een hart onder de riem te steken … Lees meer
Elke dag lanceer ik in mijn ochtendshow een nieuwe Kook Uw Eigen Pot Cast met een bekende chef. Dan klets ik gezellig een kwartiertje tot een half uurtje met een bekende chef waar ik veel respect voor heb … Lees meer
Ik vind “zongedroogde tomaatjes” heerlijk. Maar wist je dat je ze zelf ook kunt drogen in de oven? Je kunt er heerlijk veel aromaten aan toevoegen, kruiden, al dan niet verse, look, olijfolie, chilipeper, paprika en eventueel een beetje balsamico, wat je zelf lekker vindt … Lees meer
Mijn goede vriend Roger van Damme is de eerste chef die te gast is in mijn splinternieuwe Podcast: de “Kook Uw Eigen PotCast”. Roger vertelde honderduit over hoe hij tegen de corona crisis aankijkt, wat het doet met z’n verschillende restaurants, hoe hij z’n dagen nu vult, en hoe hij kookt voor z’n fantastische gezin … Lees meer
Barbecue is altijd een goed idee bij mooie temperaturen. Natuurlijk is het zalig om worstjes en kip en saté’s op het vuur te gooien, maar soms mag het toch eens dat tikje anders … Lees meer
Zomerse dagen tegenwoordig, dus het is volop ijsjestijd. Om van het eten van ijsjes ook eens iets speciaals te maken, heb ik wat leuke tips, zodat je er samen met de kinderen een plezierige activiteit van kunt maken … Lees meer
Ik deed vorige week een oproep op deze foodblog om in deze rare lock down tijden je favoriete eigen recepten eens met mij en met de lezers van Would Be Chef te delen en ik kreeg daar veel antwoorden op … Lees meer
Soms is het gewoon een goed idee om eens een heerlijke klassieker te maken. Ik kook graag creatief, ik experimenteer ook erg graag, maar aan sommige recepten moet je volgens mij echt niet teveel proberen te veranderen … Lees meer
Er zijn zo van die smaken uit onze jeugd die we eigenlijk een beetje verleerd zijn. Jammer wel. Want laat ons wel wezen, als kind aten we toch wel eens “pilchards” … Lees meer
Wanneer je licht maar wel erg lekker wil eten, dan zijn groenten natuurlijk een schot in de roos. Je kunt bij je groenteboer, maar ook in de supermarkt, van die heerlijke kleine groentjes kopen en met deze dressing erbij krijg je een bordje pure vitamines en smaak … Lees meer
Eigenlijk is dit geen recept, meer een tip. Zorg dat je altijd wat eenvoudige kant-en-klare pizza’s in huis hebt, en durf ze gerust te pimpen.Met elke simpele pizza kun je aan de slag … Lees meer
Soms moet je het niet al te moeilijk maken in het leven. En dan ga je toch gewoon eens aan de slag met wat lekkere min of meer kant- en klare ingrediënten uit de supermarkt om toch een super originele maaltijd te bereiden … Lees meer
Ik vind het heerlijk om te experimenteren in de keuken. En ook al ben ik nog altijd een vleeseter, ik vind het lekker spannend om ook geregeld vegetarisch te koken … Lees meer
Dit is zo’n heerlijk dessert. Ik haalde de inspiratie een paar jaar geleden uit een oud kookboek waarin het gemaakt werd met citroen, maar ik vind deze variant met sinaasappel net iets lekkerder … Lees meer